Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβόλαιο σε κτίσμα που ανήκει σε 2 αγροτεμάχια


Recommended Posts

Μία πολύ μπερδεμένη περίπτωση την οποία σπάζω το κεφάλι μου να ξεκαθαρίσω , ζητώ οποιαδήποτε συμβουλή..

Εκτός σχεδίου ΑΤ 5 στρέμματα , βγάζει άδεια για βιοτεχνικό κτίριο και κτίζει σε διαφορετικές χρονολογίες από το 1968 ως το 1976  3 κτίσματα τα οποία εφάπτονται(και επικοινωνούν σήμερα μεταξύ τους). Μέσα στο διάστημα αυτό μεταβιβάζει τα 2 από τα 3 στρέματα με αποτέλεσμα σήμερα πρώτον να ειναι μη αρτια και μη οικοδομισημα αυτά τα 2 ΑΤ και επιπλεόν ένα από τα κτίρια να μοιράζεται στα 2 ΑΤ. Έχουν γίνει συμβόλαια και οριζόντιες ιδιοκτησίες και στα 2 και στα 3 στρέμματα τα οποία αγνοούσαν μέχρι σήμερα το γέγονος αυτό και περιγράφοντας το κτίριο που ανέφερα σαν να ανήκει αποκλειστικά στα 2 στρέματα κάτι που δεν προκύπτει από την περιγραφή του ΑΤ των 2 στρεμμάτων.Πως διορθώνεται αυτό;

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον,  θα πρεπει να ξαναδεις τα συμβολαια....

 

τι ειδους συσταση εχει γινει

 

Διοτι...μεχρι το 1992 μπορουσε να γινει και συσταση καθετης...

Λες οτι εβγαλε αδεια για "βιοτεχνικο κτιριο"

 

και εχτισε "κτισματα"...με αδεια???   χωρις άδεια..???   ο ίδιος????     καποιος αλλος μετα απο συσταση???

 

Καλο θα ηταν να επικοινωνησεις με τον συμβ/φο που συνεταξε τα συμβολαια...

σιγουρα εχουν επισυναφθει τοπογραφικα

 

υγ

και τι θελεις να κανεις σημερα???

.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

εχω δει σχεδον ολα τα συμβόλαια..ειναι οριζοντια ιδιοκτησία "περι οροφοκτησίας κτλ"  , ειναι 3οροφο το κτίριο.Τα κτίσματα εχουν ολα αδεια απλα εγιναν σταδιακα ,κολλητα το ενα στο αλλο και επικοινωνούν μεταξυ τους.πρωτα εβγαλε τις αδειες και εχτισε τα κτιρια ο ενας ιδιοκτητης μετά μεταβίβασε τα 2 στρεμματα και μετα αρχισαν να μεταβιβαζονται τμηματα του κτιριου με οριζοντιες.Κάποια απο αυτα τα τμηματα που μεταβιβάστηκαν βρίσκονται σε κτιριο(τμήμα του όλου) το οποίο ανήκει και στα 2 ΑΤ. αλλα το γεγονός αυτό αγνοήθηκε..και εγιναν οι μεταβιβασεις σαν να ανηκουν στο ενα..Τα τοπογραφικα ειναι οτιναναι , αποκρυπτουν καποια τμήματα του κτιριου και λενε οτι ειναι αρτια και οικοδομισιμα τα ΑΤ ενώ δεν ειναι..

Μια απορία , μπορώ να ισχυριστώ ότι κατά την αποτύπωση το ΑΤ των 2 στρεμάτων βρέθηκε πχ 2300 ( η μια διασταση δηλαδη αντι 40μ να βρεθηκε 47μ ) έτσι ωστε να περιλάβω αυτά τα τμηματα εξ ολοκλήρου στο ένα ΑΤ και να διορθωθεί κάπως η κατάσταση; Πιθανολογώ ότι ίσως και να στέκει κατι τετοιο αφου δεν εχει καμια λογικη το να μεταβιβασε 2 στρεμματα κοβωντας ενα κτιριο στην μεση..

Link to comment
Share on other sites

τιποτε δεν θα ισχυριστεις....

θα εφαρμοσεις το τοπογραφικα που εχουν στα συμβολαια.

