Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία του ΚΕΑΟ κατόπιν εντολής του κ. Βρούτση.


dimitris2244

Recommended Posts

2) Κατάσχεση περιουσίας.

    Κάποιοι πληρώνουν εισφορές και κάποιοι όχι. Όλοι όμως εργάζονται στον ίδιο περιβάλλον άρα θα πρέπει να έχουν ίδια αντιμετώπιση και ίδιες υποχρεώσεις. 

  Απάντηση δεν έχω να δώσω σε αυτό. Η λύση που θα μας εξυπηρετούσε όλους είναι να επιστραφούν αναδρομικά οι αυξήσεις σε όσους τις κατέβαλλαν και να διαγραφούν από αυτούς που χρωστούν. Τώρα, να διεγραφούν εξ' ολοκλήρου τα χρέη, γεννάει πρόβλημα ίσης αντιμετώπισης απέναντι σε αυτούς που τα κατέβαλλαν (με χίλιες δυσκολίες και αυτοί αντλώντας υπερπολύτιμα κεφάλαια από την δραστηριότητά τους) 

 

Και άμα πάρουν τα σπίτια αυτών που χρωστάνε τι θα γίνει? Θα νιώσει αυτός που πληρώνει πιο μηχανικός? Θα νιώσει δικαιωμένος που είναι εντάξει στις εισφορές του ενώ οι άλλοι λαμόγια? 

Η μήπως δεν υπάρχουν άνεργοι μηχανικοί παρά μόνο τεμπέληδες?

 

Και τη στιγμή που χρωστάει κάποιος αλλά παράλληλα δεν έχει ασφάλεια, ας του αφαιρέσουν την υγεία από τα χρωστούμενα. Η ακόμη καλύτερα αν αν επιθυμεί κάποιος τα χρόνια που χρωστάει ας του τα αφαιρέσουν από τη σύνταξη...Δεν είναι πιο δίκαιο?

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ακόμα και 80.000 μηχανικοί να μαζευτούμε την Δευτέρα

δεν το θεωρώ το ίδιο αποτελεσματικο όσο αν

τον Απρίλιο 80.000 δεν πληρώσουμε εισφορές

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι εργοδοτικές εισφορές που είναι; Ρωτάω για αυτούς που κόπτονται μόνο για να εισπραχθούν οι εισφορές από τους αυτοαπασχολούμενους. 

 

Όσοι μαζευτούμε αύριο θα δείξουμε ότι δεν είμαστε αδιάφοροι. Δεν γίνεται να μην έχουμε άποψη και θέση όταν ο διπλανός μας μηχανικός πεθαίνει από καρκίνο επειδή μία υπάλληλος του ταμείου μας αντιστέκεται να εφαρμόσει απόφαση της διοικούσας επιτροπής του τσμεδε ούτε να λέμε πάρτε τα σπίτια σε όποιον χρωστάει πχ 10000 ευρώ. Δεν πήραμε δάνεια και τα φάγαμε στα μπουζούκια. Δεν τους χρωστάμε κάτι που δεν μας έδωσαν.

 

Έχασε το ταμείο μας 2 δις ευρώ από κούρεμα του αποθεματικού και δεν είδα καμία αντίδραση από τους συναδέλφους που σήμερα λένε αφού πλήρωσα εγώ κόψε το λαιμό σου και πλήρωσε ή χάσε το σπίτι σου. 

 

Λυπάμαι γιατί τουλάχιστον εμείς υποτίθεται έχουμε κάποια παιδεία να αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα. 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι κανείς λογικός άνθρωπος, και πολύ περισσότερο κανεις μηχανικός δεν αμφισβητεί το παράλογο ύψος των εισφορών αλλά και την μη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των συναδέλφων που χρωστάνε.

 

Πιστεύω όμως όταν ζητάμε πράγματα μη λογικά δίνουμε πάτημα για την απόρριψη όλων των λογικών αιτημάτων μας.

