Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Παράρτημα Α] Τροποποίηση Παραρτήματος Ν.4178/2013


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 718
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για ψάξε καλύτερα για ό,τι μπορείς να περάσεις ως Κατηγορία 1.........

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για ψάξε καλύτερα για ό,τι μπορείς να περάσεις ως Κατηγορία 1.........

αν μπει με αδεια , με ποιους ορους δομησεις συγκρινω που ειναι 230 τ.μ. μη αρτιο μη οικοδομησιμο  οικοπεδο σε ζοε και οροι δομησης απο φεκ 270? :confused: :confused: την σημερον ημερα?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Σε οικόπεδο υπάρχουν δυο κτίρια με δυο Ο.Α. στο ένα το οποίο είναι ισόγειο και είναι χρήση καταστήματος έχει γίνει επέκταση 45.00 τ.μ. στο άλλο κτίριο το οποίο είναι διώροφο και η χρήση του είναι κατοικία έχει γίνει επέκταση  κατά 34 τ.μ. Επίσης έχει κατασκευαστεί σε κάποιο άλλο σημείο υπόστεγο που από κάτω έχει φτιάξει bbq.  Θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ να δηλώσω αυτές τις δυο επεκτάσεις σαν αποθήκες (βοηθητικούς χώρους) και εαν ναι τοτε μέχρι τα 50 τ.μ. και το υπόλοιπο 79-50 = 29 τ.μ. θα το βάλω σαν κύριο χώρο;.

Το bbq θα το πάω με αναλυτικό σαν υπόστεγο; αυτό το ρωτάω γιατί υπάρχει και ένα άλλο υπόστεγο το οποίο εάν το bbq πάει με αναλυτικό τότε να βάλω και το άλλο υπόστεγο με αναλυτικό. Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Στο οικόπεδο υπάρχει σύσταση καθέτων με οριζόντιες ιδιοκτησίες?

Για το ερώτημα που θέτεις αναφέρεις για αυθαίρετες επεκτάσεις κύριας χρήσης καταστήματος και κατοικίας. Άρα που βλέπεις να εφαρμόζεται μειωτικός λόγω βοηθητικών χρήσεων?

Οι αναλυτικοί αθροίζονται οπότε μέχρι τις 15.000 Ε έχεις μια λοιπή παράβαση.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δεν υπάρχει σύσταση. Αλλά σύμφωνα με ττην εγκύκλιο 4 του υπεκα αναφέρει στο 36) οτι μειωτικός συντελεστής εφαρμόζεται και σε αυθαίρετους ισόγειους βοηθητικούς χώρους του κυρίως κτίσματος. (π.χ. αποθήκες, χώροι στάθμευσης, κλπ.) γι' αυτό ρωτώ εάν μπορώ κάποιον από αυτούς τους χώρους να τους δηλώσω σαν βοηθητικούς 

Link to comment
Share on other sites

Στο αρχικό σου μήνυμα μιλάς για επεκτάσεις στην κατοικία και στο κατάστημα. Αν οι επεκτάσεις είναι π.χ. αποθήκες,  μέχρι 50 τ.μ λαμβάνεις μειωτικό. Κάτι ανάλογο σκέψου με τις αποθήκες κατηγορίας 3, που λέει η εγκύκλιος ότι μπορείς να έχεις και περισσότερες από μια αποθήκες, αρκεί το άθροισμα επιφανειών να μην ξεπερνάει τα 15 τ.μ (Κατά αναλογία για το μειωτικό, τα 50 τ.μ.).

Στο ακίνητο υπάρχουν συνιδιοκτήτες ή ένας μόνο ιδιοκτήτης?

Link to comment
Share on other sites

Ένας ιδιοκτήτης είναι. Οι επεκτάσεις είναι αποθήκη στο κτίριο που έχει χρήση κατοικίας και χώρος στάθμευσης στο κατάστημα. Αλλά το άθροισμα ξεπερνά τα 50 τ.μ. 44+35=79 τ.μ. Άρα μπορώ να βάλω τα 50 β.χ. και τα υπόλοιπα 29 με κύριο χώρο; 

Link to comment
Share on other sites

Έχω τη γνώμη ότι θα επιλέξεις μόνο τη μια, με την μεγαλύτερη επιφάνεια δηλαδή αυτή που έχει 44 τ.μ.

 

Με την ίδια λογική, βάσει αυτού που σκέφτηκες,  θα έπρεπε να "τεμαχίζουμε" ΄νοητά τις επιφάνειες που έχουν υπέρβαση δόμησης, ώστε να μας βγαίνουν κλιμακωτοί συντελεστές υπέρβασης, κάτι που  δεν ισχύει.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.