Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Αίτηση επιστροφής εισφορών εε?Ποιά διαδικασία ακολούθησες?Είχε γίνει και κάποια κίνηση από τον δήμο ή περιφέρεια που εργάστηκες?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε συνενόηση με το Λογιστηριο της περιφερειας οπου ήμουνα.....οι οποίοι θέλουν να ληθεί το θέμα αλλά περιμένουν επίσημες εντολες και αυτοι..... μου εκτύπωσαν μια βεβαίωση ενσήμων για το 5μηνο. μπορείς να την πάρεις και εσυ από το ικα. Τύπωσα και μια βεβαιωση του τσμεδε οτι εξερουμαστε απο το ικα.....και με αυτα τα 2 χαρτια (δεν θυμαμαι αν τους ειχα καταθεσει και τη συμβαση μου) ....εκανα μια αιτηση στο ικα εδρας της περιφερειας μου και αναμενω...... αν θυμαμαι καλα την εκανα το μαρτιο και ακομα περιμενω οπως με ενημερωσαν περνει πολυ χρονο η επιστροφη

Link to comment
Share on other sites

Είμαι επιτυχών  ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ στα αποτελέσματα για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης που βγήκαν πριν λίγες μέρες. Ωστόσο είμαι νέος μηχανικός και δεν έχω γραφεί ακόμα στο ΤΕΕ με αποτέλεσμα να μην έχω ακόμα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Οι επόμενες εξετάσεις είναι τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο.

Γνωρίζει κάποιος αν θα έχω πρόβλημα στον φορέα αν του φέρω την άδεια τότε και όχι τις επόμενες μέρες? 

Edited by konstantinosskg
Link to comment
Share on other sites

Αν ξεκινάς άμεσα αυτό μάλλον θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Εγώ ήμουν επιλαχών και με πήραν γιατί οι 2 επιτυχόντες δεν είχαν άδεια άσκησης επαγγέλματος και δεν μπορούσαν να τους προσλάβουν. Αν έχει αλλάξει κάτι στο νέο πρόγραμμα δεν το ξέρω. Αν και αυτό το ζήτημα δεν αφορά το πρόγραμμα αλλά τον φορέα που θα σε απασχολήσει και τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχει ένας υπάλληλος για κάθε θέση. Πολύ πιθανό, λοιπόν, να σου ζητήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος από το Τ.Ε.Ε. όταν πας να καταθέσεις τα χαρτιά σου στο φορέα που τοποθετήθηκες.

Link to comment
Share on other sites

Η θέση είναι για ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ. Στα προσόντα ζητάει Πτυχίο και Άδεια. Η αλήθεια είναι πως τώρα το πρόσεξα αυτό για την άδεια. Απλά ρώτησα αν έχει τύχει σε κάποιον να παρουσιάσει την άδεια μέσα στο 5μηνο της εργασίας στο πρόγραμμα και όχι απαραίτητα τις πρώτες μέρες. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση συνάδελφε

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που το λέει ακριβώς έτσι τότε για να πραγματοποιήσουν την πρόσληψη πρέπει να τους προσκομίσεις και την άδεια. Δύσκολα θα βρεις υπάλληλο να δεχτεί να κάνει την πρόσληψη χωρίς να προσκομίσεις άδεια. (Είναι το τυπικό της υπόθεσης).

Link to comment
Share on other sites

Τα δικαιολογητικά τα καταθέτεις στον φορέα. Όχι στον ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ αυτό που θέλει είναι ταυτότητα και κάρτα ανεργίας. Από εκεί και πέρα είναι θέμα του φορέα να ελέγξει τα δικαιολογητικά που έχεις και να σου κάνει πρόσληψη ή όχι. Γιαυτό λέω αν μπορώ να παρουσιάσω την άδεια τον Οκτώβριο και όχι άμεσα

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι τα δικαιολογητικά τα παρουσιάζεις στο φορέα που θα σε προσλάβει. Και στη δική μου περίπτωση οι επιλεγέντες που απορρίφθηκαν απορρίφθηκαν από το φορέα όταν δεν του προσκόμισαν την άδεια για να γίνει η πρόσληψη. Συγκεκριμένα, ο φορέας έδινε σε κάθε επιλεγέντα ένα χαρτί με τα δικαιολογητικά που έπρεπε να προσκομίσει εντός 10 ημερών ανάλογα με τη θέση στην οποία είχε τοποθετηθεί ο καθένας. Όποιος τα κατέθετε γινόταν άμεσα η διαδικασία πρόσληψης. Όσοι δεν τα είχαν απορρίπτονταν και έστελναν ειδοποίηση στον Ο.Α.Ε.Δ. να κληθεί ο επιλαχών για την κάθε θέση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχουμε κανενα νεοτερο για τους παλαιους 5μηνιτες??? τελικα μηπως εμαθε κανεις αν μπορουμε να κανουμε καταγγελια στην επιθεωρηση εργασιας???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.