Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγραφή στο Μητρώο Μονίμων Επιθεωρητών


gapidianak

Recommended Posts

Μπορούμε να κάνουμε αίτηση για εγγραφή στο μητρώο εμείς οι καινούριοι ή όχι ακόμα? (εννοώ ότι δεν έχω άδεια προσωρινού επιθεωρητή ούτε έχω παρακολουθήσει σεμινάρια ή έχω δώσει εξετάσεις)

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Από www.buildingcert.gr (9/8/2016) 

 

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 58, παρ.3 «Μεταβατικές διατάξεις» του ν.4409/2016 (Α’136), «Μέχρι την έκδοση κοινής απόφασης της παραγράφου 6 του άρθρου 54, για την εγγραφή στα μητρώα των Ενεργειακών Επιθεωρητών και τη διαχείριση αυτών καταβάλλεται από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές εφάπαξ παράβολο (50) ευρώ και ετησίως εκατό (100) ευρώ. Τα ποσά αυτά εισπράττονται από τις Δ Ο Υ μέσω της Εφαρμογής Ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-Παράβολο)».

 

Θεωρητικά μπορείς. Αν έχει δοκιμάσει κάποιος συνάδελφος ας μας πει περισσότερα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, αυτό που παρέθεσες παρακάτω λέει "Κατόπιν τούτου, εφόσον επιθυμείτε να ανανεώσετε την εγγραφή σας στο Μητρώο των Ενεργειακών Επιθεωρητών, θα πρέπει να πληρώσετε Ηλεκτρονικό Παράβολο (e-Παράβολο) με κωδικό τύπου 2246 και αξίας 100 Ευρώ μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων"

 

Για εμένα που θέλω να εγγραφώ για πρώτη φορά τι ισχύει?

Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω αλλά τίποτα, γιαυτό περίμενα κάποιος συνάδελφος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα να με ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Θα περιμενεις.

Εχει αλλαξει ο τροπος εγγραφης στο μητρωο Εν. Επ.

Λογικα ακομα δεν ειναι ετοιμοι για να παραλαβουν νεα αιτηματα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι απαιτούνται τα σεμινάρια αφού τα έχουν αφήσει στην ηλεκτρονική αίτηση (ως "Φορείς"); Σε ιδιωτική εταιρία Αθηνών ήταν κατηγορηματικοί πριν ένα μήνα ότι δεν χρειάζονται και τα συνεχίζουν μόνο ως εκπαιδευτικά. Σε ιδιωτική του Ηρακλείου είπαν ότι δεν είναι ενημερωμένοι και θα βγει εγκύκλιος. 

 

ΥΓ. Φαίνεται δεν τους έχει δοθεί εξουσιοδότηση να ξεκινήσουν νέα σεμινάρια και δε γνωρίζουν γιατί.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Εχουν καταργηθει.

Αν θυμαμαι καλα, νομιζω απαιτουνται για καποιες συγκεκριμενες ειδικοτητες.

Ψαξτε τον τελευταιο ψηφισμενο Νομο.

Link to comment
Share on other sites

Με βάση το νέο νόμο (άρθρο 56) δεν απαιτείται πια σεμινάριο.

 

Η διαφορά με τον προηγούμενο νόμο είναι ότι Ενεργειακοί Επιθεωρητές πια μπορούν να γίνουν μόνο όσοι μηχανικοί μπορούν να υπογράψουν ΜΕΑ.

 

 

Για εμένα που θέλω να εγγραφώ για πρώτη φορά τι ισχύει?

Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω αλλά τίποτα, γιαυτό περίμενα κάποιος συνάδελφος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα να με ενημερώσει.

 

Περιμένουμε την ΚΥΑ που θα διευκρινίσει τα πράγματα.

Με ενδιαφέρει και έμενα το θέμα.

Edited by varonos
Link to comment
Share on other sites

Μετά από ερώτημα μου στην αρμόδια επιτροπή Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης Ενέργειας & Μεταλλείων

 

"Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 58, παρ.1β «Μεταβατικές διατάξεις» του ν.4409/2016 (Α’136), κατά το χρονικό διάστημα των τριών μηνών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του εν λόγω νόμου, δύναται να εγγραφεί κάποιος στο Μητρώο των Ενεργειακών Επιθεωρητών εφόσον είναι Διπλωματούχος μηχανικός ή Μηχανικός τεχνολογικής εκπαίδευσης ή έχει αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στη χώρα μας σε εφαρμογή της σχετικής εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας όπως κάθε φορά ισχύει και με την προϋπόθεση ότι έχει παρακολουθήσει μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, δηλαδή μέχρι τις 28.07.2016, εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιγράφεται στο άρθρο 9 του π.δ. 100/2010 (Α’ 177).

 

Για την εγγραφή στο Μητρώο Μονίμων Επιθεωρητών κατά το διάστημα αυτό πρέπει:

1. Να έχετε Κωδικό Αριθμό Συμμετοχής (ΚΑΣ) Υποψήφιου Μόνιμου Επιθεωρητή

2. Να έχετε ολοκληρώσει τα σεμινάρια και να έχετε τη σχετική βεβαίωση από το Φορέα Εκπαίδευσης

 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, για την εγγραφή σας στο Μητρώο ΕΕ έως και τις 28.10.2016, προϋπόθεση είναι να έχετε ολοκληρώσει τα σεμινάρια έως τις 28.07.2016.

 

Μετά την πάροδο της μεταβατικής περιόδου, δηλ. μετά τις 28.10.2016, η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο των Ενεργειακών Επιθεωρητών θα γίνεται με την υποβολή αναγγελίας έναρξης δραστηριότητας ΕΕ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 55 του ν.4409/2016 (Α’136), χωρίς να απαιτείται η παρακολούθηση σεμιναρίων ή εξετάσεις."

Edited by Thodoris4
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημερα, απο ποτε θα ισχυουν οι νεες ταξεις ενεργειακων επιθεωρητων, και πιο συγκεκριμενα να μπορει να υπογραφει ενας μηχανικος ΤΕ για γραφεια/καταστηματα κλπ;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον Thodoris4 από τέλος Οκτωβρίου και μετά περιμένουμε.

 

Στην Α τάξη θα μπορείς επιθεώρηση σε κτίρια μέχρι 250m2. Δεν έχει σημασία η χρήση τους. Απλά για να αναβαθμιστείς θα πρέπει να έχεις και κάποιες επιθεωρήσεις σε κτίρια με άλλη χρήση πέρα των κατοικιών.

 

Οι τεχνολόγοι θα γράφονται αν έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την κτήση του πτυχίου τους.

 

Το θέμα είναι πια με τις ειδικότητες. Θα μπορούν να γίνουν Εν. Επιθεωρητές, μόνο οι ειδικότητες που έχουν δικαίωμα να υπογράψουν ΜΕΑ από ότι φαίνεται.

 

Διάβασε και το νόμο για πιο πολλές λεπτομέρειες. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.