Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Ευχαριστώ. Γι'αυτο λέω μήπως πρέπει όλοι όσοι εισαστε στο πρόγραμμα να κινηθείτε οργανωμένα μιας και σας αφορά όλους το θέμα; Δεν ειναι μόνο η κοροϊδία ειναι και το πρακτικό της υπόθεσης. Εκτός αν κάποιοι επιθυμούν να δουλεύουν τσάμπα η έχουν από αλλού έσοδα και το κάνουν για χόμπι.. Τουλάχιστον να μην σας (μας) περνάνε για χαζους

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πραγματικά όπως τα λες είναι....

Δουλέψαμε 5 μήνες για το τσμεδε στην τσέπη μας δεν θα μπει ουτε ένα ευρώ από ότι φαίνεται. Τουλάχιστον να μας το λέγανε από την αρχή.

Η απογοήτευση!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Την αίτηση την έστειλα στο τοπικό υποκατάστημα Πατρών...

 

Πλήρωσα κανονικά όλο το ποσό σαν Ε.Ε....

 

Τα λεφτά που πήρα πίσω ήταν περίπου 350 ευρώ...(μου φάνηκαν λίγα σε σχέση με αυτά που περίμενα...αλλά μου λένε η εκκαθάριση αυτό έδειξε...άντε βγάλε άκρη...)

Το ΙΚΑ έδωσε πίσω μόνο 350?????Για 5 μήνες?????Υποτίθεται έφταναν τα λεφτά να καλύψουν το ταμείο μας ,200 τόσα ευρώ το μήνα ανέφερε το πατσαβούρι του ΟΑΕΔ...Και πλήρωσες και σαν Ε.Ε... Μιλάμε για σκέτη αλητεία ,καμιά ελπίδα ...Και ποιον να πρωτοκυνηγήσεις για να βρεις το δίκιο σου...Εγώ έχω πληρώσει ένα μήνα σαν ΕΕ και όσες φορές και να κατέβηκα στο ΤΣΜΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη ,κανείς δεν ήξερε τι να μου απαντήσει,25 Αυγούστου ήταν η τελευταία φορά...Χαιρέτα μου τη ρύθμιση τώρα...

Edited by KaizerSoze
Link to comment
Share on other sites

παιδια ας αναλάβει κάποιος να γράψει μια αναφορά και ας το στείλουμε ονομαστικά,μάλλον πρός τον ΟΑΕΔ πρέπει να απευθυνθούμε

Link to comment
Share on other sites

Ως μισθωτός οι εισφορές χωρίζονται σε προσωπικές και εργοδοτικές. Ο εργοδότης παρακρατεί τις δικές μας και τις αποδίδει αυτός στα ταμεία.

Το τοπικό ΙΚΑ όπου έγινε για 5 μήνες η απασχόληση (αφού αποδείξουμε την διπλασφάληση) μπορεί να επιστρέψει τις δίκες μας εισφορές και όχι τις εργοδοτικές.

Οπότε το ποσό είναι αυτό που λέει ο συνάδελφος.(~350)

 

Το θέμα περιπλέκεται όμως διότι:

 

1)Αλλιώς υπολογίζει το Τσμεδε τις εισφορές αυτές και αλλιώς το ΙΚΑ..

2)Με μια τυπική ανάγνωση του νόμου που πέρασε τον Απρίλη καταλαβαινουμε(??) ότι όσες εισφορές εστάλησαν στο ΙΚΑ πρέπει να μεταφερθούν στο Τσμεδε(258ευρω/μήνα). Άμα αυτοί καταλάβουν το ίδιο έχει καλώς.

 

Και όλα αυτά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι άλλες είναι οι εισφορές ΕΕ και άλλες ενός μισθωτού...

 

Προσωπικά θα περιμένω με πολύ υπομονή και αφελή ελπίδα να τα βρουν τα 2 ταμεία και ο ένας οργανισμός μεταξύ τους γρήγορα (πριν το 2015) και να μεταφέρουν όλες τις εισφορές γιατί αν ζητήσω μόνο τις δικές μου μετά το θέμα ίσως μπερδευτεί με επιστροφές λεφτών όταν γίνει η εκκαθάριση κτλ...

 

Μην ξεχνάμε και το κερασάκι...: Επίσης στο πρώτο 3μηνο του 2015 πρέπει να πληρώσουμε την διάφορα των εισφορών απο τα 586 στα  693,35 σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρ. 61 του Ν.3996/2011.(Σε αρκετά σημεία στην σελίδα του Τσμεδε,καθώς και στο εξελάκι υπολογισμών εισφορών, λέει οτι δεν ισχύει για το νέο ασφαλιστικό το κατώτατο όριο αλλά αυτό είναι λάθος). Η υπάλληλος μου τα έβγαλε ~32ευρω/μήνα απασχόλησης.

