Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Εγώ, πέρα από το mail που τους έστειλα με την τροπολογία και την ερώτηση με το πως θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα, δεν είχα καμία άλλη επικοινωνία με τον Ο.Α.Ε.Δ. Ούτε και αυτοί, όμως, μου έχουν απαντήσει. Καλό θα ήταν, πάντως, να δώσετε το Φ.Ε.Κ. της τροπολογίας σε όλους όσους αναφέρατε. Υποψιάζομαι ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. είναι ο τελευταίος που θα το μάθει αφού είναι μια διαδικασία μεταξύ Ι.Κ.Α. - Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. όλο αυτό, τουλάχιστον όπως μου εξήγησε ο υπάλληλος στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Αν δεν σπρώξουμε οι ίδιοι την κατάσταση δε γίνεται δουλειά. Ο δημόσιος τομέας δε φημίζεται για τη νομομάθειά του... Πρέπει να τους τα πας όλα στο πιάτο και μετά να δουν την περίπτωσή σου... Και το λέω με εμπειρία της οικογένειάς μου σε άλλο ζήτημα.

 

Τέλος πάντων, επειδή η τροπολογία είναι πολύ καινούρια (ούτε μήνα δε συμπλήρωσε) γι' αυτό ίσως δεν το γνωρίζουν. Εκτός και αν εκείνοι με τους οποίους μιλήσατε γνώριζαν το θέμα και την τροπολογία αλλά περιμένουν κάποιο συγκεκριμένο επίσημο έγγραφο για να δράσουν. Μου προκαλεί εντύπωση, παρ' όλα αυτά, ότι από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. δεν το έχουν πάρει μυρωδιά και δεν το ψάχνουν και λίγο οι ίδιοι. 

 

Συμβουλή μου είναι να στείλετε την αναγγελία της πρόσληψής σας μόνοι σας στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και να αφήσετε να το ψάξουν οι ίδιοι και να δουν ότι υπάρχει η συγκεκριμένη τροπολογία. Σε κάθε περίπτωση, αφού έγινε ήδη σε κάποιους από εμάς, αυτό σημαίνει ότι η τροπολογία άρχισε να εφαρμόζεται και η διαδικασία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έχει ενεργοποιηθεί κατά κάποιον τρόπο (μην ξεχνάτε ότι μου υπολόγισαν εισφορές για το Α εξάμηνο του 2014 μόνο για 15 μέρες).

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από τη στιγμή που έχει δοθεί παράταση για την καταβολή των εισφορών του Α΄ εξαμήνου του 2014 μέχρι 31 Αυγούστου θα έπρεπε να μας παρέχει και ασφαλιστική ενημερότητα. Αν και είναι ζήτημα που αφορά ίσως άλλο θέμα του forum, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα που να μας δίνει αυτή τη βεβαίωση. Ειδικά για τους νέους μηχανικούς, όπως πολλοί από εμάς που συζητάμε εδώ, αυτό είναι κρίσιμης σημασίας.

Link to comment
Share on other sites

Μολις γυρισα απο τον ΟΑΕΔ. Οι τυπαδες δεν ειχαν ιδέα για το ΦΕΚ το οποιο τους το αφησα. Παρολα αυτα ηταν ευγενικοι και εδειξαν διαθεση να το ψαξουν παραπανω. Αλλα αμα δεν τους ερθει καποια εγκυκλιος δεν τους κοβω να κανουν τιποτα...

 

Συμβουλευω κ εγω με την σειρα μου να πατε ολοι με το ΦΕΚ στα χερια στα γραφεια του ΟΑΕΔ ωστε να υπαρξει κινητικοτητα στο θεμα με τηλ. των εκει προισταμενων στα κεντρικα. Δεν προκειται να το μαθει κανεις..αυτοματα.

 

Παρακαλω τους συναδελφους να ενημερωσουν κ τι τους λενε στους αλλους νομούς( εχουμε Λαρισα, Τρικαλα, Αθηνα, Εβρο 8-)  )

 

EDIT: Απο την επικοινωνια τους με τα κεντρικα περιμενουν σχετικη εγκυκλιο τον Ιουνιο.(απο το να ερθει μεχρι και να εφαρμοστει απο ολους εμπλεκομενους φορεις θα ειμαι ευτυχης αν γινει οταν ανοιξουν τα σχολεια).

