Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσχέδιο κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτηρίων


solar

Recommended Posts

έμαθα απο έγκυρη πηγή ότι κυκλοφορή ο ΚΕΝΑΚ κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και είναι γύρο στης 700 σελίδες χωρίς να ξέρω περισσότερα για το θέμα.Το ΤΕΕ τον έχει στα χέρια του αλλά δεν ανακηνώνει στο site του τίποτα γιατί νιώθει "θυγμένος από την όλη ιστορία" που δεν σημμετήχε στην ομάδα - επιτροπή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 106
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν έχει δημοσιευτεί ηλεκτρονικά σε κανένα website μέχρι τώρα; Απ' ότι γνώριζα, το σχέδιο του νέου κανονισμού θα έβγαινε σε δημόσια διαβούλευση. Αυτό ισχύει; Γνωρίζεις τι αναφέρεται για τα επαγγελματικά δικαιώματα ως προς τις ενεργειακές επιθεωρήσεις;

Link to comment
Share on other sites

μόνο ενεργειακός μηχανικός θα κάνει αυτήν την δουλεία δλδ μηχανολόγος ή ηλεκτρολόγος μηχανικός και οι δύο ενεργειακής κατεύθυνσης και μόνο!

στα αει και τει γίνονται τέτοια μαθήμα στον ενεργειακό κλάδο !όσοι είναι του αντικειμένου το γνωρίζουν αυτό!

Περί ΔΙΠΛ μηχανικών και μόνο κ.τ.λ. είναι μπούρδες!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τυχαίο που το ΤΕΕ δεν έχει πάρει θέση για το θέμα!

για το πιοι΄είναι αυτοί που ανταποκρίνονται στο αντικείμενο του ενεργειακού επιθεωρητη!!ας πουν τη γνώμη τους χωρίς δυσταγμό!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απ'ότι έμαθα, η κυβέρνηση προωθεί τους διπλωματούχους Μηχανικούς στις θέσεις των Ενεργειακών Επιθεωρητών και όχι τους πτυχιούχους Μηχανικούς την ίδια ώρα μάλιστα που ψηφίστηκε προς έγκριση το προσχέδιο για τα δικαιώματα των αποφοίτων ( Μηχανικών) ΑΤΕΙ από το ΣΑΤΕ (Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).Τι ειρωνία,ε;;;;

Από τη μια το κράτος αναγνωρίζει λίγο-πολύ τους πτυχιούχους ΑΤΕΙ δίνοντάς τους δικαιώματα ίσα με αυτά των διπλωματούχων Πολυτεχνείου και από την άλλη δίνει το "ψωμί" των Ενεργειακών Επιθεωρητών μόνο στους διπλωματούχους.Αυτά όσον αφορά στις προθέσεις της κυβέρνησης καθώς τίποτα επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί.Ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πάτρας (νομίζω και της Αθήνας) σε επιστολή του στην κυβέρνηση ζητά (και δικαίως θεωρώ) να συγκαταλέγονται και οι Μηχανικοί των ΑΤΕΙ στο "κλαμπ" των Ενεργειακών Επιθεωρητών αφού όπως σωστά αναφέρει στα ΑΤΕΙ διδάσκονται πολλά ενεργειακά μαθήματα όπως και στο Πολυτεχνείο και σαν Μηχανικοί δεν στερούνται των αντίστοιχων του Πολυτεχνείου σε ενεργειακά θέματα.Οψόμεθα...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει παράταση όντως η οποία έληξε χθες αν δεν κάνω λάθος. Υπήρξε πάντως τεράστια αντίδραση για το προσχέδιο κυρίως από φορείς των μηχανικών ΤΕΙ, προέδρων ιδρυμάτων και σχολών, της ΕΕΤΕΜ, της ΔΑΚΕ μηχανικών ΤΕ κλπ λόγω της ευνοϊκής αντιμετώπισης κάποιων ειδικοτήτων σε βάρος κάποιων άλλων. Όμως και από άλλες ειδικότητες των πολυτεχνείων υπήρξαν παρεμβάσεις.

 

Το τελικό κείμενο αναμένεται σύντομα. Για να δούμε τι θα λέει.

Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθώ τα σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ( την ερχόμενη δευτέρα ξεκιναει το 3ο και 4ο) ...

 

1. Η ενεργειακή επιθεώρηση δεν αφορά μόνο μηχανικούς με ειδικότητα στην ενέργεια. Αυτό ειναι 100% σίγουρο

 

2. Η 700 σελίδες στις οποίες αναφέρεστε έχουν τεράστια κενά και δεν είναι σίγουρο εάν θα ισχύσουνε. Η πρόταση του ΤΕΕ είναι να γίνεται η επιθεώρηση με βάση ένα ιδανικό ενεργειακό κτίριο αναφοράς.

 

3. Γιαν να γίνει κάποιος ενεργειακός επιθεωρητής δεν ειναι απαραίτητα τα σεμινάρια στα οποία αναφέρθηκα. Όλοι θα περάσουνε από εξετάσεις.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, μπορεί κάποιος να μας δώσει ένα σύνδεσμο για να κατεβάσουμε και εμείς το Προσχέδιο ή να μας καθοδηγήσεται από που μπορούμε να το βρούμε? Καθώς επίσης και στοιχεία για τους Επιθεωρητές ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.