Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμογές μη καταστροφικού ελέγχου


 

Recommended Posts

Μια οικονομική λύση για να ξεκινήσει κάποιος να χρησιμοποιεί ΜΚΕ, είναι η  αγορά Μετρητή Υγρασίας, Κρουσίμετρο Ν και ένα υπέρηχο απλό .Το κόστος εείναι αναλυτικά

 

 

Μετρητής Υγρασίας 230 ευρώ

 

Κρουσίμετρο 340 ευρώ

 

Υπέρηχος 1040 ευρώ

 

Σύνολο = 1610 ευρώ

 

 

Επειδή η αγορά στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή στο τομέα αυτο και επειδή γίνεται σκόπιμη πλύση εγκεφάλου , θα σας έλεγα να κοιτάξετε την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά και θα καταλάβετε πολλά.

 

Επίσης προσοχή σε Αγγλική και Ιταλική εταιρία που εμπορεύεται το PUNDIT LAB +.Δεν είναι τής PROCEQ αν και δείχνει το ίδιο,επίσης δεν συνοδεύεται απο ένδειξη CE.

 

 

Η πικρή αλήθεια είναι οτι δουλειές ΔΕΝ υπάρχουν ,συνεπώς ο εξοπλισμός σας φροντίστε να είναι ο απαραίτητος.Σε ένα νήμα ο Kostassid ανέφερε σχετικά με δαπάνη ανιχνευτή οπλισμού η οποία είδικά για αγορά HILTI και proceq είναι στο θεό.Μη μιλήσω και για το ΕΣΠΑ μέσα απο το οποίο όλες οι εταιρίες ανέβασαν τίς τιμές 30% ώστε και καλά να έχουν περιθώριο έκπτωσης. Μη φοβάστε αν σας πεί κανένας " Ο υπέρηχος σου έχει 1000 ευρώ , ο δικός μου 6000 άρα είναι καλύτερος".Αυτά είναι όλα @@@, ότι ταχύτητα διάδοσης θα μετρήσει ο ένας την ίδια θα μετρήσει και άλλος, μη σας πώ οτι αρκετά απο τα εμπορικά είναι CHINA made με CE και κάποια όχι τόσο γνωστά κατασκευασμένα στην Ευρώπη και με χαμηλότερη τιμή.Με αυτά τα 3 που ανέφερα και μία καλή συνεργασία με ένα πιστοποιημένο εργαστήριο θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που δεν θα το αμφισβητήσει κανείς.

 

Τον υπέρηχο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλα δομικά υλικά και τον τρόπο θα τον αναφέρω μετά .

Edited by McRaster
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 530
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι στην φθηνή λύση πρέπει να προστεθεί απαραίτητα και ο ανιχνευτής οπλισμού. Δεν μπορεί να γίνει δουλειά χωρίς αυτόν. Οπότε +700 περίπου (αν θέλεις βάλε ακριβώς τιμή).

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή

 

οι μετρητές υγρασίας ακίδων είναι επιφανειακοί και αρα μετράνε την επιφανειακή επίδραση του αέρα και του ηλιου σε σχέση με την σχετική υγρασία του περιβάλλοντος. Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί να πάει κάποιος να περάσει ύφασμα ενίσχυσης αφου έχει βεβαιωθεί οτι είναι κάτω απο 3% και σε λίγες μέρες να κουφώσει. Επίσης οι μετρητές υγρασίας ακίδων δεν κάνουν για να ρυθμίσετε υπέρηχο. Διαλέξτε Hygropins!!!!!!!! 

 

ΠΧ εαν υπάρχει ανιούσα σε υποστύλωμα πυλωτής, μπορεί με τις ακίδες να την πατήσετε διότι την δεδομένη στιγμή μπορεί να μην δει την εσωτερική υγρασία. !!!!!!!!!!!!!!!! 

 

Επειδή έχω δει χιλιάδες τέτοιες λαλακίες προσοχή.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Γιάννη συμφωνώ, κοίτα να δείς όμως τί γίνεται:

 

 

Αν αγοράσεις το BOSCH που πρίν το ΕΣΠΑ είχε 540 ευρώ και τώρα πήγε 900, θα έχεις τη δυνατότητα να εντοπίσεις μόνο τη ράβδο και την επικάλυψη. Άρα 900 +ΦΠΑ

 

Αν αγοράσεις τα γνωστά εμπορικά ΔΕΝ κάνεις απόσβεση

 

Υπάρχουν 2 Βρετανικές εταιρίες η elcometer kai Kolectric οι οποίες έχουν πάρα μα πάρα πολύ καλές τιμές και οι ανιχνευτές τους κάνουν θαύματα με μόλις 1000 ευρώ ενδοκοινοτικά

 

Πάλι όμως δοκιμαστική τομή κάνεις για να μετρήσεις με βερνιέρο το σίδερο σου, διότι όλα τα μηχανήματα αποδίδουν επικάλυψη με "θεωρητική τιμη διαμέτρου" ή μετράς πρώτα τη διάμετρο με τον ανιχνευτή με μία απόκλιση στα +- 1- 1,5 mm και μετά διορθώνεις ανάλογα τίς μετρήσεις σου.

 

Αντε βάλε άλλα 1000 ευρώ, σύνολο 2600.

