Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτήτες που θέλουν να κάνουν του κεφαλιού τους!


panagiot

Recommended Posts

Μου ήρθε ένας πριν από κάποιο καιρό ο οποίος ήθελε να κάνει μία μεζονέτα σε ένα εκτός οικισμού οικόπεδο. Είναι κατα παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο και πρέπει να τηρηθεί απόσταση απο τον άξονα του δρόμου 15μ (Ο.Γ.). Αφού ολοκληρώσα τα αρχιτεκτονικά μου λεει ότι επειδη το οικόπεδο έχει μεγάλη κλίση , αυτός το σπίτι θέλει να το κάνει στα 3-4 μέτρα από τον δρόμο (για να μην ''χωθεί'' το σπίτι κατω από τον δρόμο).

Είμαι νέος μηχανικός και είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση ιδιοκτήτη που συναντάω. Με άλλους που το έχω συζητήσει μου λένε ότι θα δω πολλους τέτοιυς στην πορεία.

Προσπαθώ να του εξηγήσω οτί με αυτό που σκέπτεται όλο το κτίριο θα βγεί αυθαίρετο, η κατάσταση δεν διορθώνεται και τα πρόστιμα δεν παίζουν, αλλά δεν το καταλαβαίνει. Η απάντηση που μου δίνει είναι '' εγώ δεν έχω εχθρούς για να μου κάνουν καταγγελία'' :???: . Τι να πώ...

Βέβαια άσε που μπλέκω και γω καθώς υπογράφω για την ολοκλήρωση των εργασιών...

 

Με έχει φτάσει στο απροχώρητο... και αυτές τις μέρες (παρόλο την δουλεία που έχω κάνει εως τώρα...και μάλλον δεν θα πληρωθω...) ,

να του πω οτι τη δουλεια δεν θα την αναλλάβω.

 

Τι γνώμη έχετε ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ακριβώς. Υπάρχουν στο δικό μου "βιβλίο" δύο κανόνες απαράβατοι για κάθε μηχανικό, που θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο:

 

1) ακριβής τήρηση σχήματος και θέσης Φ.Ο.

2) Τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Τα άλλα έρχονται μακράν δεύτερα.

Αυτά μετά από γνώση που ήρθε με τον δύσκολο τρόπο (λάθη που πληρώνεις ακριβά).

 

Αν το κάνεις πάντως, ανοίγεις ένα συγκεκριμένο δρόμο για την καριέρα σου: ο ιδιοκτήτης θα σου φέρει και άλλους φίλους του με παρόμοιες ιδέες, εκθειάζοντας τους το πόσο μάγκας είσαι, και οι δουλειές θα ανοίξουν, για όσο διάστημα κάνεις τα "χατήρια", και οι συνάδελφοι σου θα μουρμουράνε πίσω (ή και μπροστά) από την πλάτη σου....

Link to comment
Share on other sites

καλα θα υπάρξει μηχανικός που θα θέλει να αναλλάβει την επίβλεψη σε τέτοια περίπτωση?

Πρόβλημά του εσένα τι σε νοιάζει?

Link to comment
Share on other sites

το θέμα είναι οτι υπάρχουν και ευθύνες μηχανικού. και εδώ δεν μιλάμε για απλές παραβάσεις. Ο τύπος έχει βάλει στόχο να κάνει εξ'άρχης μια ολόκληρη αυθαίρετη κατασκευή. Για αυτό λέω δύσκολο να βρεθεί μηχανικός να αναλλάβει την επίβλεψη.

Πάντως δεν μπορω να καταλάβω πως υπάρχουν ιδιοκτήτες που τους λες για τα τεράστια πρόστιμα και δεν νιώθουν τον παραμικρό φόβο.

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησε να τον πείσεις με κάθε τρόπο ότι δέν γίνετε αυτο που ζητάει.

Δειξε του την νομοθεσία, τα πολύ ψηλα πρόστιμα και ότι άλλο περνάει απο το μυαλό σου. Πές του ότι θα έχεις σοβαρό πρόβλημα εσύ μετα και μπορεί να σου πάρουν μέχρι την άδεια άσκησης επαγγελμ.

Η λύση για μένα δεν είναι να παραιτηθείς απο την επίβλεψη, γιατί μετά θα γίνεις εσύ ο κακός και αν έχει μεγάλο "στόμα" ο πελάτης σου ακόμη χειρότερα.

Βρες μία λύση και αυτά στο πρόγραμμα είναι.

Link to comment
Share on other sites

...και μπορεί να σου πάρουν μέχρι την άδεια άσκησης επαγγελμ...

 

Και ο ιδιοκτήτης θα τα βάψει μαύρα ! ."Με δική μου ευθύνη " θα λέει . Δεν καταλαβαίνουν τίποτα !!

 

panagiot

 

Kανε του εναν αριθμητικο υπολογισμο προστιμων ανεγερσης - διατηρησης

 

Εξηγησε του οτι αν βγει αυθαιρετο ουτε στα παιδιά του δεν θα μπορει να το γραψει.

 

Για να καταλαβει τι πάει να κάνει θυμισε του οτι ο Ν. 1337/83 (ο νόμος Τρίτη πες του για να καταλάβει) τα αυθαιρετα που ηταν μεσα σε αυτες τις αποστασεις τα εβγαλε εκτος διαδικασιας αναστολης κατεδαφισης. Ακόμα κι αν μπουν κάποτε σε σχέδιο. Αρθρα 15 και 16.

 

Πες του οτι τους επόμενους μήνες θα αλλάξει ο νομος και ρευματοδοτηση θα γίνεται μονο με αυτοψια της πολεοδομίας ..

(μην τρελαίνεστε οι υπόλοιποι :) )

 

Αν παρολα αυτα επιμενει τοτε σου απαντησαν οι παραπανω . Ψάξε μήπως βρεις κάνα μηχανικό "ταλιμπάν" για να πάρει την επίβλεψη , με το χοντρό αζημίωτο βέβαια.

 

ΥΓ 1. Παντως με τα μυαλα που κουβαλαει , η επίβλεψη μάλλον θα είναι

γενικά προβληματική.......

Link to comment
Share on other sites

panagiot

κατά την γνώμη μου κακώς έχεις κάνει ήδη δουλειά χωρίς να έχεις πάρει τουλάχιστον μια προκαταβολή. Οι δισταγμοί σου είναι απόλυτα δικαιολογημένοι. Εγώ αν ήμουν στην θέση σου, αφού θα είχα ήδη πληρωθεί, ή θα του έδινα ότι δουλειά έχω κάνει μέχρι τώρα και να πάει αλλού ή θα συμμορφωνόταν στις οδηγίες μου. ΠΟΤΕ δεν δουλεύουμε χωρίς προκαταβολή (και εγώ από κάτι τέτοια το έμαθα). Σε καμμία περίπτωση μην δεχθείς να γίνει αυτό που σου ζητά. Στην χειρότερη περίπτωση θα χάσεις την δουλειά που έχεις κάνει. Σε μια τέτοια περίπτωση εννοείται ότι δεν του δίνεις τίποτα στο χέρι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.