Jump to content

manos_ir

Core Members
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

manos_ir last won the day on November 25 2013

manos_ir had the most liked content!

Community Reputation

64 Καλή

3 Followers

About manos_ir

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  CRETE
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,787 profile views
 1. To ερώτημα μου , αφορά και την χρήση των βαγονιών σαν χώρους κυρίας χρήσης ... θα ήθελα πολύ να μελετήσω την άδεια του.
 2. Μια καλή ερώτηση σε αυτήν την πραγματικά καλή ιδέα, είναι πως γίνεται αδειοδότηση σε αυτή τη μονάδα ; Γίνεται χωρίς Ο.Α. ; τα βαγόνια που εντάσσονται στο υπουργείο μεταφορών ; Θα υπάρξει κατηγοριοποίηση από τον ΕΟΤ ή θα πάει μέσο πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης ; Και με όλα αυτά τα κολλήματα πως κατάφερε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ; Υπάρχουν πολλές καλές ιδέες ,σαν αυτή , αλλά η αλύγιστη νομοθεσία της Ελλάδος τις καθιστούν ανέφικτες. Ας μας λύσουν αυτές τις απορίες, ώστε να μπορέσουν και άλλες πρωτότυπες ιδέες να ευδοκιμήσουν σε αυτήν την ''κολλημένη'' χώρα .
 3. είναι στο χέρι του να παει στον δίπλα που θα το κόψει το 10% της αμοιβής μόνο παραστατικό, και δεν θα του χρεώσει καθόλου ΦΠΑ... η αγορά το λέει...
 4. όταν παρακαλάς τον Πελάτη να του κόψεις παραστατικό και δεν θέλει να πληρώσει ΦΠΑ , δεν έχει κανένα κίνητρο ο τελικός καταναλωτής για να πληρώνει το ΦΠΑ , και την πληρώνουν οι επιτηδευματίες , που αν θέλουν να είναι φορολογικά σωστοί πρέπει να το βάλουν από την τσέπη τους το ΦΠΑ. Το φορολογικό σύστημα φταίει για το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος , η απόκρυψη εισοδημάτων είναι ένα μέρος του προβλήματος , αλλά αφορά αυτούς με υψηλά εισοδήματα μόνο.
 5. ε πες .... μη μας κρατάς σε αγωνια.
 6. ναι αυτο που είπες ειναι σημαντικό , τι πρόγραμμα ; ; ; τα 30 τα αποθηκεύει στην μνήμη του , αρα μιλας για κάποια εφαρμογή σε tablet που συνδέεται ειτε με bluetooth ειτε wifi , γιατι αν χρειάζεσαι λαπτοπ , έχει δικο του , που ξεπερνάει τα 30 αλλα δεν βολεύει να έχεις λαπτοπ σε ολες τις μετρήσεις.
 7. αλλαγή στάσεων μόνο μέσο λαπτοπ (autocad) έχει εφαρμογή δικιά του , και κάνει επίλυση και σου αναφέρει και το επίπεδο του λάθους, αλλιώς παίρνεις σταθερά σημεία μεταξύ στάσεων (σημαδάκια) και τις ενώνεις με την ησυχία σου στο γράφειο.
 8. στον κατακόρυφο άξονα έχει μέσα αλφαδι, μηχανικό μάλιστα αν κρίνω από τον ήχο που κάνει σε απότομη περιστροφή. στον οριζόντιο , εχει μια βάση (ένα ποδαράκι ας το πούμε) που βιδώνει πάνω στο 3ποδο και καταλαβαίνει πότε περιστρέφεται . τιμή εγώ τότε το πήρα από γερμάνια 1400 (είχε εδώ 1900 προ φπα) , και με ενδοκοινοτική συναλλαγή δεν πλήρωσα το φπα
 9. Απόλυτα... αν δεν παίρνεις μετρήσεις υπό μεγάλες γωνίες , η ακρίβεια είναι απίστευτη , ανακαλύπτεις τα λάθη των περιγραμμάτων των τοπογραφικών και τους στραβούς τοίχους .... - υπέρ σε σχέση με total station ; όγκος , βάρος , (φορητότητα γενικά ) - κατά , δεν ξέρω αν το disto μπορεί να κάνει χάραξη (δεν το έχω ψάξει) - υπέρ δουλεύεις απευθείας στο autocad αν θες , τραβάει φωτογραφίες και δεν χρειάζεσαι κροκι . αν δουλέψεις στο 3d αρχειο , πας την αποτύπωση απευθείας σε 3d επίπεδο , χωρίς έξτρα χρόνο . όταν το πήρα , δεν υπήρχε άλλο , δεν εχω παρακολουθήσει έκτοτε την αγορά . Δε
 10. ωραία , για να πληρώνουμε τις προσαυξήσεις που ξεκίνησαν να μπαίνουν εν μέσω αυτής της κατάστασης.
 11. Eιναι οτι καλύτερο και ακριβές έχει βγει , πριν το επίπεδο του 3d scanning βρίσκεις λάθη τοπογραφικών , και σε εκνευρίζει πολλές φορές η υπερβολική του ακρίβεια (με τους στραβούς τοίχους και τους άνισους σοβάδες) . Αλλά μετράς χώρους , που θα ήταν αδύνατο με άλλη μέθοδο σε ελάχιστο χρόνο και σε 3d . δε θα κάτσω να πω χαρακτηριστικά σαν συσκευή , γιατί έχει πράγματα που δεν θα βρεις σε κανένα άλλο. δεν ξέρω αν θα χρειαστεί calibration κάποια στιγμή, αλλά κλείνω τα 2 χρόνια μαζί του.
 12. έχω το disto s910 , πανάκριβο ... αλλά οι δυνατότητες του είναι απίστευτες. ποτέ δεν το μετάνιωσα , πας στον χώρο , μετράς , ούτε διαγώνιες ούτε τίποτα , πας μια φορά και ξεμπερδεύεις , μπορείς να περνάς τα δεδομένα απευθείας στο autocad , αν δεν θες laptop μαζί σου (που δεν βολεύει πολλές φορές) τότε σου δημιουργεί dxf αρχεία (30 σημείων έκαστο, με φωτογραφίες μαζί) .
 13. αν ισχύει το κλιμακωτό που αναφέρθηκε παραπάνω τότε συμφέρει , επίσης έμαθα , οτι το σύστημα οτι του περάσεις παίρνει , δεν έχει κάποια ευφυΐα ...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.