Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία του ΚΕΑΟ


ioulida_arxitekt

Recommended Posts

Δεν μιλάμε για αριστερούς ή δεξιούς.....δεν μου άρεσε που ξεκίνησε μια "επανάσταση" υποστήριξης 3-4 ατόμων που χρωστάνε στο σύνολο το 90%των οφειλών.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρε παιδιά, σβήστε αυτούς τους 3-4 μεγαλο-οφειλέτες από τη λίστα και μετά προσθέστε τους 50.000 μηχανικούς που έχουν ληξιπρόθεσμες εισφορές για να ικανοποιηθούν όλοι... 

Edited by Panos_
Link to comment
Share on other sites

Τη λίστα την φτιάχνει το ΤΣΜΕΔΕ και όχι τα παιδιά.....Ετσι όπως ακριβώς την βλέπεις.

Οι 3-4 (είναι και άλλοι) μεγαλο-οφειλέτες χρωστάνε όσο το διπλάσιο των υπολοίπων 50.000 που λές... Από αυτούς να απαιτήσουν να τα πάρουν και μάλιστα σήμερα!!.

Δεν ειδα κανέναν να το προωθεί το θέμα είσπραξης αυτών των μεγαλο-οφειλετών...Τώρα λέμε να τους εξαφανίσουμε από τη λίστα

Link to comment
Share on other sites

Για να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, για να μην είμαστε και ευάλωτοι σε απλοϊκά αλλά και επικίνδυνα συμπεράσματα.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών έπειτα από αρκετή συζήτηση σε αρκετές συνελεύσεις, κατέληξε στην απόφαση ότι το ταμείο στο οποίο ανήκουμε πρέπει να μπορεί να εισπράττει μόνο του τις οφειλές που του χρωστάνε, ως έχον και το αυτοδιοίκητο, το οποίο και οφείλει να διαφυλάξει, ενώ γίνονται συστηματικές προσπάθειες να το καταστρατηγήσουν για να φάνε και άλλα από τα λεφτά των μηχανικών. Το ΚΕΑΟ εκτός από το γεγονός ότι είναι μια σκέτη βαρβαρότητα, παίρνει προμήθεια κλπ κλπ,γίνεται τελικά και ο αποδέκτης των χρημάτων, με διαχειριστή ποιόν;  την μαύρη τρύπα του χρέους και το αν υπάρχει ή όχι τρύπα στον προϋπολογισμό... Ο οφειλέτης που μεταφέρεται στο ΚΕΑΟ, είναι εκεί αμετάκλητα, ακόμα και αν αποφασιστεί αλλιώς ακόμα και από δικαστήριο (απίστευτο πράγμα) -κοινώς την πάτησε για τα καλά.

Αποφασίσαμε ως Συνέλευση ότι είμαστε κατά του ΚΕΑΟ. Να μη λειτουργήσει. Για κανέναν, ούτε εργοδότη δεν πα να χρωστάει και 1 δις, ούτε εργαζόμενο, πόσο μάλλον όταν το όριο είναι και 5Κ. Αυτό θα το κάνουμε έμπρακτα, σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Το άλλοθι του να λειτουργήσει το ΚΕΑΟ για μερικούς μεγαλο-οφειλέτες είναι ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, (φαντάζομαι ότι η ιστορία με το δούρειο ίππο είναι γνωστή σε όλους). Με όχημα το μεγαλοοφειλέτη τελικά θα βάλω χέρι στους μικρούς που τους πίνω το αίμα μέχρι να τους στεγνώσω, φαντάσου να είναι και με τις ευλογίες μας κάτι τέτοιο, συνοδευόμενη και με μια κάποια εκδικητικότητα και μνησικακία για τον όποιον εργοδότη...(δαχτυλοδείχνοντας να πάει αυτός...όχι εγώ κλπ)

Οπότε. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΑΟ για οποιονδήποτε λόγο.

Δεν είναι δυνατόν ένα ταμείο με αποθεματικό 4,5 δις  προ psi  και τώρα με 2,2 δις να μην μπορεί να εισπράττει τα χρήματα που του χρωστάνε οι μεγαλοχρεώστες. Πρέπει να μπορεί το ταμείο επιτέλους να εισπράξει τα 27 δις της ΔΕΗ από μόνο του. Τα 400κ από ΟΤΑ. Τα 500κ από μεγαλοεργολάβους.

Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί ο απλός ασφαλισμένος να καλύπτεται από δίκαιους όρους πληρωμών και διακανονισμών.

