Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tα πάνω κάτω στην αγορά ενέργειας φέρνει η «μικρή» ΔΕΗ


Engineer

Recommended Posts

Το τι θα μπορουσε να κανει η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ κ καθε εταιρια του δημοσιου δεν εχει σημασια. Σημασια εχει το τι κανει σημερα κ αν υπαρχει καποια προοπτικη να αλλαξει.

Ειναι το ιδιο επιχειρημα των ΔΥ που λενε οτι η απολυση τους θα φερει κ αλλους ανεργους στη κοινωνια. Αστεια πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Μια γιαγιά απο την λαϊκή να ρωτήσεις, μεταφορικά, π.χ. έχεις μια κότα που σου κάνει ένα αυγό/ημέρα, την πουλάς για δύο αυγά? Όχι θα σου απαντήσει. Το ίδιο ισχύει και με τη ΔΕΗ και κάθε κερδοφόρα ΔΕΚΟ που τα λαμόγια πασχίζουν εδώ και χρόνια να καταστρέψουν. 

 

Ρε παιδιά τέτοιες επιχειρήσεις δέν τις πουλάς αλλά ακόμη και άν θές να τις πουλήσεις με ποιό τίμημα. Είναι δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και δέν υπάρχει τίμημα που μπορεί να πληρώσει ο ιδιώτης ή να κοστολογήσει ο λαμόγιος πολιτικός. Δηλαδή πόσο κάνει ένα ποτάμι? Πόσο κάνει ο λιγνίτης (οι απαλλοτριώσεις ολόκληρών οικισμών για να διανοιχτούν νέα ορυχεία?)?

 

Δέχομαι οτι υπάρχουν εργαζόμενοι με παχυλούς-υπέρογκους μισθούς, συνδικαλιστές λαμόγια που τα αρπάζουν, πολιτικοί λαμόγια που πάιζαν το προεκλογικό παιχνίδι τους με την ΔΕΗ, αλλά δέν δέχομαι οτι για να εξυγιανθει μια επιχείρηση πρέπει να περάσει σε χέρια ιδιώτη ή οτι με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πιο φθηνό ρευμα. Τα ίδια λένε και για το νερό όταν έχουν παγκοσμίως ζωντανα παραδείγματα επανακρατικοποιήσεων των επιχειρήσεων ύδρευσης διότι με τους ιδιώτες οι τιμές είχαν εκτοξευθεί και η ποιότητα του νερού υποβαθμιστεί.

 

Όσο για τον ΟΤΕ, πληροφορία απο μία συνταξιούχα υπάλληλο του λογιστηρίου του πάλαι ποτέ κρατικού ΟΤΕ, η μισθοδοσία  όλων των τότε δημοσίων υπαλλήλων του ΟΤΕ καλυπτόταν απο τα έσοδα του 141 και μόνο... το νούμερο που επαιρνε κανείς για να ακούσει την ώρα....!!!

 

Και όπως προείπε κάποιος καλύτερα να δίνεις ένα γερό μισθό σε πολλούς που θα τα ξοδέψουν μέσα στην χώρα πάρα σε λίγους που θα τα βγάλουν έξω...

 

Αει σιχτήρ με τους μ@λ@κες συγχίστηκα πάλι..

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχείτε για τους "εργαζομενους", αυτοι δεν εχουν αναγκη. Θα τους πληρωνουμε τωρα με συνταξη από τα 50, τα 40 και γιατι όχι και από τα 30.

Πληρωνε ελληνα ραγια, πληρωνε, αφου τα γουστάρεις.

Link to comment
Share on other sites

Όμως αυτός που έπαιρνε το παχυλό εφ'άπαξ ερχόταν μετά σε εμένα και σε εσένα να του φτιάξουμε το σπίτι και μας τα έσκαγε ζεστά και μετρητά.

Σε εμένα δεν έρχονταν γιατί ούτε αντιπροσωπία γερμανικών αυτοκινήτων είχα ούτε πωλούσα βενζίνη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα την πουλήσουν, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα μια βδομάδα και θα την πάρουμε πίσω πάλι, όπως κάνουν και στις αναπτυγμένες χώρες (Γαλλία, ΗΠΑ) με τέτοια πράγματα

Link to comment
Share on other sites

Θοδωρη, η ιστορια εχει δειξει οτι το δημοσιο δεν μπορει να εξορθολογισει ουτε τα κυλικεια της Βουλης, οχι τη ΔΕΗ.

 

Αν ηταν μαγκες θα λεγανε "παρε τη ΔΕΗ και μαζι παρε και πχ τον μισο ΟΣΕ που μπαινει μεσα". "παρε τον ΟΠΑΠ και μαζι παρε και 1 ακινητο που ρημαζει και δεν βγαζε εσοδα"

Και ολα αυτα με δεσμευσεις (ενυπογραφες) οτι θα τα εξυγιανει, θα κρατησει προσωπικο μπλα μπλα μπλα...

 

 

 

Φίλε μου, αυτό λέμε,

ότι δε μπορεί να το εξορθολογίσει αυτός που το διέλυσε,

αλλά δε μπορεί και να στερεί ένα σηματνικό εργαλείο από το μέλλον του κράτους.