 

Τέτοιο αίτημα είναι, κατά την άποψή μου, η διαγραφή των ποσών του ΚΥΤ για το χρόνο που δεν είμαστε ασφαλισμένοι.

 

Αν και η πρώτη εύκολη σκέψη είναι "γιατί να χρεωθώ για μια υπηρεσία που δεν μου δόθηκε", αν το σκεφτεί κανείς βαθύτερα θα καταλάβει ότι μια τέτοια ρύθμιση θα οδηγήσει πολλούς συναδέρφους να μη πληρώνουν εμπρόθεσμα και μετά όταν πληρώνουν καθυστερημένα να ζητούν απαλλαγή από το ΚΥΤ. Βέβαια κάποιος συνάδελφος που θα έχει κάνει κάτι τέτοιο, ενώ έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, θα μπορεί όποτε του χρειαστεί ιατροφαρμακευτική κάλυψη να πληρώσει εκείνη τη στιγμή και να σφραγίσει το βιβλιάριό του.

 

Πιστεύω λοιπόν ότι το ανωτέρω αίτημα θα πρέπει να διαγραφεί από τις απαιτήσεις μας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, αναλωνομασται στα επί μέρους και χάνουμε το σύνολο.

Λέτε να κάνουμε δυναμική συγκέντρωση για να μην στείλουν το χαρτί στο υπουργείο, και ποσο νομίζετε ότι θα τους καθυστερησουμε ; μια εβδομάδα δύο ; και τι έγινε ;

Άλλο είναι το μείζον θεμα και με άλλον τρόπο πρέπει να πιέσουμε.

Το θέμα είναί λοιπόν τι είδους ασφάλεια θέλουμε και πως αυτή ή ασφάλεια θα μας δώσει τα μέγιστα με τις μικρότερες εισφορές. Πιστεύω ότι ή λύση είναί μία :ανταγωνισμός να μπορούμε να επιλέξουμε, να υπάρχει ή δημόσια να υπάρχει και ή ιδιωτική ή οποίες ομως θα είναί για συμπλήρωμα της βασικής που θα την δικαιούνται όλοι αδιακρίτως.

 

Συνάδελφοί επειδή προς τα εκεί πάει το πράμα (πιστεύω ότι είναί θέμα χρόνου να γίνει) αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε θα ήταν να βρούμε τον καλλίτερο δρόμο μετάβασης.

 

Σε κάποιο σημείο τα βάζετε με τον πρόεδρο του ταμείου ότι είναί διορισμένος από την κυβέρνηση, δηλαδή τι θα έπρεπε να ήταν ψηφισμενος ; Η διευθύντρια θέτει το θέμα των αυξήσεων , μα προφανώς την δουλεία της κάνει ! Λογίστρια είναι, αυτό που κοιτάει είναι τα έσοδα έξοδα.

Έτσι και αλλιώς αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, άχρηστοι είναι (με την έννοια των αχρείαστων) ποίος ο λόγος ύπαρξης των ασφαλιστικών ταμείων ; μήπως θα ήταν προτιμότερο όλές (οι όποιες εισφορές μας) να έμπαιναν στην φορολογική μας δήλωση ;

 

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ίσος θα ήταν καλύτερο να αυξηθούν τώρα οι ασφαλιστικές μας εισφορές.

Όχί δεν τρελαθηκα , απλός πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο το σύνολο των μηχανικών θα αδυνατεί να τις πληρώσει επομένως θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προς το σκεπτικό που περιγράφω.

Ή μήπως είναι προμελετημένο να γίνει έτσι ;;; η νεκροψία θα δείξει !!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε ponireas η διευθύντρια εισφορών, ο πρόεδρος και διάφοροι άλλοι κάνουν σε άλλα θέματα τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν (υπεβολικά καλά θα έλεγα) και σε άλλα καθόλου, ανάλογα με τις εντολές άνωθεν!