Τα λεφτά του ταμείου είναι λεφτά των μηχανικών. Έπρεπε τώρα σε συνθήκες απόλυτης κρίσης να κάνει το ταμείο αυτό για το οποίο έχει νόημα η ύπαρξη του. Να συμπαρασταθεί οικονομικά και θεσμικά στους ασφαλισμένους του που το ίδρυσαν, το συντηρούν, το πληρώνουν ή τους χρεώνεται. Το να πάει και το παλιάμπελο είναι λογική που μόνο κάποιος που δεν τον πειράζει να χάσει 2,2 δις συν τα κλεμμένα έχει, οπότε είναι με τους άλλους. Οι υπόλοιποι πρέπει να αγωνιστούν για τη δικαιοσύνη στα πράγματα, τον εξορθολογισμό τους, και την δημιουργία σωστότερων δομών, όχι το ρήμαγμα  που επιχειρείται.

Και μια προσωπική κουβέντα: μην ενδίδετε σε εύκολα και ισοπεδωτικά συμπεράσματα, συνήθως προέρχονται από αυτούς που ωφελούνται από το μαρασμό των υπολοίπων, ή αυτούς που έχουν απολέσει το όποιο ουσιώδες αξιακό τους σύστημα, που να έχει κέντρο του τον άνθρωπο.

Ευχαριστώ.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Τη λίστα την φτιάχνει το ΤΣΜΕΔΕ και όχι τα παιδιά.....Ετσι όπως ακριβώς την βλέπεις.

Οι 3-4 (είναι και άλλοι) μεγαλο-οφειλέτες χρωστάνε όσο το διπλάσιο των υπολοίπων 50.000 που λές... Από αυτούς να απαιτήσουν να τα πάρουν και μάλιστα σήμερα!!.

Δεν ειδα κανέναν να το προωθεί το θέμα είσπραξης αυτών των μεγαλο-οφειλετών...Τώρα λέμε να τους εξαφανίσουμε από τη λίστα

 

 

Φίλε, είσαι σε σύγχυση. Δεν υποστηρίζω συγκεκριμένη παράταξη ούτε μεγαλο-οφειλέτες. Είναι κοινό πρόβλημα το συγκεκριμένο.

Βεβαίως και πρέπει να πληρώσουν και βεβαίως πρέπει να σταματήσουν να πλουτίζουν εις βάρος μας.

Ή μήπως πιστεύεις πως είμαι ένας από αυτούς τους 3-4 μεγαλο-οφειλέτες και θέλω να θολώσω τα νερά για να μην πληρώσουμε...

Τους 50.000 δεν τους λέω εγώ, τους αναφέρει το ΤΕΕ σε ανακόινωσή του: http://web.tee.gr/anakoinosi-tee-20140216/

 

Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι δουλειά έχουν τα κομματικά σε ένα κοινό πρόβλημα....

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ ούτε εγώ με τον mdkarch.Όμως τόσα χρόνια το ΤΑΜΕΙΟ μας γιατί δεν είχε εισπράξει αυτές τις τεράστιες οφειλές;Ο διαχωρισμός μου στην άποψη σου είναι οτι το ταμείο ΔΕΝ μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τα υπέρογκα αυτά ποσά και φυσικλά το ίδιο έδωσε την ευκαιρία να δημιουργηθεί το ΚΕΑΟ.Αντικειμενικά αν το δείς, πές μου σε παρακαλώ τι επιχείρημα μπορεί να έχει ένα τέτοιο ταμείο που θέλει να συνεχίζει να φεσώνεται , να χάνει2.5 δίς σε psi χωρίς να ενημερώνει τους ΜΕΤΟΧΟΥΣ του!!!.Φυσικά και θα αγωνιστώ για μένα και κάθε συνάδελφο που θα τολμήσουν να του πάρουν το σπίτι για 10,000 ευρώ, συγγνώμη δεν μπορώ να κάνω το ίδιο για 5 άτομα που οφείλουν το 80-90% του χρέους.Απο τη μία αναγνωρί<ζεις την αδυναμία του ΤΑΜΕΙΟΥ, σύμφωνα με τη λίστα και απο την άλλη ζητάς να αγωνιστούμε γι'αυτο.Πραγματικά έχω κουραστεί απο όλα όσα συμβαίνουν, άλλοι διαχειρίζονται τα ΤΑΜΕΙΟ, άλλοι αγωνίζονται και άλλοι πληρώνουν!!!

