Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

καλημέρα συναδερφοι

Σκεφτομαι κατα ποσο ειμαστε ασφαλεις ν ακολουθησουμε την οδηγια του τεε οσον αφορα την μειωση των μετρων του 4014.Υπαρχουν περιπτωσεις που συμφερει βαζοντας αποθηκες στην κατηγορια 3.

Εσεις τι θα κανατε?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ δεν λέω ποτέ όχι σε δωράκια. Πόσο μάλλον από το ΤΕΕ που δεν μας έχει συνηθίσει. Ό,τι με συμφέρει να το κάνω και μου το επιτρέπει το σύστημα, συνήθως το κάνω.

 

Ü Σε δηλώσεις του Ν.4014/11 όπου είχε καταβληθεί μικρότερο παράβολο (λόγω αύξησης των τ.μ. μετά την εξόφλησή του) και εφόσον το απαιτούμενο παράβολο δεν καλύπτεται από ύψος του προστίμου, εκδίδεται συμπληρωματική εντολή παραβόλου.

 

Αυτό θεωρείται μεταβολή στα πολεοδομικά στοιχεία της δήλωσης και πάμε με τα νέα πρόστιμα? Ή καμία σχέση? Έχει τύχει σε κανέναν?

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ειναι απλο!Δεν σου αναπροσαρμοζει προστιμο αλλα σου δινει τη διαφορα παραβολου εφ απαξ μεχρι 7-2-15.Ειχα μεταφορα οπου ειχε πληρωσει παραβολο 1000 και ειχε δηλωσει "κυρια και μοναδικη".Στη μεταφορα επρεπε να γινει "αλλη κατοικια".Οποτε το παραβολο εγινε 2000.Το προστιμο μου ηταν 1120ευρω.Μου ζητησε με μια εντολη πληρωμης τα 880 ευρω

Link to comment
Share on other sites

Έχω περίπτωση μεταφερόμενης δήλωσης που το παράβολο από 500 πρέπει να γίνει 2000 (αύξηση τμ μετά την εξόφλησή του στον 4014 & αλλαγή από "κύρια και μοναδική" σε "άλλη κατοικία" κατά τη μεταφορά στον 4178). Πρόκειται όντως για κύρια και μοναδική κατοικία άλλα το ακίνητο είναι 150 τμ (δηλαδή με βάσει τα νέα δεδομένα δεν δικαιούται την έκπτωση). Σκέφτομαι μήπως το "κύρια και μοναδική κατοικία" το διατηρήσω για να μου βγάλει το νέο παράβολο 1000, αφού πρόκειται για μεταφερόμενη δήλωση από τον 4014 και όχι καινούρια.

Link to comment
Share on other sites

Κατανοεις φανταζομαι οτι ο νομος δε σου επιτρεπει κατι τετοιο, αλλα εδω που φτασαμε ο καθε φορέας καταστρατηγει το νομο αυτοβούλως, οποτε ο,τι και να κανεις.......με τι μουτρα θα σε κρίνουν?

Link to comment
Share on other sites

Κάπου έλεγε σε ερωταπάντηση του 4014 ότι για θέματα κυριότητας ευθύνη φέρουν αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες (αν αυτό έχει ακόμα κάποια ισχύ). Όποτε σκέφτομαι να ενημερώσω τον ιδιοκτήτη πρώτα πριν κάνω οτιδήποτε. Και εννοείται όχι πριν το Φλεβάρη του 2015.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατέληξα ότι μετά τη μεταφορά, εφόσον αυξήσεις τους συντελεστές ΥΔ για παράδειγμα και ταυτόχρονα μειώσεις τις πολεοδομικές παραβάσεις, ΞΑΝΑυπολογίζει το πρόστιμο κι επειδή βγαίνει λογικά μεγαλύτερο,

δε στο ζητάει και κρατάει το παλιό.

 

ΑΡΑ είτε αυξήσεις είτε μειώσεις τις λοιπές παραβάσεις σε μεταφορά δήλωσης, στο ξαναυπολογίζει.

Δε βρίσκω άλλη εξήγηση γιατί κάνοντας εγώ τη μεταφορά και μειώνοντας την πολεοδομική παράβαση δε μειώνει το ποσό των παραβάσεων επειδή έχω αυξήσει τους συντελεστές ΥΔ και το πρόστιμο βγαίνει μεγάλύτερο. Αν κρατήσω τους συντελεστές ίδιους το μειώνει.

 

Μπέρδεμα. Ό,τι κάτσει είναι παιδιά στο σύστημα...

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αναμονή περαιτέρω διευκρινήσεων, αν δεν χρειάζεται να γίνει η δήλωση άμεσα. Μπορεί αργότερα να μας πούνε ότι στις μεταφερόμενες από 4014 δηλώσεις δεν χρειάζεται να τροποποιούμε συντελεστές, κάτι το οποίο αρκετοί συνάδελφοι το κάνουν ήδη.

Link to comment
Share on other sites

ναι κι εγω ξερω συναδερφους που κατα τη μεταφορα δεν αλλαζουν τιποτα.ουτε συντελεστες ουτε αλλαγη στους βοηθητικους σε κυριους.οπως ειναι η δηλωση.τι να πω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.