 

Όταν οι ανώτεροί σου, η ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ, δίνουν εντολή να σφραγίσεις κατ' εξαίρεση βιβλιάρια ανθρώπων χωρίς εισόδημα και με σοβαρά προβλήματα υγείας (λευχαιμία, καρκίνο, κ.λ.π.), και ενώ μπορείς να γράψεις την επιφύλαξή σου και να μη φέρεις κάποια ευθύνη, επιμένεις και δε συμμορφώνεσαι και δε σφραγίζεις, ενάντια σε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν κάνεις απλά τη δουλειά σου και δεν είσαι καθόλου αθώος αν αυτός το άνθρωπος πάθει κάτι!!!!

 

Όταν έχει αποφασίσει η ΔΕ του ΕΤΑΑ να μην επιβληθούν οι αυξήσεις μέχρι την εκδίκαση στο ΣτΕ και αυτό δεν έχει γίνει, αλλά εσύ κάνεις εισήγηση, και μάλιστα αυτή την εποχή, να σταλούν ειδοποιητήρια με αυξήσεις, αντίθετα και πάλι με την απόφαση της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ, δε δείχνει έναν υπερβάλοντα ζήλο?

 

Όταν όμως τόσα χρόνια εισφοροδιαφεύγουν όλοι οι μεγάλοι εργοδότες και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για την κρυφή εξαρτημένη εργασία, αλλά κυριαρχεί το μπλοκάκι, γιατί δε δείχνεις ένα αντίστοιχο υπερβάλλοντα ζήλο?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι οι μεγάλες - για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα - εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ

το μεγάλο μας πρόβλημα ως κλάδος.

 

Όλα ξεκινάνε από το γεγονός ότι ο καθένας μας κάνει του κεφαλιού του.

Δεν είναι τυχαίες οι ελάχιστες - νόμιμες αμοιβές που έχει ορίσει το ΤΕΕ. 

Ακόμα και για τις light εργασίες με τις οποίες ασχολούμαστε τα τελευταία χρόνια

αν είχαμε κρατήσει ως ελάχιστον πλαφόν τις αμοιβές του ΤΕΕ

το πρόβλημα των εισφορών θα ήταν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα (γιατί ακόμα και να μην υπήρχε κρίση, κάποια στιγμή ο καθένας μας θα ζοριζόταν για ένα χρονικό διάστημα, και για διάφορους έκτακτους λόγους, να πληρώσει ένα ή δύο εξάμηνα).

 

Αλλά οι εκπτώσεις εκεί οδηγούν κάποια στιγμή.

 

Μήπως θα έπρεπε  η αυριανή συγκέντρωση να γίνει έξω από το ΤΕΕ

ώστε να το πιέσουμε να πάρει μέτρα εναντίων των εκπτώσεων στις αμοιβές που το ίδιο ορίζει?

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Για αυτόν τον λόγο λέω ότι όλοι αυτοί είναι άχρηστοι (αχρειαστοι)

Και δεν έχει κανένα νόημα ή διαμαρτυρία σε αυτούς .

Ή καλύτερη λύση είναί ή αυτονόητη : δεν έχω, δεν πληρώνω

Έτσι ώστε να τους αναγκασουμαι να πάνε παρακάτω

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι οι μεγάλες - για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα - εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ

το μεγάλο μας πρόβλημα ως κλάδος...........

 

Βεβαίως και είναι πρόβλημα και αυτό. Τα αποθεματικά του ταμείου κουρεύτηκαν, οι παροχές μειώθηκαν, οι εισφορές έχουν μείνει υψηλές (και έχει ψηφιστεί και αύξηση) κι εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα.....

Ακόμα κι αν πετυχαίναμε την εφαρμογή των ελαχίστων αμοιβών δουλειές υπάρχουν? Ανάπτυξη υπάρχει?

Λεφτά υπάρχουν στην αγορά? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.