Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν ξέρω αν το έχουμε καταλάβει ότι οι μετά του 93 ασφαλισμένοι θα  υπάγονται σε 14 κατηγόριες ανα τρίετια και οι εισφορες της τελευταιας κατηγοριας αγγιζουν τα 1000 ευρώ τον μήνα!! την δευτέρα εχει καλέσει το ΤΕΕ σε αποκλεισμό της διεύθυνσης εισφορών στις 7και 30 το πρωι.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Μετά την επιβολή αυξημένων εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ από 1.5.2014 και την έναρξη της πιστοποίησης οφειλών για την αποστολή οφειλών μηχανικών στο ΚΕΑΟ, με προσωπικές εντολές του προέδρου του ΔΣ του ΕΤΑΑ Σελλιανάκη και της διευθύντριας εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ Λέκκα, που παραβιάζουν ανοιχτά τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΑ, το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου και το Σύνταγμα, με στόχο την καταστροφή του Ταμείου και των ασφαλισμένων μηχανικών, το ΤΕΕ καλεί τους μηχανικούς σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 2/5 και την Δευτέρα 5/5/2014, ώρα 7:30, στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ και σε αποκλεισμό της Διεύθυνσης Εισφορών του, απαιτώντας την ακύρωση των παραπάνω παράνομων εντολών.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

το σκεφτηκα και εγω αυτο......λετε δηλαδη οποιος παει να το πληρωσει μετα τις 25 Μαιου να του ζητουν τις αυξημενες εισφορες? καθολου απιθανο. 

τελικα με προλαβαν οι εξελιξεις......απο 1 Μαιου οι αυξημενες εισφορες,το αναποδο με αυτο που εγινε περσι. Και ολα αυτα οχι μονο χωρις να βγαλει οριστικη αποφαση το ΣΤΕ, αλλα και μερικους μηνες πριν την ενοποιηση των ταμειων. Δηλαδη θα γινει το εξης,θα χασουμε το οποιο αποθεματικο εχει το ταμειο μας,θα δινουμε αυξημενες εισφορες (με τι κριτηρια πλεον αφου μετα την ενοποιηση αλλαζουν ολα?) και φυσικα χωρις να γνωριζουμε τι συνταξη  θα παρουμε καποτε.....μηχανικου,γιατρου,δικηγορου,εμπορου,υδραυλικου,καθαριστριας?

 

Προφανως δεν θα πληρωσω και εγω (οπως και οι περισσοτεροι) και ελπιζω πλεον να γινει μια πιο οργανωμενη προσπαθεια απο οτι περσι,με σοβαρη νομικη αντιπροσωπευση και πλεον με συγκεκριμενες κατηγοριες κατα του εγκαθετου κομματικου εισπρακτορα Σελιανακη.

Edited by tasanto
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

Και αφου την πηρα 1.15μμ εμεινα με την επιταγη στο χερι, με μιαμιση ωρα αναμονη στην Εθνικη, γιατι το τοπικο υποκαταστημα κλεινει στις 1.00μμ.

 

Σημερα που πηγα να τους δωσω την επιταγη με ενημερωσαν οτι οι χρεωσεις ειναι με τις αυξησεις και οτι πρεπει να πληρωσω αλλα διακοσια τοσα ευρω

.

Τα πηρα στο κρανιο, ακυρωσα την επιταγη στην Εθνικη και περιμενω και εγω τι μελλει γενεσθαι μεχρι τις 31/8/2014.

Δηλαδή τα ποσά που μας έδωσαν από το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ στις 29.4 και δεν μπορέσαμε να κόψουμε επιταγή λόγω φόρτου τραπεζών και της παράτασης δεν ισχύουν πια????

 

 

Στις 30.4 στις τράπεζες υπήρχαν ουρές εργαζομένων που είχαν παρατήσει τις δουλειές τους και τρέχαν να βρουν και να πληρώσουν φόρους, ασφαλιστικά, ΦΠΑ και ότι άλλο για να γεμίσουν τα ταμεία.....

Σήμερα πάλι ουρές συνταξιούχων που πήγαν να πάρουν τα λεφτά για ....να κάθονται....Και καλά αυτοί που είναι πάνω από 65-70.... Ήταν όμως και κάτι 50ρηδες ..κουρασμένα παλληκάρια και 50ρες μητέρες ανηλίκων....

Edited by terry
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Και που ακριβως θα ωφελήσει η πληρωμή ανά μήνα?Αν κάθε μήνα εσύ έχεις τα χρηματα βάλε τα σε ενα λογαριασμό στην άκρη και στο τέλος του εξαμήνου τα πληρώνεις.. Αφετέρου υπάρχει και η πληρωμή σε άτοκες δόσεις μέσω της τράπεζας Αττικής.

Ειτε τα δίνουμε ανά μήνα, είτε ανά εξάμηνο το ποσό έχει σημασία..

Πιστωτική δεν έχω αν και δεν νομίζω να μου εγκρίνουν πλέον.

Λες πως δεν εχεις καμμία διαφορά αν εχεις το ποσο και θα συμφωνήσω.

Αλλά αν δεν εχεις όλο το ποσο όμως εχεις για τον έναν ή δυο μήνες γιατί να μην μπορείς να τους πληρώσεις αλλά να τοκιζονται μαζί με τους άλλους μήνες;

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω αν το έχουμε καταλάβει ότι οι μετά του 93 ασφαλισμένοι θα  υπάγονται σε 14 κατηγόριες ανα τρίετια και οι εισφορες της τελευταιας κατηγοριας αγγιζουν τα 1000 ευρώ τον μήνα!! την δευτέρα εχει καλέσει το ΤΕΕ σε αποκλεισμό της διεύθυνσης εισφορών στις 7και 30 το πρωι.

μα αυτο αποφασιστηκε (εστω με λαθος δεδομενα....) οταν υπηρχε αυτονομο ασφαλιστικο ταμειο μηχανικων,σε λιγους μηνες ομως δεν θα υφισταται αυτο.Πως ζηταμε αυξημενες εισφορες για ενα ασφαλιστικο ταμειο που απλα δεν θα υπαρχει σε λιγο καιρο? Ας γινει το νεο ταμειο (αφου δεν εχουμε αλλη επιλογη...),ας μετρηθουμε ολοι που θα ανηκουμε σε αυτο,ας βαλουμε κατω ολα τα αποθεματικα και τα ελλειματα και ας αποφασισουμε τοτε τις νεες εισφορες,τις νεες παροχες και τις νεες συνταξεις. 

Edited by tasanto
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.