 

θα δεις το παραρτημα  1

τα θεωρεις χωρις αδεια [νομιζω]

 

και καθε ιδιοκτητης ΟΙ τακτοποιει απο μονος του

 

υγ

εχεις καταλαβει

γιατι εκοψε τα 2 στρεματα?? τι εγραψαν στο συμβολαιο που τα  πουλησε???οτι ειναι αρτιο και οικοδομησιμο...κατα παρεκκλιση???

τι τα εκανε ο αγοραστης???

 

και, εν τελει,

 

εγιναν μετεπειτα μεταβιβασεις...συστασεις...συμβολαια...

κανενας δεν εκανε ερευνα να δει οτι απο  τα   5 στρ. ειχαν πουληθει τα 2 και  οτι αγοραζαν στα "3" στρεματα???

 

οι αγοραστες εχουν πληροφορηθει τα τεκταινομενα???

Εχεις υπολογισει τα προστιμα???

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε iguana

1. αναφέρεσαι σε λανθασμένα τοπογραφικά

2. αναφέρεσαι σε τριόροφο κτίριο εκτός σχεδίου

3.αναφέρεσαι σε κατάτμηση που θίγει και κτίριο χωρίς αυτοτέλεια σκελετού

τα πράγματα δεν είναι απλώς μπερδεμένα αλλά ενδεχομένως και άκυρα

πλάγιες και πίσω αποστάσεις έχεις ελέγξει

καλό θα ήταν να έδειχνες με 'ενα σχέδιο ή σκαρίφημα τα όσα περιγράφεις

ίσως έτσι η βοήθεια των συναδέλφων του φόρουμ γίνει πιό ουσιαστική

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εμένα αυτό "το 40μ. να γίνει 47 μ.", έτσι ...για να τελειώνουμε, μου άρεσα ΠΑΡΑ πολύ. Η λύση είναι: όποιος υπέγραψε αυτό το τοπογραφικό, ΑΝ είναι όπως περιγράφεται το θέμα, να πάει στο πειθαρχικό τώρα. Αγαπητέ φίλε μπορείς να καταλάβεις τι σκέφτηκες?? Τα 40 μ. να γίνουν 47 μ.??? Να κάνουμε ένα "μπαλαμούτι" μερικών εκατοστών άντε να το καταλάβω (και αυτό απαράδεκτο) αλλά 7μ. Μπράβο μας. Πες μας την περιοχή για να τραβάνε, προκαταβολικά, τα μαλλιά τους όσοι παν να μετρήσουν τα διπλανά χωράφια. 

Link to comment
Share on other sites

Έιπα να μην δώσω πολλές λεπτομέρειες και σας μπερδέψω αλλά μάλλον δεν γίνεται..

Το τέρμα δεξιά κτίριο βγάζει πρώτα άδεια και τροποποιητική μετά για ισογειο + 2 οροφους . Μετά βγαίνει άδεια για ισόγειο ,το τέρμα αριστερά κτίριο. Ο ιδιοκτήτης παραχωρεί 2 στρέμματα , ένα τμήμα δηλαδή του ΑΤ διαστάσεων 50Χ40 από την αριστερή πλευρα..Στην συνέχεια βγάινει άδεια προσθήκης στο αρχικό κτίριο και χτίζεται το μεσαίο κτίριο (ισόγειο + 2 όροφοι) και τέλος προσθήκη 2 ορόφων στο τέρμα αριστερά. Στην πράξη κάποια χρονιά χτίστηκε και αυθαίρετος 3 όροφος αλλά αυτό δεν  είναι το ουσιαστικό..Οι 2 τελευταίες άδειες παρόλο που είχε γινει μεταβίβαση των 2 στρεμάτων , εκδόθηκαν στα 5 στρέμματα...

Έτσι όμως τώρα το ΑΤ των 2 στρεμμάτων κόβει το μεσαίο κτίριο στα 17,60 μέτρα από τα συνολικά 24,60 , δηλαδή 17,60 μέτρα ανήκουν στο ΑΤ 2 στρέμματων και τα υπόλοιπα στο ΑΤ 3 στρέμματων. 

Έχουν γινεί αρκετά συμβόλαια στα 2 στρέμματα , έχει γινει σύσταση οριζόντιας ανά ορόφους και έχουν μεταβιβαστεί σαν να ανήκει ολόκληρο το μεσαίο κτίριο στο αριστέρο ΑΤ.. 

