Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τιμές υπερ-χονδρικής δίνονται από τις εταιρίες αρχικά στο δίκτυο τους και σε δεύτερο χρόνο σε μεγάλους εργολάβους που κάνουν τζίρους πάνω απο 400Κ στην υπερχονδρική. Το 30% δεν είναι έκπτωση υπερ-χονδρικής. Εκπτώσεις υπερ-χονδρικής κυμαίνονται απο 45 έως και 60-70% ανάλογα το προϊόν σε σχέση με την τιμή λιανικής.  

Δημοσιεύτηκε (edited)

Εκπτώσεις υπερ-χονδρικής κυμαίνονται απο 45 έως και 60-70% ανάλογα το προϊόν σε σχέση με την τιμή λιανικής.  

Για αυτο το λόγο δημιουργήθηκαν οι συνεταιρισμοί ροδοπουλε, προσπαθούν να κρατήσουν την αγορά κ τα κέρδη (τα δικά μου) σε λογικά επίπεδα, με λίγα λόγια , προσπαθούν να ρυθμίσουν  την αγορά  σε όφελος των όλων , εξαρτάται όμως από τον  ή ποιούς   κ  πώς τους  διαχειρίζονται, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα,  τρανό παράδειγμα ο συνεταιρισμός υδραυλικών χανίων , ένας συνεταιρισμός υπόδειγμα που έκλισε σε μία νύκτα

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Πολιτικός Μηχανικός που ασχολείται με εργολαβίες για εργασίες πχ. εσωτερικών χρωματισμών σε παλιό κτίριο, μπορεί να κόψει ΑΠΥ στον ιδιώτη πελάτη με 13% ΦΠΑ;

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ απόλυτα...αλλά έτσι δεν λέει ο νόμος; Μου έχει τύχει περίπτωση με υδραυλικές εργασίες επισκευής που έδωσα προσφορά εγώ σαν εργολάβος με 23% και έχασα την δουλειά από υδραυλικό που ήταν φτηνότερος λόγο ότι έβαζε φπα 13%. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα και εγώ ως πολιτικός μηχανικός εργολάβος να κόψω με 13% ή δεν επιτρέπεται;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Τα μαγάζια δεν κόβουν τιμολόγιο πώλησης με 13%. Δεν γίνετε αυτό είτε για μηχανικούς είτε για υδραυλικούς.

Edited by Ροδοπουλος
Δημοσιεύτηκε

Μπορούσες μια χαρά να δώσεις προσφορά με 13% ... αν εφαρμόσεις σωστά τις εγκυκλίους που υπάρχουν στην αρχή του θέματος ...

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ. Άρα, από ότι καταλαβαίνω μπορούσα να εφαρμόσω ΦΠΑ 13% εφόσον τα υλικά είναι στενά συνδεδεμένα και απαραίτητα για τις εργασίες, και κοστίζουν έως το πολύ το 1/3 της συνολικής αμοιβής; Αυτό με το 1/3 ισχύει ή έχει καταργηθεί; Στα έξοδα θα έχω ΦΠΑ 23% και στα έσοδα ΦΠΑ 13% κάτι το οποίο με συμφέρει, σωστά;

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.