Jump to content

civilpablo

Core Members
 • Posts

  333
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

civilpablo last won the day on April 2 2012

civilpablo had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,679 profile views

civilpablo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • One Year In
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

99

Reputation

 1. ΦΕΚ3584Β/23-08-2018 Άρθρο 6 παρ5: δικαίωμα άρνησης έως 5 φορές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να μάθεις τον αριθμό των χρεωμένων αρνήσεων. Αμφιβάλλω αν και η υπηρεσία το ψάχνει ιδιαιτέρως. Ωστόσο, δεν γνωρίζω, τώρα που το ανέφερες, αν αφήνοντας απλά τα 2 24ωρα να παρέλθουν χωρίς καμία ενέργεια, χρεώνεται κάποιος άρνηση. Στην πιο πάνω παρ.5 δεν αναφέρεται στις περιπτώσεις των αρνήσεων το να αγνοήσεις την κλήρωσή σου.
 2. Καλησπέρα προχωρώ σε άδεια νομιμοποίησης εντελώς αυθαίρετης κατοικίας εντός οικισμού, έτους κατασκευής 1988. Έχει πληρωθεί το παράβολο στον 4495. Τα βασικά πολεοδομικά μεγέθη κάλυψη, δόμηση και όγκος είναι εντός των σημερινών περιορισμών. Κατασκευές σε ακάλυπτους χώρους, όπως μπάρμπεκιου εντός πλάγιας απόστασης, τοίχοι διαμόρφωσης περιβάλλοντα μεγαλύτερου του 1,5μ και κουρ ανγκλαίζ που δεν πληρούν τον περιορισμό, κατά ΝΟΚ, του 1/2 της όψης στην οποία αντιστοιχούν πως τα αντιμετωπίζω; Θα πρέπει να τακτοποιηθούν με αναλυτικό, να μετρήσουν στην κάλυψη-δόμηση (κουρ ανγκλαίζ) ή να κατεδαφιστούν (μπάρμπεκιου εντός δ);
 3. Σε περίπτωση οικοδομής που υπάρχει η απαίτηση ανελκυστήρα και η πρόσβαση στο χώρο του κλιμακοστασίου εισόδου από το όριο του οικοπέδου (πεζοδρόμιο) είναι ανέφικτη με κλίση ράμπας έως 5%, απαιτείται προφανώς ένα αναβατόριο κλιμάκων. Αν στην ολοκλήρωση της πολυκατοικίας και στον τελικό έλεγχο από ελεγκτή δεν έχει τοποθετηθεί το αναβατόριο, τι γίνεται; Σαν ελεγκτής, αν και δεν έχω κάνει αντίστοιχο τελικό έλεγχο, δεν νομίζω ότι υπάρχει οδηγία ελέγχου της εφαρμογής της μελέτης προσβασιμότητας. Ποιος ελέγχει τη μη υλοποίηση σε κοινόχρηστο χώρο της σχετικής εγκατάστασης, ακόμα και της ράμπας που δεν έχει γίνει με κλίση 5%;
 4. Ν4495/17 Άρθρο 44 παρ.2 γ) τελικός: μετά την ολοκλήρωση...Για τις περιπτώσεις προσθηκών κατ’ επέκταση επιβεβαιώνεται επιπλέον και η αποτύπωση του υφιστάμενου κτιρίου.
 5. katrmp νομίζω το θέμα θα διευθετηθεί διαφορετικά χτυπάνε σε τοίχο. Μια χαρά την πήγανε τη δουλειά, το μόνο που τους νοιάζει είναι να βρέχει 250αρια μέχρι τελευταία στιγμή, τώρα για το αν σκέφτονται τον κλάδο μας καλύτερα να μη μιλήσω. Ποιο κλάδο σκέφτηκαν εκτός των δικαστικών;
 6. Τροπολογίες καταθέτουν για πλάκα τελευταία στιγμή.
 7. Νομίζω τυπικά ισχύει αυτό που λες. Πρακτικά δεν θα χουν πρόβλημα να πληρώσουν το εφάπαξ και αργότερα. Αν μπορείς να το τσεκάρεις ενημέρωσε.
 8. Είχα ρωτήσει το ΤΕΕ συγκεκριμένα είχα βγάλει το παράβολο Ιούνιο, το χαν πληρώσει Αύγουστο και ακόμα δεν έχω προχωρήσει την επιλογή για το τρόπο καταβολής. Μου χε απαντήσει το ΤΕΕ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι μπορεί να προχωρήσει η υπαγωγή. Με αυτό το μπάχαλο του συστήματος τι να εφαρμόσουν ρε παιδιά; Εδώ λεφτά θα πάρουν.
