Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοξική βόμβα τα τζάκια - Πιο επικίνδυνα από τα καυσαέρια


Engineer

Recommended Posts

Τα φ/β  και  ανεμογενητριες  δεν  τα  θελουμε  γιατι  καταστρεφουν  το  ιδιαιτερο  φυσικο  καλλος  της  χωρας  μας 

ενω  οι  δημαρχαιοι τσακωνονται  ποιος  θα  πει  το  μεγαλο  ΟΧΙ  σε  τετοιυς  ειδους  επενδυσεις

ασε  με  το  που  θα  γινει  και  η  πρωτη  προμηθεια  τετοων  συστηματων  θα  αρχισουν  οι  μιζες  οπως 

με  τα  εξοπλιστικα 

οι  λιγνιτες  ρυπαινουν  και  το  απαγορευει  η  ΕΕ , ενω  οι  ελληνες  πολιτικοι  κοιταζουν  τα  συμφεροντα 

των  ευρωπαιων  και   για  κανενα  λογο  τα  δικα  μας 

το  πετρελαιο   φυσικο  αεριο  πανακριβο  για  την  χωρα  διοτι  ειναι  εισαγωμενα   και  καπελωμενα 

απο  τους  φιλους  μας  ρωσους  ιρανους  που  παντα  μας  νοιαζονταν  , ισως  να  μας  το  χαριζε και  ο  μακαριτης 

ο  τσαβες  αλλα  παει  και  αυτος  τον  δηλητηριασαν .

μυθοι  παντου  σε  ολην  την  χωρα  που  τωρα  καταστρεφεται  ολοσχερως  ενω  κοιταζουμε 

αποβλακωμενοι  και  δεν  πιστευουμε  στα  ματια  μας  αυτα  που  συμβανουν  γυρω μας  .

και  το  γνωστο  ψαλτηρι  απο  τα  ΜΜΕ  συνεχιζεται  οτι  η  χωρα  ανναγενιεται  και  ερχεται  αναπτυξη 

οργιωδη  που  ακομα  και   η  κινα  θα  ζηλευε .  

με  π@@@@@  δεν  βαφονται  αυγα  .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ με τον προλαλήλασαντα συνάδελφο.Δυστυχώς στην χώρα μας οτιδήποτε "νέο" και νέο αντιμετωπίζεται σαν μάγισσα την εποχή της ιεράς εξέτασης.Δημαρχαίοι και υπουργοί υποτίθεται "ηγέτες","μορφωμένοι" με "όραμα" που θα έπρεπε να έχουνε ιδέες και να βλέπουνε 20 χρόνια μπροστά από όλους εμάς,αντιμετωπίζουνε, οτιδήποτε οι ψηφοφόροι τους αγνοούν, σαν την πανούκλα.Πέραν των Φ/Β και των αιολικών πάρκων που ανέφερε ο συνάδελφος παραπάνω,ποιός μπορεί να ξεχάσει τις μάχες σώμα με σώμα των αστυνομικών με τους "ΗΡΩΕΣ" δημάρχους που δεν επέτρεπαν να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ στην περιοχή τους;Άγνοια και αμορφωσιά πασπαλισμένη με νοοτροπία του όχλου και λαϊκισμό είναι η συνταγή της αποτυχίας όλης της νεοελληνικής νοοτροπίας.Εμείς είμαστε "μάγκες" και οι ξένοι ξενέρωτοι.Ας φάμε στην μάπα τους ξενέρωτους τους Σουηδούς που εμείς τόσο ανώτεροί τους είμαστε και πνιγόμαστε στην αιθαλομίχλη καίγοντας μελαμίνες

 

http://www.creatures.gr/gr/community/cr_magazine/article/179

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα είχα πάει σε συνέδριο για την γεωθερμία και είχε γίνει τσακωμός μεταξύ κάποιου παράγοντα από την Μήλο (τότε που γκρίνιαζαν για την γεωθερμική μονάδα) καθώς και άλλων παρευρισκομένων. Η χώρα μας δύσκολα θα πάει μπροστά, αν και προσωπικά δεν περιμένα να δώ τις γκρίνιες διαφόρων για τέτοιες επενδύσεις ώστε να συνειδητοποιήσω το πρόβλημα με την νοοτροπία μας.

 

Όσο για τα φ/β που προαναφέρθηκαν, πρώτα πρέπει κάποιος να τα αγοράσει και να γίνουν επενδύσεις, δηλαδή να βρεθούν χρήματα, ώστε μετά να μπορούμε να μιλάμε για σοβαρή συμμετοχή των ΑΠΕ στο ισοζύγιο εγχώριας παραγώγης ηλεκτρικής ενέργειας. Νομίζω πλέον οτι έχουν απαγορευτέι και οι νέες άδειες για φ/β που να δίνουν ρεύμα στην ΔΕΗ. Γενικά σε όλα είμαστε πίσω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είναι ίσως λίγο offtopic αλλά να μην ανοίγω καινούργιο θέμα για π@@@@ιές.

