Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

Συνάδελφοι Καλημέρα μου ανατέθηκε σε μια διόρωφη οικοδομή με πυλωτή να τακτοποιήσω την πυλωτή η οποία έχει κλειστεί και είναι ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία όπως και ο κάθε όροφος. Η οικοδομή έχει άδεια του 1976 και η πυλωτή προσμετράται στα τετραγωνικά δόμησης και αναφέρεται ως αδιαμόρφωτο ισόγειο. Στα αρχιτεκτονικά του ισογείου (πυλωτή) υπάρχει ένας διάδρομος πλ. 1.5μ που οδηγεί στη σκάλα που ανεβαίνεις στους ορόφους. Αντί για πλάτος 1.5μ ο διάδρομος, κατασκευάστηκε 4.5μ και ταυτόχρονα έκλεισαν και την πυλωτή. Δηλαδή ουσιαστικά έκαναν μια τεράστια είσοδο σε σχέση με τα σχέδια και δημιούργησαν και μια αποθήκη αφού έκλεισαν την πυλωτή, στην οποία έβαλαν το λεβητοστάσιο μέσα και την δεξαμενή πετρελαίου σε χώρο που έχτισαν μέσα στην αποθήκη. Στο Ε9 οι ιδιοκτήτες την πυλωτή την δήλωναν ως θέσεις πάρκινγκ και στους τίτλους αναφέρεται ως αδιαμόρφωτο ισόγειο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου. Καμία ιδέα πως να αντιμετωπίσω το θέμα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εάν στον τιτλο το περιγραφει σαν "αδιαμορφωτο ισογειο," και εχει χιλιοστα

θα πρεπει να μιλησεις με τον συμβ/φο.

 

Μαλλον προκειται για ΟΙ του ισογειου

[η αδεια σου δεν γραφει πυλωτη, ανεξαρτητα αν χρησιμοποιειται σαν χωρος σταθμευσης..."προσωρινα"

και μεχρι να "διαμορφωθει"  το  "αδιαμορφωτο"]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι Καλημέρα μου ανατέθηκε σε μια διώροφη οικοδομή με πυλωτή να τακτοποιήσω την πυλωτή, η οποία έχει κλειστεί και είναι ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία όπως και ο κάθε όροφος. Η οικοδομή έχει άδεια του 1976 και η πυλωτή προσμετράται στα τετραγωνικά δόμησης και αναφέρεται ως αδιαμόρφωτο ισόγειο. Στα αρχιτεκτονικά του ισογείου (πυλωτή) υπάρχει ένας διάδρομος πλ. 1.5μ που οδηγεί στη σκάλα που ανεβαίνει στους ορόφους. Αντί για πλάτος 1.5μ ο διάδρομος, κατασκευάστηκε 4.5 μ και ταυτόχρονα έκλεισαν και την πυλωτή. Δηλαδή ουσιαστικά έκαναν μια τεράστια είσοδο σε σχέση με τα σχέδια και δημιούργησαν και μια αποθήκη αφού έκλεισαν την πυλωτή, στην οποία έβαλαν το λεβητοστάσιο μέσα και την δεξαμενή πετρελαίου σε χώρο που έχτισαν μέσα στην αποθήκη. Στο Ε9 οι ιδιοκτήτες την πυλωτή την δήλωναν ως θέσεις πάρκινγκ και στους τίτλους αναφέρεται ως αδιαμόρφωτο ισόγειο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου. Καμία ιδέα πως να αντιμετωπίσω το θέμα?

Πρέπει να διερευνηθεί η διατύπωση "αδιαμόρφωτο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης" παραπέμπει σε κοινόχρηστο χώρο κατά σύσταση. 

Link to comment
Share on other sites

εάν στον τιτλο το περιγραφει σαν "αδιαμορφωτο ισογειο," και εχει χιλιοστα

θα πρεπει να μιλησεις με τον συμβ/φο.