 

Τόσα χρόνια γιατί δεν ξεκίνησε αυτή η κάθαρση; με το ζόρι και εγώ μπόρεσα να καλύψω το ΤΣΜΕΔΕ,αλλά συγγνώμη αν δεν ανοίξουν να δούμε όλα τα στοιχεία του ΤΑΜΕΙΟΥ, ποιοί χρωστάνε πόσα χρωστάνε δεν πρόκειται να αγωνιστώ σε κάτι.Είπε κάποιος "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ", οκ δεκτό, ο λόγος; τι έγινε; ,δεν πρέπει να δούμε όλα τα στοιχεία πρώτα;.Φυσικά απο τη μία διορθώθηκε ο τίτλος ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ σε 50,000 μηχανικούς , η λίστα η κανονική με όλες τις οφειλές που είναι;.Τι θα πρέπει να γίνει αν αποδειχθεί οτι πάνω απο το μισό χρέος αφορά 3-4 άτομα; Μπορεί κάποιος να απαντήσει;

 

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω αν το ΤΑΜΕΙΟ συνεχίσει να ρυθμίζει τίς οφειλές, θα κατασχέσει αυτά που πρέπει απο μεγαλοκαρχαρίες;.Νομίζω είναι ερωτήματα που θα απασχολούν και άλλους, η εμπιστοσύνη κερδίζεται δεν απαιτείται!!!.Ζητάς Επανάσταση στο κλάδο μας, όταν το σύστημα που μας έφερε εδώ συνεχίζει και υπάρχει κανονικά σε κάθε πόστο.

 

Θέλω ξεκάθαρα πράγματα και όχι γενικές φιλοσοφίες του τύπου οχι ΚΕΑΟ γιατι κατάσχει αλλα ΤΣΜΕΔΕ γιατί είναι ανθρώπινο.Δηλαδή θα τρελαθώ!!!! και δεν πιστεύω ούτε μια στο δις οτι θα τολμήσουν να κατασχέσουν οτιδήποτε απο μικροοφειλέτες, την ίδια στιγμή που θα γίνει θα πέσει η κυβέρνηση!!!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

 

έλεος πια!!!

Τι δεν καταλαβαίνετε?Το σχέδιο είναι οι οφειλές να πάνε στο ΚΕΑΟ, να γίνουν χρηματοπιστωτικά προιόντα, να πωληθούνε σε funds, σε ποσοστό 20%

επί της αξίας τους και με αυτά τα ψίχουλα να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος προς όφελος των δανειστών.Το ίδιο που παλεύουνε να κάνουνε και με τα στεγαστικά δάνεια.

Αν η πόρτα του ΚΕΑΟ ανοίξει, προσχηματικά με δούρειο ίππο τους 44 μεγαλοοφειλέτες, δεν κλέινει μετά για κανέναν.

Δεν υπάρχει το ολίγον έγκυος, δλδ, μόνο οι μεγαλοοφειλέτες στο ταμείο, και οι μικροί απέξω. Στόχος πρέπει να είναι 1) να παραμείνει το ταμείο υπέυθυνο για τις βεβαιώσεις οφειλών και 2) να στελεχωθεί η υπηρεσία η αρμόδια του ΤΣΜΕΔΕ ΜΕ 2-3 υπαλλήλους και να ξεσκίσει τους μεγαλοοφειλέτες. Αυτή τη στιγμή έχει μόνο έναν υπάλληλο,τυχαίο???

Ας σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και κάτι μπορεί ν αλλάξει. Αλλιώς όλοι Στο(ν) .... ΚΕΑ(ΔΑ)Ο ...

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ποιος κατάφερε συνάδελφε σήμερα να πρέπει να μιλάμε για ΚΕΑΟ; Εγώ είμαι πονηρός και λέω το εξής: Γιατί δεν έδωσε το ταμείο μας λίστα με το 60% τών οφειλών το ΚΕΑΟ, σύμφωνα με ένα όριο οφειλών πάνω απο το οποίο όταν ξεπεραστεί και δεν έχει κάνει κάποια ρύθμιση ο οφειλέτης να πηγαίνει στο ΚΕΑΟ;.Η ιστορία ξεκίνησε γιατι δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τίποτα ,να καταργηθεί το ΚΕΑΟ είμαι μαζί σου 1000%, μπορείς να μου πεις πώς θα προστατεύσεις το υπόλοιπο 90% των μικροοφειλετών που είναι δέσμιοι κάθε φορά αυτών που χρωστάνε τα πολλά;.

 

Οκ επανάσταση, μέσα και εγώ.Θέλω να ξέρω όμως σε περίπτωση που το ταμείο δεν εισπράξει τα χρήματα απο μεγαλοοφειλέτες ποιόν θα ρίξω μπουνίδια.Θέλω όνομα!!!.Το μόνο που με νοιάζει είναι απο τη πρώτη λίσυα τα 30,000,000 ευρώ να εισπραχθούν άμεσα απο το ΤΣΕΜΔΕ,εάν δεν γίνει θα γιουχάρω κάθε μέρα όλους του υποστηρικτές της επανάστασης.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.