Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α08] Ισόγειοι Βοηθητικοί Χώροι του Ν.4178 (τρόπος υπολογισμού προστίμου)


Recommended Posts

Καλημέρα,

Σύμφωνα με την "αυστηρή" απάντηση του ΤΕΕ Πελοποννήσου 218 για αγροτική-γεωργική αποθήκη:

Στο παράρτημα Α ορίζεται ότι ως πρωτογενής τομέας θεωρούνται οι γεωργικές, κτηνοτροφικές,

αλιευτικές, ιχθυοκαλλιεργητικές παραγωγικές μονάδες (βιοτεχνικές-βιομηχανικές) συσκευασίας
και μεταποίησης προϊόντων. Συνεπώς από την διατύπωση ΔΕΝ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
τον συντελεστή 3α. Άλλη κατοικία ΔΕΝ μπορεί να επιλεγεί αφού δεν είναι κατοικία. Μένει μόνο
ο συντελεστής 3δ.
 
Είναι αλήθεια ότι ο 4178 δεν εξειδικεύει, όσο ο 4014 για τις αγροτικές αποθήκες, όπου υπήρχε ερωτοαπάντηση
που ρητά επέτρεπε να χρησιμοποιούμε την κατηγορία 3α (0,40) στις αγροτικές αποθήκες.
Προσωπικά μου φαίνεται αρκετά αυστηρή αυτή η προσεγγιση, αλλά ο 4178 δυστυχώς δεν προβλέπει κάτι ευνοικότερο.
Edited by soundholics
Link to comment
Share on other sites

soundholics

τελικα στο συστημα υπαρχει κ το 3ε=μεταποιηση που βγαζει το ιδιο προστιμο με 3α=κυρια κ μοναδικη

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

soundholics

τελικα στο συστημα υπαρχει κ το 3ε=μεταποιηση που βγαζει το ιδιο προστιμο με 3α=κυρια κ μοναδικη

 

ναι,κανένα πρόβλημα, αλλά το θέμα είναι ότι η αγροτική αποθήκη δεν μπαίνει καν στην μεταποίηση σύμφωνα με την διατυπωση του νόμου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, σε ισόγεια αποθήκη 30τμ περίπου του 1989 με οικοδομική άδεια, άλλαξαν οι εξωτερικές διαστάσεις (μια πλευρά μεγάλωσε και η άλλη μίκρυνε) πάνω από 5% και η τελική αποθήκη προέκυψε μικρότερη κατά 3-4τμ. Νομίζω δεν μπορεί να δοθεί βεβαίωση παρόλο που τα τελικά τμ είναι λιγότερα, αφού η κάλυψη σε ένα σημείο υπερβαίνει την προβλεπόμενη από την ΟΑ. Πώς θα περαστεί? Με αναλυτικό υπολογίζοντας γκρέμισμα και επαναχτίσιμο σε άλλη θέση?

Ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας, σε περίπτωση ισόγειας αποθήκης με οικοδομική άδεια του 2002 (τίτλος ΝΕΑ ΙΣΟΓΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ) διαστάσεων 5*12 η οποία έστρειψε  με τις ίδιες διαστάσεις όπως φαίνεται στο κόκκκινο περίγραμμα του σκαριφήματος,κολάει στα όρια και δεν έχει ανοιγματα .  Επίσης ,ο ιδιοκτήτης μετέτρεψε τα 30τ.μ σε κατοικία και πρόσθεσε εσωτερικά πατάρι και αυτό για κατοικια   

( υποδωμάτια). Στον υπολογισμό του ΦΚ. θα βάλω για το ισόγειο (τα 30τμ) ότι είαι υπέρβαση δόμησης? επίσης μπορώ να βγάλω άδεια νομιμοποίησης ή τμηματική νοιμμοποίηση του κτηρίου?( παρατήρηση το πατάρι καλύπτει το 100% του υποκείμενου ορόφου)

Ευχαριστώ

post-5301-0-80005800-1389778113_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παυλο ειναι το #352,#353

 

συναδελφε vaspolmix  το ακινητο ειναι σε οικισμο κατω των 2000?εχουν αλλαξει οι σταθμες? η αποθηκη εχει μετρησει στο σδ?μηπως εχεις κ ΥΥ

αν εισαι εντος οικισμου για τα 30τμ αν εχει μετρησει η αποθηκη στο σδ πας αναλυτικο(επιφυλαξη μονο ως προς το νομιμο περιγραμμα),κατηγ.3 για την μετακινηση του κτιριου κ ΥΔ με μειωτικο για το παταρι,δες κ για ΥΥ

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

vaspolmix

θα ελέγξεις αν η νέα θέση της αποθήκης είναι σύννομη σε σχέση με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Αν είναι σύννομη έχεις αρχικά μια παράβαση κατηγορίας 3.