Σήμερα καλούμε να κάνω τακτοποιήσεις για τον 3 όροφο και να κάνω νέο τοπογραφικό για μια νέα πώληση στα 2 στρέμματα...Από την στιγμή που έχουν γίνει οριζόντιες δεν με επηρεάζει στο να προχωρήσω την τακτοποίηση μόνο αυτών που με ενδιαφέρουν (έστω με ότι πρόστιμα βγουν ) αλλά το τοπογραφικό δημιουργεί θέμα στα συμβολαιογραφικά..

Ξέρω είναι πολύ μπερδεμένη περίπτωση , προσπαθούμε να δούμε ποια είναι η ποιο εφικτή λύση..

 

nbr καταλαβαίνω την λογική σου και έχεις απόλυτο δίκαιο..Δεν τίθεται θέμα όμως με διπλανα χωράφια είναι όλα μεταξύ των 2 χωραφιών του παλιού ιδιοκτήτη..(και τώρα του νέου αφού απέκτησε και τα υπόλοιπα 3 στρ αργότερα)

Δεν είναι προσφορά στην συζήτηση το να λέμε να πάνε φυλακή όσοι κάναν τα παλία τοπογραφικά και μάλιστα βεβάιωσαν και αρτιότητα όυτε να κυνηγήσουμε αυτούς που έβγαλαν την άδεια...Φαντάσου ότι είναι πελάτης σου και περιμένει από εσένα μια πρόταση. Το να πάνε όλοι φυλακή δεν του λύνει το πρόβλημα..Σε παρακαλώ άν έχεις κάτι να προτείνεις που να βοηθάει ουσιαστικά θα με διευκόλυνες πολύ..

post-4662-0-35469300-1386927127_thumb.jpg

Edited by iguana
Link to comment
Share on other sites

πρωτα-πρωτα,

 

ο nbr,

δεν μίλησε για "φυλακή"

 

[και πολυ ορθα  σου επισημανε οτι,   δεν πρεπει σε καμμια περιπτωση  -ουτε κατα  διανοια-  να μην λαβεις υποψη σου τα αναγραφομενα στα τοπογραφικα μετρα...]

 

και προφανως -αν εγιναν ολα αυτα που εσυ περιεγραψες-  υπαρχουν παραβασεις που διωκονται  " πειθαρχικώς"

[αν υπαρχουν άλλες ευθυνες, αυτες θα αναζητηθουν απο τους αγοραστες...κατα   "οποιουδήποτε" -τυχον- παραβιασε  νομικες διαταξεις..]

 

επι του ερωτηματος...για τυχον λυση..

 

 

Αν ειναι ετσι οπως τα περιγραφεις..

το θεμα δεν ειναι  μονον... "πολεοδομικο"

ειναι, κατ' αρχας , "ιδιοκτησιακό"

 

Εχει ηδη επισημανθει απο τον ΘΕΟΧΑΡΗ    οτι,

 

Πιθανον να ειναι ακυρα τα συμβολαια, ακυρες  οι συστασεις...ακυρες οι μεταβιβασεις...

 

Μιλα με τον συμβολαιογραφο

Επεσημανέ του  τα πολεοδομικα προβλήματα που βρήκες...

..

Αν δεν σου δωσει "πειστικες" απαντησεις και εξηγήσεις...

 

δεν υπογραφεις τιποτε...

 

τα λεμε

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το ποιο προφανές ,ότι όχι μόνο είναι άκυρα τα συμβόλαια αλλά και οι οικοδομικές άδειες που βγήκαν μετά την μεταβίβαση , αλλά αυτό τουλάχιστον διορθώνεται έστω και αν τακτοποιήσεις τα τμήματα του κτιρίου που βγήκαν με αυτές τις άδειες ως εξ ολοκλήρου αυθαίρετα.. Τα υπόλοιπα πως διορθώνονται είναι το θέμα; Θα πρέπει να γίνουν νέα συμβόλαια;Νέα σύσταση και για τα 2 ΑΤ; Τα έξοδα και η διαδικασία για να γίνει κάτι τέτοιο είναι σίγουρο ότι θα αποτρέψουν τους ιδιοκτήτες..

Edited by iguana
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.