 

Μαλλον προκειται για ΟΙ του ισογειου

[η αδεια σου δεν γραφει πυλωτη, ανεξαρτητα αν χρησιμοποιειται σαν χωρος σταθμευσης..."προσωρινα"

και μεχρι να "διαμορφωθει"  το  "αδιαμορφωτο"]

Στην τεχνική έκθεση της αδειας αναφέρει : Είδος οικοδομής και χρήσις αυτής, Διώροφος εις pilotis

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να διερευνηθεί η διατύπωση "αδιαμόρφωτο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης" παραπέμπει σε κοινόχρηστο χώρο κατά σύσταση. 

Σύσταση είχε γίνει την χρονιά που εκδόθηκε η άδεια, την οποία δεν έχω ακόμα στην κατοχή μου αλλά θα την πάρω από τον  συμβολαιογράφο. Τον πίνακα ποσοστών και κοινόχρηστων δαπανών έχω, ο οποίος ήταν στην άδεια που παρέλαβα από την πολεοδομία και αναφέρει κανονικά το ισόγειο με αναλογία χιλιοστών επί του οικοπέδου και αναλογία κοινόχρηστου όγκου. Επίσης έχει σαν παρατήρηση οτι είναι αδιαμόρφωτο, που σημαίνει πως στους τίτλους αναγράφεται ως αδιαμόρφωτο λόγο του συγκεκριμένου πίνακα. 

Παύλο θεωρείς πως στην σύσταση θα βρω την χρήση του ισόγειου;

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να έχουμε όλα τα δεδομένα. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις λένε ότι έχεις οριζόντια ιδιοκτησία και όχι κοινόχρηστο χώρο. Το ξαναβλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Οτι συμφώνως προς τα απο του μηνός Ιουλίου 1976 έτους τοπογραφικού διαγράμματος πολιτικού μηχανικού ................. ήτοι α) τοπογραφικόν εμφαινον το όλον οικόπεδον, β) ομοίον εμφαινον την κάτοψιν του αδιαμόρφωτου χώρου γ) ομοίον εμφαινον την κάτοψιν του πρώτου και του δεύτερου υπέρ το ισόγειον ορόφου ο άτινα άπαντα αναγνωσθέντα, βεβαιωθέντα και υπογραφέντα παρά των συμβαλλομένων και εμού προσαρτώνται τη παρούση, η ανεγερθησόμενη οικοδομήν αποτελεσθήσεται εκ του αδιαμορφώτου χώρου, του πρώτου και του δεύτερου υπέρ το ισόγειον ορόφου.

-Οτι ο αδιαμόρφωτος χώρος κατά το άνω τοπογραφικόν διάγραμμα κατόψεως και τον πίνακα διανομής ποσοστών συνιδιοκτησίας κλπ κατασκευασθησόμενος μερίμνη και δαπαναις αμφοτέρων των άνω συμβαλλομένων θα αποτελεί συγκεκριμένην και διακεκριμένην ιδιοκτησίαν ανήκουσαν κοινώς και αδιαιρέτως και εξίσου εις έκαστον εις αυτούς ή τους γενικούς ή τους ειδικούς αυτών διαδόχους και θα έχει επιφάνειαν μέτρα τετραγωνικά εκατον ένα (101), ιδιόκτητον όγκον μέτρα κυβικά τρακόσια τρία (303), αναλογίαν κοινόχρηστου όγκου μέτρα κυβικά τεσσαράκοντα επτά και τριάντα εκατοστά (47,30), ήτο συνολικόν μικτόν όγκον μέτρα κυβικά τριακόσια πεντήκοντα και τριάκοντα εκατοστά (350,30), αναλογίαν επί του όλου οικοπέδου εις μέτρα τετραγωνικά τριάκοντα έξη και αναλογίαν συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου επί του όλου οικοπέδου διακόσια χιλιοστά (200/1000).