 

 

Προσωπικά για υπέρηχο μετράω εσωτερική.Το αναφέρει και το μανουαλ σχετικά με τό πώς μετράς υγρασία σε ΜΚΕ, άρα όποιος διαβάσει το χαντμπουκ θα γνωρίζει οτι μιλάμε για εσωτερική.Εσύ πήγες σε ενίσχυση Χρήστο και θα σου πώ αργότερα για τα ινοπλισμένα, στο 3% έχεις δίκιο αλλα για να τη πατήσεις το 3% με 4% είναι τεράστια διαφορά που θα τη διαβάσει ο μετρητής.Και στο κάτω κάτω το είπα "απο αριστερά πρός τα δεξιά"

 

1. Μετρητής επιφανειακής

 

2.Μετρητής εσωτερικής.

 

Και το συγκεκριμένο το έβαλα φωτογραφία με σχόλιο "αυτά κάτω είναι καρφάκια", έπρεπε να το καταλάβεις!!!!!!

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

McRaster

γιατί θεωρεις οτι δεν κατάλαβα :grin:

 

πλισμένα, στο 3% έχεις δίκιο αλλα για να τη πατήσεις το 3% με 4% είναι τεράστια διαφορά που θα τη διαβάσει ο μετρητής?????????????????????????????????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Καλα εσυ γελάς με το συγκεκριμένο,βαριέμαι να σου ανεβάσω αυτό που θέλεις να δεις :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:.Αλλα για  αποφυγή παρεξηγήσεων, ο κος Ροδόπουλος έχει δίκιο με ακίδες επιφανειακή υγρασία δέν θα μετρήσεις σωστά και αυτό το λέει η κοινή λογική (2 μικρές ακίδες απο καρφιά για κάδρα).Εισαι χαρούμενος τώρα ρε; 

 

Surveymaster για καλύτερα αποτελέσματα λοιπόν.

 

 

Προφέσορ παίζεις οριακά με τα σφάλματα των μηχανημάτων και μπερδεύεις το κόσμο.Σταμάτα να κατεβάζεις τα νούμερα στα όρια στατιστικού σφάλματος για τίς ενισχύσεις σου  και μη πετάγεσαι απο το ένα θέμα στο άλλο πονηρέ :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:.

 

 

Θέλω να δουλέψω ρε και με μπριζώνεις!!!!.ΧΑχαχαχαχαχ.Λοιπόν ο κος Ροδόπουλος λέει το εξής:

 

Ρε μ@@@@ McRaster πώς θα διαβάσει επιφανειακή υγρασία σε ενισχύσεις με ινοπλισμένα όταν όλα τα μηχανήματα με ακίδες  διαβάζουν με +-2-3% απόκλιση και ξεκινάνε απο το 5% σε σκυρόδεμα ;

 

Η απάντηση είναι γνωστή.........ροδόπουλε κερνάω καφέ στα Μικέλ τής Λάρισας, ενισχύσεις σε άλλο νήμα

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Μα πες μου τώρα δεν έχω δίκιο. Πάνε οι εταιρίες υλικών και δίνουν δωρεάν υγρασιόμετρα σε εργολάβους. Τους λένε θα πρέπει να είναι κάτω απο 3% και η απόκλιση είναι +-2-3%. Εαν θες  να είσαι σωστός του λες θα μετρήσεις σε βάθος τουλάχιστον 3 εκ α) υγρασία με hygropin, β) θερμοκρασία θα βγάλεις dew point και μετά θα βάλεις το ύφασμα.

 

Επισήμως λοιπόν οι μετρητές με ακίδες δεν έχουν ISO. !!!!!!!!!!!

 

και το σωστό μηχάνημα είναι σαν αυτό

 

http://www.instrumentation2000.com/vaisala-humicap-shm40-structural-humidity-measurement-kit.aspx

 

Τις ίδιες λαλακίες κάνουν και οι πλακάδες, μονωσάδες και μετά κάθονται με το στόμα ανοιχτό και λένε. Δεν μου έχει ξανασυμβεί στα χιλιάδες τμ που έχω βάλει !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Και όμως το νήμα είναι το σωστό διότι το NDT θα πρέπει να δίνει την πληροφορία στον μελετητή Πρόσεχε μην κάνεις λαλακία. Που είναι τα Μικελ στην Βύρωνος?

 

Επιπλέον στο σκυρόδεμα δεν έχουμε σχετική υγρασία αλλα απόλυτη υγρασία. Τα σχετική υγρασία είναι για τους άσχετους.

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό δεν με αφήνουν να βγάλω ΕΤΕΠ :smile: :-) :smile: :-) :smile: :-)

Link to comment
Share on other sites

χαχαχαχαχαχα, έχεις απόλυτο δίκιο.Ρε συ δέν ξέρω που είναι είναι σαν καρκίνος έχει γεμίσει μικέλ όλη η ελλάδα.Να φανταστείς σκεφτόμουνα να ανοίξω και εγώ αλλα ζητάει 240000 για το φραντζάιζ

 

Και αυτό είναι αρκετά καλό

post-81292-0-31827900-1379325389_thumb.png

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

 

Και αυτό είναι αρκετά καλό

 

να μην μιλήσω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.