 

Νούμερα προσωπικής εκτίμησης:

-Το Τσμεδε Θέλει 277,47/μηνα,(από εξελακι μισθωτού με τον προβλεπόμενο μισθό 693,35)

-απο το ΙΚΑ θα πάρει επιστροφή 258/μηνα(αυτό το ποσό προβλέπονταν στην προκήρυξη) μείον 12,61ευρω κωδικος 131 της σωστης ασφάλισης μηχανικού/μηνα(ασθενεια-χρημα) σύνολο 245,4

Καλούμαστε να πληρώσουμε έχτρα (277,47-245,4) *5 =160,35Ευρω

 

Τέλος εκκρεμεί το ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο στο ΤΣΜΕΔΕ για εκπρόθεσμη πληρωμή εισφορών. Χωρίς να το έχω ψάξει νομίζω ότι είναι υπεύθυνος ο εργοδότης.

Link to comment
Share on other sites

Έχω να προτείνω μια πρότυπη επιστολή - διαμαρτυρία που θα απευθύνουμε σε κάθε υπεύθυνο για το ζήτημα αυτό. Ι.Κ.Α., Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Ο.Α.Ε.Δ., Τ.Ε.Ε., Υπουργείο Απασχόλησης, Συνήγορο του πολίτη και σε όποιον άλλο προτείνετε εσείς και μου διαφεύγει.

Μπορείτε να προτείνετε όποια αλλαγή - προσθήκη - διόρθωση θέλετε. Στείλτε μου απλά ένα προσωπικό μήνυμα για να μην εμποδίζουμε τη ροή του θέματος. 

Κρίνω επίσης αναγκαίο να αναφέρουμε τα ονόματά μας και τα e-mail μας στη επιστολή αυτή γιατί ανώνυμα ή από ένα άτομο δεν γίνεται τίποτα. Μπορείτε όσοι θέλετε να συμμετέχετε με το όνομά σας και να μου το στείλετε με προσωπικό μήνυμα πάντα (για να μην εκτίθεται κανείς) ώστε να το γράψω στο τέλος της επιστολής που θα σταλεί ηλεκτρονικά όπου συμφωνήσουμε. 

 

Διαβάστε και περιμένω τις παρατηρήσεις σας σε PM.

 

 

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

εκ μέρους όλων των ασφαλισμένων Διπλωματούχων Μηχανικών που απασχολήθηκαν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ. απευθυνόμαστε σε εσάς για να ζητήσουμε την πλήρη διευκρίνιση της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την καταβολή των απαραίτητων εισφορών μας στο Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. ως το αποκλειστικά αρμόδιο ασφαλιστικό ταμείο για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς. Ζητούμε τη γνωστοποίηση, ως οφείλεται, της διαδικασίας συμψηφισμού των εισφορών που λανθασμένα καταβλήθηκαν στο Ι.Κ.Α και την ενημέρωσή μας για το ύψος των ποσών αυτών καθώς υπάρχει μεγάλη παρανόηση για το ποιο ποσό καλύπτεται από το πρόγραμμα.

 

Στη βάση αυτή, προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

1.       Ο συμψηφισμός των εισφορών αυτών δε πρέπει να γίνει συνολικά (εργοδοτικές και ασφαλισμένου);

2.       Ποιο το νόημα να αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι μηχανικοί να προσφεύγουν στο Ι.Κ.Α. για επιστροφή εισφορών αφού η διαδικασία είναι εσωτερική όπως μας είχαν πληροφορήσει από τα κατά τόπους γραφεία του Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε;

3.       Ποια είναι η διαδικασία επιστροφής των εργοδοτικών εισφορών από το Ι.Κ.Α. στο Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. αφού όσοι ασφαλισμένοι μηχανικοί απευθύνθηκαν στο Ι.Κ.Α. για επιστροφή εισφορών έλαβαν πίσω ένα μικρό ποσό (350 ευρώ) και για τους 5 μήνες εργασίας τους. Είναι αυτό το ποσό οι εισφορές του εργαζομένου μόνο και για αυτό του επιστρέφονται μόνο αυτές;

4.       Η Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. ανέφερε ανώτατο ποσό ασφαλιστικών εισφορών 258 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό δεν θα έπρεπε να δοθεί με τη μορφή εισφορών στο Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και να καλυφθεί η όποια διαφορά από τους ασφαλισμένους; Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση νεοασφαλισμένων το προαναφερθέν ποσό υπερκαλύπτει τις μηνιαίες εισφορές τους στο ταμείο.