 

Παρέθεσα το κομμάτι αυτό απο τη σύσταση και είναι πλέον ξεκάθαρο οτι είναι ξεχωριστή ιδιοκτησία το ''αδιαμόρφωτο ισόγειο'' αλλά έχουμε ταυτόχρονα και κοινόχρηστο χώρο 25,05μ2 (διάδρομος που οδηγεί στην σκάλα). Ο κοινόχρηστος αυτός χώρος που αναφέρεται κοινόχρηστος και σας αναφέρω τα τετραγωνικά (25,05) από την κάτοψη της σύστασης δεν έχει τηρηθεί η κατασκευή του όπως εμφανίζεται στην κάτοψη  αλλά έχει διαφορές. Δλδ έχει γίνει περισσότερα τετραγωνικά (μεγαλύτερο πλάτος όπως προαναφέρω) τα οποία έχουν καταπατηθεί από τα τετραγωνικά του αδιαμόρφωτου ισογείου. Σε αυτή την περίπτωση πως θα τακτοποιήσουμε;;; 

Link to comment
Share on other sites

α] οπως λες  σε επισυναπτομενη κατοψη του ισογειου φαινεται  ο "αδιαμορφωτος  χωρος" 

 

Επισης φαινεται οτι  ειναι ξεχωριστη ΟΙ με δικα της χιλιοστα και ανηκει σε αυτους που αναγραφονται.

Επίσης εχει μετρησει στον σδ.

 

Επομενως, γιατι να μην  μπορουμε να θεωρουμε οτι ο τοτε "αδιαμορφωτος" μετα διαμορφωθηκε και κλεισθηκε...

[παρ' ολο που ειπες και οτι η αδεια μιλαει για "πυλωτη"]

 

β] και καπου αναφερεται και η κοινοχρηστη εισοδος

 

Αυτη η εισοδος εχει επεκταθει εντος του αδιαμορφωτου

εχεις λοιπον επεκταση των κοινοχρηστων εντος μιας ανεξαρτητης  ΟΙ, ωστε, κατ'αρχας μπορεις να τακτοποιησεις.

Το θεμα ειναι "ποιά αυθαιρεσια εχεις"

.

 

Εν οψει των ανωτερω  δλδ. ειναι "πυλωτη"   ειναι "αδιαμορφωτος"  εχει "χιλιοστα" ...μετρησε στον σδ.

 

 

Μαλλον θα χρειαστει να κανεις μια επισκεψη στον συμβ/φο...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα δουλέψω με αναλυτικό προυπολογισμό σε ότι διαφορά παρουσιάζει η πραγματικότητα με τα τότε αρχιτεκτονικά σχέδια, όσο για τις χρήσεις έχουμε αλλαγή από αδιαμόρφωτο ισόγειο-πυλωτή σε λεβητοστάσιο και θέσεις πάρκινγκ ή αποθηκευτικό χώρο (τι θέλει ο πελάτης). Επίσης πιστεύω οτι θα χρειαστεί νέα σύσταση ΟΙ με τις καινούριες αναλογίες. Ακόμα πρέπει να αναφέρω, οτι ίσως ο τότε συνάδελφος αναφέρει ως πυλωτή το ισόγειο διότι στα αρχιτεκτονικά του ισογείου έχει εξωτερική μπατική τοιχοποιία στην ανατολική και δυτική πλευρά του ισογείου και όχι βόρεια και νότια 2 μεταλλικές κατασκευές με θύρα που έχουν προσθέσει ''τώρα''  2004-2011.

Link to comment
Share on other sites

ειδες τα Ε9?

 

Σε αυτα τα ιδιοκτητα  οι ιδιοκτητες ολο αυτοσχεδιαζουν

 

υγ

δες πρωτα τον συμβολαιογραφο, για να μην κολλησεις στο μελλον με αυτα που θα κανεις

 

καλη συνεχεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.