Στη συνέχεια τμήμα αποθήκης μετατράπηκε σε κατοικία. Έχεις αλλαγή από Κ.Χ (αποθήκη που μέτρησε στο σδ) σε Κ.Χ και την υπολογίζεις με αναλυτικό. Το πατάρι δημιουργεί Υ.Δ με μειωτικό συντελεστή 0.50.

Για το αν μπορείς να βγάλει άδεια νομιμοποίησης αυτό θα το εξετάσεις σχολαστικά με βάσει το σύνολο των διατάξεων που ίσχυαν κατά τον αποδεδειγμένο χρόνο τέλεσης της αυθαιρεσίας ή με βάση το σύνολο των σημερινών διατάξεων, αφού υπάγεις τη περίπτωση στο άρθρο 23 καταβάλλοντας το αντίστοιχο παράβολο για έκδοση άδειας εντός τριετίας. 

 

Υ.Γ Συμπλήρωσε την ειδικότητά σου στο προφίλ διότι δεν εμφανίζεται.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Παυλο τι γινεται στις περιπτωσεις που δεν ειναι νομιμο το περιγραμμα?στο πιο πανω η περιστροφη της αποθηκης δημιουργει μη νομιμο περιγραμμα??

Link to comment
Share on other sites

......,δεν καταλαβαινω την εκφραση <<ειχα  δε την φωτογραφια κ φοβηθηκα....>> μηπως αντι <<δε>> εννοεις ειχα <<δει>>....

 

Από δικό μου λάθος αντίνα γράψω "είδα" έγραψα "είχα"...... Sorry....

Link to comment
Share on other sites

διάβασα τις δημοσιεύσεις που αναφέρεις χώρο στάθμευσης θαμμένο από τις 3 πλευρές και ανοιχτό ή με πόρτα προς το παρόν από την τέταρτη. 

2 απόψεις και στη περίπτωση αυτή και εσύ κρίνεις.

α) άποψη ο χώρος με πρόσωπο 3 μ. και βάθος 4μ δεν πληροί τα κριτήρια ανοιχτού ημιυπαίθριου χώρου κατά ΝΟΚ ούτε καν τον ορισμό του. Συνεπώς έχεις ένα χώρο που δεν είναι Α.Η.Χ και ο εκλεκτός συνάδελφος Ιάσονας σου λέει να τον μετρήσεις κανονικά ως ΥΔΚΧ.

β) άποψη, ο νόμος δεν αναφέρει για ανοιχτό ημιυπαίθριο χώρο αλλά για ημιυπαίθριο χώρο. Ορισμός ημιυπαίθριου χώρου υπάρχει στο ΓΟΚ και όχι στο ΝΟΚ. Με βάση αυτό ο χώρος σου είναι Η.Χ και άρα δικαιούται τον αναλυτικό. 

 

έχω τοποθετηθεί ξανά στο θέμα. Αν θα λάβει ΥΚ νομίζω ΄ηταν και τότε το θέμα.Δεν λεω ουτε εγω για ΥΚ,λεω για μη νομιμο περιγραμμα μιας κ στην ΑΧ αναφερει εντος νομιμου περιγραμματος Για μένα όχι. Δεν θα υπάρχει Υ.Κ επειδή το περίγραμμα μετακινήθηκε. Αν υπήρχε προσθήκη κατ επέκταση που να συντελούσε σε αύξηση του ΣΚ τότε ναι. 

Η μετακίνηση της οικοδομής σε άλλη θέση του οικοπέδου ή οποία να πληροί τις ισχύουσες διατάξεις τιμωρείται με 500 ευρώ Δεν της φορτώνουμε ακόμη μια παράβαση "λογιστικής αποτίμησης" του πολεοδομικού μεγέθους της κάλυψης. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.