Edited by leo.k
Link to comment
Share on other sites

Θα πάω κι εγώ αύριο στον ΟΑΕΔ να ρωτήσω τι γίνεται, αν και δεν νομίζω να πάρω διαφορετική απάντηση. Όπως και να'χει πάντως, έκανα μια ακόμα αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, μήπως βοηθήσουν κι αυτοί ώστε να λυθεί σύντομα το ζήτημα. Νομίζω θα ήταν καλό να κάνετε κι εσείς...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν πλέον μπορεί να κάνει κάτι άλλο ο Συνήγορος του Πολίτη αλλά μια αναφορά καλά έκανες και την έστειλες. Από την άλλη, την Παρασκευή πήγα από το τοπικό Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και μου είπε ο υπάλληλος ότι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι ενήμερη για την αλλαγή του καθεστώτος ασφάλισής μας και ο αρμόδιος υπάλληλος από εδώ δεσμεύτηκε να αποστείλει στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. (όπως υποχρεώνεται πλέον από την τροπολογία) τη λίστα των Διπλωματούχων Μηχανικών που απασχολούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για να καταχωρηθούν όλοι στο σύστημα.

 

Εκτός αυτού, από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. μου είπαν ακόμα ότι όσοι έχουμε καταχωρηθεί στο σύστημα ως μισθωτοί (δηλαδή στείλαμε την αναγγελία πρόσληψης) αλλά και αυτοί που θα καταχωρηθούν στη συνέχεια δε θα παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα αν οι υπηρεσίες τους δεν καταβάλουν τις εισφορές στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Άρα, όποιος θέλει να πάρει τέτοια βεβαίωση θα πρέπει να περιμένει πότε θα δεήσουν οι υπηρεσίες μας να καταβάλλουν τις εισφορές.

 

Να σημειώσω, όπως επίσης μου είπαν, ότι δε θα ήμασταν ασφαλιστικά μη ενήμεροι αν ήμασταν εξαρχής ασφαλισμένοι στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και είχαν καταβληθεί οι εμπρόθεσμα οι εισφορές. Με αυτήν την τροπολογία μπορεί να μπήκαμε στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. αλλά αυτόματα είμαστε εκπρόθεσμοι στις εισφορές μας αφού μας ασφάλισαν εκεί 4 μήνες αφού μας προσέλαβαν.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Ενημέρωση απο Αλεξ/πολη: Το τοπικό υποκατάστημαΤΣΜΕΔΕ ειναι απόλυτα ενήμερο για την αλλαγή της νομοθεσίας, που ορίζει πως οι ασφαλιστικές μας εισφορές θα αναζητηθούν απο τον φορέα. Μου είπανε μάλιστα να μην ανησυχούμε,το θέμα θα τακτοποιηθεί (εδώ γελάμε...).

Ζητώντας τους να μου υπολογίσουν τι ποσό ακριβώς θα πληρώσω, μου είπαν πως εκκρεμεί το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, λογω προσφυγής που έχει κάνει το ΤΕΕ. Μου ανέφεραν μόνο πως θα πρέπει να πληρώσω εισφορές τσμεδε για το διαστημα που ακολουθεί μετα την λήξη του 5μηνου και ως τα τέλη Ιουνίου.

Εμένα πάντως σήμερα ολοκληρώνεται η 5μηνη σύμβαση στην Περιφέρεια και από αύριο εγγραφή και πάλι στον ΟΑΕΔ. Εδώ ήθελα να ρωτήσω, άν γνωρίζει κανείς εαν δικαιούμαστε κάποιο επίδομα-βοήθημα απο τον ΟΑΕΔ, λόγω ανεργίας. Με μια γρήγορη ματιά, μόνο το "Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ" φαίνεται να είναι πιθανό για εμάς ή τουλάχιστον για εμένα που δεν είχα συμπληρώσει 80 εργάσιμες ημέρες κατα τα 2 προηγούμενα έτη για να δικαιούμαι το "επίδομα τακτικής επιδότησης" (μιας και το διεκδικώ για 1η φορά)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ Ή ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....?????


 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.