 9. Εγώ λέω να τελειώσει όντως στις 30/9 η προθεσμία και μετά να κάνουμε μια ομάδα μηχανικών, που θα ελέγξει αφιλοκερδώς τα σπίτια και τα εξοχικά των υπουργών, υφυπουργών και λοιπών παραγόντων που έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με τον νόμο των αυθαιρέτων. Να δούμε αν τελικά χρειαζόταν παράταση της κατηγορίας 5 ή πρόλαβαν όλοι.
 10. Σε τελικό έλεγχο εκτός σχεδίου κατηγοριας Β δεν έχουν υλοποιηθεί σύμφωνα με τον επιβλέποντα το όρια. Δεν κατασκευάστηκε περίφραξη. Έχει νόημα ο έλεγχος; Πως θα τσεκάρω τι θέση του κτιρίου;
 11. Ναι έχεις δίκαιο δεν τα θυμόμουν, δεν μου χει τύχει και μεγαλύτερος των 1000τμ. Πληροφορίες έτσι όπως τις συγκέντρωσα, με τηλεφωνικές συνομιλίες, δεν έχω γραπτή απάντηση. Επικοινώνησα πρώτα με το τηλεφωνικό κέντρο της αρχής του "πόθεν έσχες", στο ερώτημα για το πότε ένας ελεγκτής είναι υπόχρεος, προφανώς δεν γνώριζαν. Μου είπαν να μπω στην εφαρμογή του ποθεν με τους κωδικούς taxisnet και να τσεκάρω αν έχω ειδοποίηση. Ωστόσο ακόμα και αν δεν έχει κάποιος ειδοποίηση, μου πε να επικοινωνήσει με το φορέα στον οποίο υπάγεται, διότι ο φορέας είναι αυτός που ειδοποιεί την αρχή για την υποχρέωση υποβολής ποθεν εσχες σε ενα αφμ. Επικοινώνησα στη συνέχεια με το ΤΕΕ. Από κει μου είπαν ότι σαν ελεγκτής υπάγομαι στο Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Υπ. Περιβαλλοντος και Ενέργειας. Όμως επειδή το ΤΕΕ έχει αναλάβει τη διαχείριση της πλατφόρμας των ελεγκτών, στην αρχή κάθε έτους στέλνει λίστα για το προηγούμενο έτος με τους ελεγκτές που έχουν διενεργήσει τουλάχιστον έναν έλεγχο με επιφάνεια ελέγχου άνω των 1000τμ. Αυτή τη λίστα, εικάζουν πως το Σώμα Επιθεώρησης την κοινοποιεί στην Αρχή του Πόθεν Έσχες. Μέχρι τώρα μου πε, δεν έχουν ζητήσει κάτι διαφορετικό συνεπώς συμπεραίνουν ότι το κριτήριο είναι αυτό, που αναφέρθηκε και νωρίτερα, ότι δηλαδή η υποχρέωση ξεκινά από τη στιγμή της διενέργειας ενός τουλάχιστον ελέγχου άνω των 1000τμ. Τέλος πάλι από το ΤΕΕ μου είπαν πως φέτος 2020 πρέπει να κάνουν Πόθεν Έσχες όσοι είχαν κατά το προηγούμενο έτος, 2019, έναν τουλάχιστον έλεγχο άνω των 1000τμ. Αυτά.
 12. Τα 200€ αν δεν κάνω λάθος είναι η αμοιβή για μέχρι 2000τμ σε αρχικό έλεγχο. Δεν υποτιμώ τα χρήματα, αλλά αν είναι για μια ζωή να κάνουμε ποθεν εσχες νομίζω δεν αξίζει. Εχουμε ήδη αρκετές ευθύνες να μας κυνηγάνε για να βάλουμε άλλη μια υποχρέωση στο κεφάλι μας.
 13. Όντως, με αυτά που διάβασα, θα ρίξω άρνηση ελέγχου στον πρώτο άνω των 1000τμ. Για 200€ έλεγχο θα ψάχνω 10μερες χαρτουρα και θα μαι στο τηλέφωνο με το λογιστή.
 14. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχω ακόμα την υποχρέωση, διότι δεν έχω κάνει μεμονωμένο έλεγχο ο οποίος να είναι σε κτίρια και επιφάνειες άνω των 1000τμ, σύμφωνα με το άρθρο 156 ΦΕΚ94Α 27.05.2016.
 15. Έχω πρόστιμο αν υποβάλω τώρα το Σεπτέμβρη; Υπάρχουν κάπου σχετικές οδηγίες;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.