5.       Ποιες είναι οι κινήσεις του Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. προς τη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων που, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια τέτοια κατάσταση και θα βρεθούν με προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής εισφορών που ενώ έγιναν ως κρατήσεις δεν καταβλήθηκαν εγκαίρως ως εισφορές; Θα υπάρξει κατανόηση;

6.       Πως προτίθεται το Τ.Ε.Ε. να συνδράμει τα μέλη του που βρίσκονται ενώπιον του προβλήματος αυτού;

 

 

Ζητούμε απαντήσεις από καθέναν από εσάς, προφανώς, για το πεδίο ευθύνης σας και μόνο. Εδώ και πάνω από 6 μήνες υφιστάμεθα ταλαιπωρία σχετικά με το ζήτημα αυτό και στο τέλος βρισκόμαστε να χρωστάμε ποσά για τα οποία μας έγιναν κρατήσεις και, εν πάσει περιπτώσει, ποσά τα οποία ποτέ δε λάβαμε, νομίμως ή ατύπως, για να καταθέσουμε ως ασφαλιστικές εισφορές. Ήμασταν, νόμιμα εργαζόμενοι στο Ελληνικό Δημόσιο, υπογράψαμε συμβάσεις εργασίας και κληθήκαμε, το μόνο παράνομο, να ασφαλιστούμε και στο Ι.Κ.Α. για να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψής μας. Τα ποσά που λάβαμε ως μισθούς καλούμαστε τώρα να τα καταβάλουμε ως ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών.

 

Με την επιφύλαξη πάντων των δικαιωμάτων μας, ζητούμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος και την απαλλαγή μας από οικονομικά βάρη που ποτέ δεν αναλάβαμε αφού ήμασταν μισθωτοί και όχι ελεύθεροι επαγγελματίες τους 5 αυτούς μήνες.

 

Με εκτίμηση,

Link to comment
Share on other sites

Επικοινώνησα με Περιφέρεια Θεσσαλίας,μου είπαν πως έστειλαν στον ΟΑΕΔ τα στοιχεία των μηχανικών που εργάστηκαν εκεί ,νομίζω και στο ΤΣΜΕΔΕ τα έστειλαν,αλλά και τι μ`αυτο.Δεν έχουν ζητήσει λεφτά πίσω από το ΙΚΑ,δεν είναι δικό τους θέμα ,ουτε για εργοδοτικές εισφορές ,ουτε για προσωπικές .Στο ΤΣΜΕΔΕ τηλεφωνικά τους είπαν ,απο Αθήνα,πως πρέπει να πληρώσουμε εμείς και μετα βλ΄πουμε,κανένα επίσημο έγγραφο όμως.Στον ΟΑΕΔ μου εδωσαν το έγγραφο που λέει πως ουσιαστικά υπεύθυνοι είναι οι φορείς και μόνο.Αυτά τα καταραμένα 258 ευρώ  ανά μήνα (επιλέξιμη δαπάνη) ,πού είναι??

 

post-72022-0-92906800-1410189418_thumb.jpg

post-72022-0-02778900-1410189432_thumb.jpg

post-72022-0-10641000-1410189444_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ξανά-μανά σήμερα στο ΤΣΜΕΔΕ,δεν με άφησαν να πληρωσω μόνος μου σαν ΕΕ !!,η υπάλληλος εκει κράτησε τα  στοιχεία μου για να υποβάλλει ερώτημα στα κεντρικά.Επίσκεψη και στο ΙΚΑ ,όπου πήρα μια κατάσταση ,στην οποία φαίνονται πως τα 258 ευρώ τα έχουν πάρει,είμαι ασφαλισμένος στο πακέτο 101 ,και δεν φαίνεται ο Μάης.Τωρα οι περιφέρειες δεν ξερω τι κάνουν ακριβώς γιατί τηλεφωνικώς  δεν βγαίνει άκρη,,ουτε ο τοπικός ΟΑΕΔ της Λάρισας,και επειδή εγώ ζω και εργάζομαι Θεσσαλονίκη -Χαλκιδική ,θα ήταν καλό κάποιος να πάει μια βόλτα από τον φορέα που εργαζόταν με τα διάφορα ΦΕΚ και λοιπό χαρτομάνι να δει τι έχουν και τι δεν έχουν,γιατί ο καθένας λέει τα δικά του ...