 

Επίσης ο ΟΣΕ μετα τον εξορθολογισμό που πάνε να κάνουν είναι βιώσιμος, αλλά όταν επιτευχθεί αυτό θα τον δώσουν καθαρό στον κάθε "επενδυτη" ή θα σπάσουν σε κακό και καλό ΟΣΕ και θα πληρωνουμε εμεις.

Κερδος απο ιδιωτικοποιήσεις δεν υπάρχει.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα βέεεεβαια. Όπως έγινε και με Energa και Hellas Power, που έτρεχε μετά η ΔΕΗ να καλύψει τους συνδρομητές τους, ποιός χρεώθηκε τελικά το κόστος αυτών;

Μέσα σε αυτά που αναφέρθηκαν για τους κακούς συνδικαλιστές της ΔΕΗ (που δεν διαφωνώ σε μεγάλο βαθμό), δεν βλέπω να αναφέρει κανείς ονόματα διοικητών, που διόριζαν οι ίδιοι πολιτικοί που σήμερα μας σώζουν, και που δημιουργούσαν ζημιές σε μονοπωλειακές καταστάσεις.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Thodoris4 συμφωνω μαζι σου στο γεγονος οτι κερδος απο τις ιδιωτικοποιησεις δεν υπαρχει, αλλα δε δεχομαι να πληρωνω εφοσον κερδος απο την εκμεταλλευση του ΔΕΝ προκειται να υπαρξει.

Χιλιες φορες να το λειτουργει ενας ιδιωτης κ να μη πληρωνω παρα να λεω οτι εχω κοινωνικο κρατος, που δεν εχω, και να συντηρω τον καθε Σταθακη, Φωτοπουλο, Μηλιο και Πρωτοπαππα.

Αυτη η σοβιετια υπερ του κοινωνικου κρατους πρεπει να σταματησει. Γιατι δεν εχει αποτελεσμα εδω. Αλλου εχει. Εδω δεν εχει.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, δηλαδή από που προκύπτει ότι δε θα πληρώνεις.

Πάλι από το κράτος θα παίρνει ο ιδιώτης με αφορμή συντηρήσεις και ζημίες δικτύων.

όπως το νερό που πάνε να πουλήσουν.

 

Σε γελάνε αμα πιστεύεις ότι δε θα πληρώνεις.

Ασε που η τιμή του θα εκτοξευτεί.

 

Μα καλά, δε βλέπετε τι έχει γίνει σε κάθε χώρα που ιδιωτικοποιήθηκε το ρεύμα και το νερό;

 

Ο ιδιώτης θα θέλει μέγιστο κέρδος. Δε πρόκειται να αρκεστεί στα λίγα. 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ζητουμενο ειναι η παραγωγη να ειναι ιδιωτικη και το δικτυο διαθεσης δημοσιο, καθως δε γινεται αλλιως. Δε δεχομαι μονοπωλιο ΔΕΗ με Φωτοπουλους να μπαινει μεσα δις ευρω. Δε δεχομαι ΟΣΕ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ να χρηματοδοτουνται απο το κρατος για να ειναι ανταγωνισιμο το προιον τους. Αν δεν ειναι ανταγωνισιμο να κλεισουν. 

Το νερο ή το ρευμα ειναι κοινωνικο αγαθο. Αν δε μπορεις σαν κρατος να το διαθεσεις φθηνα, τοτε βαλε ιδιωτες να σου το παραξουν κ διεθεσε το μεσα απο το δικτυο που εχεις. Δεν ειναι λογικο να διατηρουμε εταιριες με τρομακτικο κοστος μονο κ μονο για να λεμε οτι η παραγωγη του κοινωνικου αγαθου ειναι δημοσια. ΧΕΣΤΧΧΧΜΕ αν η εταιρια ειναι δημοσια ή ιδιωτικη. ΠΡΕΠΕΙ να ειναι βιωσιμη κ οχι ζημιογόνα. Εφοσον δε μπορει να συνυπαρξει στην Ελλαδα, τωρα, γιατι μετα απο χρονια ισως να μπορει, δημοσια εταιρια κ βιωσιμη τοτε ναι να γινει ιδιωτικη κ βιωσιμη.

 

**Καποιοι θα θυμουνται τους υπαλληλους της Λαρκο να φωναζουν για την ιδιωτικοποιηση της εταιριας. Κ βγηκε ενας κ του λεει: τι σας νοιαζει αν η εταιρια ειναι δημοσια ή ιδιωτικη? Η εταιρια πρεπει να ειναι βιωσιμη ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ για να εχετε εσεις ως υπαλληλοι, δουλεια. Με την αντιδραση σας δειχνετε οτι, δε σας ενδιαφερει αν η εταιρια μπαινει μεσα καθε μερα, εσεις πρεπει να χετε δουλεια και πρεπει το κρατος μονιμα να χρηματοδοτει την υπαρξη της εταιριας. Κ ερμηνευω εγω: υπαρχουν τοσα κοροιδα στην ελλαδα που ψηφιζουν αναλογα κ σας συντηρουν με τους φορους τους.**

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.