Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν πρεπει να τρωγομαστε μεταξυ μας αλλα δεν πρεπει να δινονται και λαθος εντυπωσεις.......Το επαγγελμα αυτο δεν το κανουμε για 1,2,3 χρονια καλουμαστε να δουλεψουμε 40 χρονια τουλαχιστον............

@vk2626 μπορεις να μου πεις ποσες ασφαλιστικες εισφορες πληρωνει ενας μηχανικος προ 93 για τριαντα χρονια εργασιας και ποσα θα καλειται να πληρωσει ενας μηχανικος που το 2011 ειχε μολις συμπληρωσει 5ετια ?

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν μαζευομαστε να κανουμε μια ομαδικη προσφυγη οπως εχουν κανει ολοι οι σοβαροι ανθρωποι απο συνταξιουχους μεχρι καθαριστριες, αλλα καθομαστε και περιμενουμε απο το τεε??????

εμεις εχουμε σοβαροτερα επιχειρηματα απο αυτους!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ανεβάζω και εγώ 5 αρχεία, με όλη την ιστορία των νέων ασφαλιστικών (ή ληστρικών) εισφορών.

 

Νέες Εισφορές ΤΣΜΕΔΕ.xlsx

456ΣΛ-ΕΡΤ-signed.pdf

ETAA 29_4_13 a(1).pdf

ETAA 29_4_13 b(1).pdf

f80000-oik-16397-635-11.pdf

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Σε συνεχεια του αρχειου xls του συναδελφου ssouanis ανεβαζω τις εισφορες και σε ετησια βαση για να γινει απολυτως κατανοητο σε οσους συναδελφους δεν εχει γινει τι παει να φορτωθει στις πλατες μας.

post-20632-0-67847400-1399629591_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι άνθρωποι είναι για τα ΜΠΑΖΑ !!!!

 

Στο μόνο που αποβλέπουν κάνοντας αυτές τις αλλάγές για τους μετά του '93, είναι να αναγκαστούν να διαγραφούν για να μείνουν (μόνο οι προ του '93) λιγότεροι απο μισούς συνολικά σημερινούς μηχανικούς, περίπου 30Κ - 40Κ

 

Όλα είναι προμελετημένα απο το νόμο του '92 (του Σουφλιά)....με την ανοχή του τότε προοδευτικού προέδρου του ΤΕΕ Λιάσκα (πολ. μηχ.)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Συνάδελφοι,

 

παραθέτω το κείμενο της αιτήσεως που έχει συνταχθεί από τους Συναδέλφους της κινήσεως "Μηχανικοί κατά ΤΣΜΕΔΕ" https://www.facebook.com/groups/mixanikoikatatsmede/ με Θέμα "ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΦΕΣΗΣ":

 

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΤΑΑ 09 2013 6η ΕΚΔΟΣΗ.docx

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Επίσης:

1. τα ειδοποιητήρια θα είναι σε λίγες μέρες εκτυπώσιμα από την σελίδα του ΤΣΜΕΔΕ (αρκεί να έχεις κωδικούς και να τους έχεις ενεργοποιήσει)

 

2. το Α' 2014 θα πληρωθεί με τις νέες τιμές, όσοι το εξόφλησαν μέχρι 30.04.2014, θα τους έρθει ειδοποιητήριο για το υπόλοιπο εντός του καλοκαιριού

 

3. Το Β' 2014 θα πληρώσουν ακόμα υψηλότερες εισφορές όσοι την 01.07.2011 είχαν συμπληρώσει 3 χρόνια στο ταμείο, αφού θα αλλάξουμε ασφαλιστική κλάση και από την 2η θα ανεβούμε στην 3η, το οποίο σημαίνει ότι όποιος πληρώνει π.χ. τώρα 2500€ θα πληρώσει 3000€.

 

4. Απομένει να καθορισθεί το πότε θα ζητηθούν αναδρομικά οι πρόσθετες εισφορές για Β'2011, Α'2012, Β'2012, Α'2013 (κάποιοι το έχουν καταβάλει) και Β'2013, δηλαδή επιπλέον 2000€-2500€ (για κάποιον που είχε συμπληρώσει την 3ετία της 01.07.2011 και ήταν στην 2η κλάση της ειδικής προσαύξησης.)

Edited by ssouanis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν γίνει κάποια οργανωμένη προσπάθεια ώστε να μην πληρώσει ΚΑΝΕΝΑΣ αυτά τα εκτός λογικής και πραγματικότητας ποσά, τότε θα είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας.

 

Και μια ερώτηση προς διευκρίνηση αν μπορεί κανείς να το καταλάβει. Αυτό το "ΑΠΟ" και το "ΕΩΣ" αφορά την ειδική προσαύξηση. Σωστά? Αυτή όμως δεν είναι υποχρεωτική για >10 χρόνια ασφάλισης? Γιατί το "ΑΠΟ" και το "ΕΩΣ" υφίστανται και για αυτές τις κατηγορίες?

 

ΥΓ: Αναρωτηθείτε συνάδελφοι τι θα γινόταν αν αυτός ο παραλογισμός γινόταν σε κάποια άλλη κοινωνική ομάδα.... πχ οδηγούς ΤΑΞΙ (εντελώς τυχαίο το παράδειγμα, θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλες κοινωνικές ομάδες). Εϊμαστε πολύ πρόβατα τελικά (μέσα σε όλα πρώτος κι εγώ!) :sad:

Link to comment
Share on other sites

Στο "από" υπάρχει η ελάχιστη δυνατή ειδική προσαύξηση. Αναλόγως της κλάσης είναι μηδέν ή κάποια άλλη. π.χ. δεν μπορεί να είσαι στην 9η κλάση και να είσαι <35 ετών ή να έχεις λιγότερο από 10 χρόνια στον φορέα.

Στο εώς" υπάρχει η μέγιστη επιβάρυνση (για όσους μπήκαν στην ειδική προσαύξηση, αναδρομικά από 01.01.2007).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.