Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

Απαντάνε δεν περιμένεις πολυ κανενα διλεπτο.

Και σε συνδεουν με το αντιστοιχο ταμειο και τον γνώστη υπαλληλο

 

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να καταλάβω ,λένε ότι το ΤΣΜΕΔΕ θα βγαίνει με βάση τι έχεις κόψει τον προηγούμενο χρόνο στο μπλοκάκι δηλαδή με βάση τα εισοδήματα .Ωραία ,αν κάνω διακοπή εργασιών και σταματήσω το μπλοκάκι το ΤΣΜΕΔΕ πως θα υπολογίζεται που θα μου έρχεται ? Θα έρχεται το κατώτατο όριο που έχουν θεσπίσει για 0 εισόδημα ?

Edited by Konstantinos Giak
Link to comment
Share on other sites

Σωστά. 

 

υ.γ. Για κάθε πηγή λαμβάνεται το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Συγκεκριμένα κι αν δεν κάνω λάθος 167,95 ευρώ το μήνα εφόσον το φορολογητέο εισόδημα ήταν μηδενικό την προηγούμενη χρονιά.

Edited by Vasilis T.
Link to comment
Share on other sites

Οταν λέμε Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα (ΚΦΑ) εννοούμε αυτό που προσδιορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα φορολογίας εισοδήματος και για την δημιουργία του λαμβάνονται υπόψη εισοδήματα από δραστηριότητες ή ιδιότητες που δημιουργούν υποχρέωση ασφάλισης. Δεν έχει σχέση με τα τεκμήρια -αυτό που γράφεις είναι το τεκμαρτό εισόδημα.

Βέβαια υπάρχει τεκμαρτός υπολογισμός εισφοράς ανεξάρτητα από το ΚΦΑ, όταν το τελευταίο είναι κάτω ή άνω από κάποιο ποσό. Ετσι προκύπτει και το ελάχιστο και το μέγιστο της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς.

Link to comment
Share on other sites

Για το 2016 είχα Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα (ΚΦΑ) 12.000 ευρώ ως μισθωτός (οκτάμηνη σύμβαση) και Κ.Φ.Α. 6.000 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα (μπλοκάκι). Για τις ασφαλιστικές εισφορές για το 2017( υπάρχει μόνο το μπλοκάκι) θα ληφθεί υπόψη μόνο το Κ.Φ.Α.(6.000  ευρώ) από επιχειρ. δραστηριότητα ή το συνολικό Κ.Φ.Α.(18.000 ευρώ) από το άθροισμα επιχειρ. δραστηριότητας και μισθωτής εργασίας ??

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το νόμο και τις εγκυκλίους για τις ασφαλιστικές εισφορές του 2017 (του 1ου εξαμήνου) θα ληφθούν υπόψη εισοδήματα από δραστηριότητες ή ιδιότητες που δημιουργούν υποχρέωση ασφάλισης του φορολογικού έτους 2015.

Οταν αργότερα υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις του φορολογικού έτους 2016 θα γίνουν και οι ανάλογοι συμψηφισμοί.

Link to comment
Share on other sites

άσχετο athanapa αλλά είχες αφορολόγητο?

Δεν έχω κάνει την φορολογ.δήλωση για το 2016 αλλά νομίζω ότι για το εισόδημα από μισθωτή εργασία θα έχω το αφορολόγητο που ισχύει και θα φορολογηθώ με 22% για το εισόδημα από το μπλοκάκι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.