post-72022-0-69385000-1410268618_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

¨Όπως φαίνεται, λοιπόν, δεν πρέπει να πληρώσουμε τίποτα αφού έχουν καταβληθεί εισφορές στο Ι.Κ.Α. Όλα αυτά τα έγγραφα που αναρτήθηκαν παραπάνω πρέπει να χρησιμοποιηθούν, έστω και ανώνυμα για να καταφέρουμε κάτι. Ειδικά στην αναφορά προς το συνήγορο του πολίτη. Γι αυτό πρότεινα να στείλουμε όσοι περισσότεροι γίνεται αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας προς κάθε πιθανό αρμόδιο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σκοπεύω να τη στείλω με τα ονόματα και άλλων δύο συναδέλφων που ενδιαφέρθηκαν μέχρι τώρα. Παρακαλώ αν υπάρχει και κάποιος άλλος που να ενδιαφέρεται να συμπεριληφθεί το όνομά του στην επιστολή αυτή να μου στείλει προσωπικό μήνυμα με τα στοιχεία του και να προχωρήσουμε. Εννοείται πως δεν πρόκειται να αναφερθούν εδώ και γενικά δημόσια τα στοιχεία όποιου ενδιαφερθεί παρά μόνο στις επιστολές που θα σταλούν. Ελπίζω να μη σας αποθαρρύνει το ότι πρέπει να δηλώσετε το όνομά σας σε μια τέτοια επιστολή. Άλλωστε, και πριν την ψήφιση της τροπολογίας που τακτοποιούσε το ζήτημα αυτό (όπως την τακτοποίησε τέλος πάντως), εγώ προσωπικά είχα δώσει τα στοιχεία μου στις αναφορές μου προς Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Δ., συνήγορο του πολίτη και αρμόδια υπουργεία. Αν δεν ανακινήσουμε εμείς το θέμα που μας απασχολεί δεν πρόκειται κανείς άλλος να ενδιαφερθεί. 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας,

Λοιπόν να πω και τη δική μου περιπέτεια...

Μετά από εκατοντάδες τηλέφωνα σε όλους κατάφερα να συνεννοηθώ με μια υπάλληλο του ΤΣΜΕΔΕ στο τηλέφωνο 210 3740 510 ([email protected]). Αυτή η υπάλληλος ήταν η μόνη κατατοπισμένη σχετικά με το θέμα και μου είπε ότι όλοι απ'τα 5μηνα της στέλνουν τα στοιχεία τους και να της στείλω με mail τα δικαιολογητικά ότι δούλεψα σε 5μηνο για να με περάσει. Της τα στέλνω εγώ και μου λέει τέρμα, από δω και πέρα δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο θα πληρώσεις μόνο τον ένα μήνα και το υπόλοιπο θα αναζητηθεί αυτόματα από τις Περιφέρειες/Δήμους με δική τους πρωτοβουλία.  Οπότε όταν πήγα να πληρώσω στο τοπικό μου υποκατάστημα στο σύστημα φαινόταν μόνο ο ένας μήνας. Αυτά τον Αύγουστο. Παίρνω πάλι πριν λίγες μέρες τηλέφωνο στο τοπικό ΤΣΜΕΔΕ, λέει χρωστάς 5 μήνες. Ξαναπαίρνω την προηγούμενη υπάλληλο και λέει ότι όταν τους τα στείλουν από τις περιφέρειες θα τα περάσουν αλλά τώρα μου λέει και το άλλο, ότι θα πληρώσουμε και τη διαφορά ως τα 690 περίπου ευρώ. Εννοείται σε περαιτέρω ερωτήσεις με παραπέμπει στη διευθύντρια των εισφορών και εννοείται ότι στις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ δεν έχω καταφέρει τόσα χρόνια να βγάλω γραμμή. Εντωμεταξύ απ΄ότι κατάλαβα από το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ τους έχουν στείλει 4 Ιουλίου ένα χαρτί(μου τόνισε όχι εγκύκλιο) που λέει ότι πρέπει να τα πληρώσουμε όλα από την τσέπη μας. Τι να πω, ιατροφαρμακευτική λέει δεν έχουμε και να περιμένω την Περιφέρεια (με τους οποίους εννοείται επικοινώνησα και φυσικά δεν έχουν ιδέα τι τους έλεγα). Αν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει με το 210 3740 510 μπας και καταλάβει τίποτα παραπάνω αλλιώς θα'θελα και εγώ να συνυπογράψω την καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.