 

Οι πάνσοφοι νομοθέτες μας αποφάσισαν με τυμπανοκρουσίες ότι τις μέρες με αιθαλομίλη θα υπάρχει μειωμένο τιμολόγιο από τη ΔΕΗ.

 

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς θα γίνει αυτό στην πράξη?

Link to comment
Share on other sites


όταν εφαρμοστεί το smart metering είναι απλό μέχρι τότε όμως δηλαδή για τα πολλά επόμενα χρόνια θα γίνεται έτσι


Σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης και συγκεκριμένα έκδοσης σύστασης για διακοπή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το χωρικό πεδίο της Περιφέρειας Αττικής ή τον αρμόδιο Περιφερειάρχη για το χωρικό πεδίο των λοιπών Περιφερειών της χώρας, ισχύουν τα κάτωθι για όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh, όπως το όριο αυτό αναπροσαρμόζεται παρακάτω, πλην των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ., για τους οποίους ισχύει η υπ’ αρ. Δ5−ΗΛ/Β ́/Φ29/16027/06.08.2010 (ΦΕΚ Β ́1403/06.09.2010) υπουργική απόφαση όπως εκάστοτε ισχύει, που κατοικούν στο χωρικό πεδίο εφαρμογής των προηγούμενων μέτρων και για το τετράμηνο εντός του οποίου έλαβε χώρα η εφαρμογή των εν λόγω μέτρων.


Για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των ανωτέρω βραχυπρόθεσμων μέτρων, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος είναι ίση με το 30% του εκάστοτε οικιακού τιμολογίου του κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.


Τα όρια κλιμακίων τετραμηνιαίας κατανάλωσης, τόσο για το ανταγωνιστικό όσο και για το ρυθμιζόμενο σκέλος, όπως ορίζονται στο εκάστοτε οικιακό τιμολόγιο του κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και το όριο κατανάλωσης των 2000 kWh, διευρύνονται σύμφωνα με τον τύπο: 


Δ.Ο.Τ.Κ.i = Ο.Τ.Κ.i * (1+ 0,7*A.H.E.M./120) όπου


Δ.Ο.Τ.Κ.i : Διευρυμένα όρια κλιμακίων τετραμηνιαίας κατανάλωσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων


Ο.Τ.Κ.i : Υφιστάμενα όρια κλιμακίων τετραμηνιαίας κατανάλωσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων


A.H.E.M. : Αριθμός ημερών εφαρμογής μέτρων


Η επίπτωση της ειδικής τιμολογιακής χρέωσης στους οικιακούς καταναλωτές, για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια, στα έσοδα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.


Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) ενημερώνει τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας για την εφαρμογή των μέτρων και τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας πελατών ανά προμηθευτή και Περιφέρεια, για την οποία εφαρμόστηκαν οι προβλέψεις της παρούσας απόφασης.


Οι προμηθευτές οφείλουν να ενημερώνουν τους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές που εκπροσωπούν μέσω των λογαριασμών που εκδίδουν για την εφαρμογή των ανωτέρω προβλέψεων. 

 


Link to comment
Share on other sites

Δηλώνω ηλίθιος γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα από τα πάνσοφα αυτά μέτρα.

 

Μετά από κάποιο παίξιμο στο excel ανακάλυψα ότι για κάθε "καπνισμένη" μέρα θα έχουν κάποιοι περίπου 12 KWh επιπλέον με φτηνό τιμολόγιο.

 

Δηλαδή αν το σπίτι τους έχει απώλειες 6 KW θα δικαιούνται 2 ώρες φτηνή ηλεκτρική θέρμανση.

 

Τις υπόλοιπες 22 ώρες θα "μπουμπoυνίζουνε" το τζάκι, για να κρατήσει το νέφος και αύριο, ώστε να εξασφαλίσουν άλλες 12 KWh.  :mrgreen:  :mrgreen: :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα τίποτα....Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν έχω αρχίσει και γερνάω και δεν μπορώ να καταλάβω διατάγματα, ΦΕΚ, νόμους κτλ.....

Στην πράξη πως επιτυνχάνεται η μείωση, αφού και μειωμένο τιμολόγιο λένε έχω και αμα θέλω το μπουμπουνίζω παράλληλα....So what?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αυτά είναι πολύ ψηλά μαθηματικά, περίμενε να γεράσεις καμμιά 100η χρόνια ακόμα και θα τα καταλάβεις όλα.

Link to comment
Share on other sites

Το μέτρο έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα και η λογική του δεν απευθύνετε σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν. Απο την άλλη βέβαια αυξάνουν κατά 157% το τέλος ΑΠΕ και η ΔΤ ξαναβγαίνει στο χορό των διαφημίσεων. Υπάρχει εσκεμμένος παραλογισμός.    

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.