Jump to content

civilpablo

Core Members
 • Content Count

  330
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

civilpablo last won the day on April 2 2012

civilpablo had the most liked content!

Community Reputation

99 Καλή

2 Followers

About civilpablo

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,445 profile views
 1. Ν4495/17 Άρθρο 44 παρ.2 γ) τελικός: μετά την ολοκλήρωση...Για τις περιπτώσεις προσθηκών κατ’ επέκταση επιβεβαιώνεται επιπλέον και η αποτύπωση του υφιστάμενου κτιρίου.
 2. katrmp νομίζω το θέμα θα διευθετηθεί διαφορετικά χτυπάνε σε τοίχο. Μια χαρά την πήγανε τη δουλειά, το μόνο που τους νοιάζει είναι να βρέχει 250αρια μέχρι τελευταία στιγμή, τώρα για το αν σκέφτονται τον κλάδο μας καλύτερα να μη μιλήσω. Ποιο κλάδο σκέφτηκαν εκτός των δικαστικών;
 3. Τροπολογίες καταθέτουν για πλάκα τελευταία στιγμή.
 4. Νομίζω τυπικά ισχύει αυτό που λες. Πρακτικά δεν θα χουν πρόβλημα να πληρώσουν το εφάπαξ και αργότερα. Αν μπορείς να το τσεκάρεις ενημέρωσε.
 5. Είχα ρωτήσει το ΤΕΕ συγκεκριμένα είχα βγάλει το παράβολο Ιούνιο, το χαν πληρώσει Αύγουστο και ακόμα δεν έχω προχωρήσει την επιλογή για το τρόπο καταβολής. Μου χε απαντήσει το ΤΕΕ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι μπορεί να προχωρήσει η υπαγωγή. Με αυτό το μπάχαλο του συστήματος τι να εφαρμόσουν ρε παιδιά; Εδώ λεφτά θα πάρουν.
 6. Εγώ λέω να τελειώσει όντως στις 30/9 η προθεσμία και μετά να κάνουμε μια ομάδα μηχανικών, που θα ελέγξει αφιλοκερδώς τα σπίτια και τα εξοχικά των υπουργών, υφυπουργών και λοιπών παραγόντων που έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με τον νόμο των αυθαιρέτων. Να δούμε αν τελικά χρειαζόταν παράταση της κατηγορίας 5 ή πρόλαβαν όλοι.
 7. Σε τελικό έλεγχο εκτός σχεδίου κατηγοριας Β δεν έχουν υλοποιηθεί σύμφωνα με τον επιβλέποντα το όρια. Δεν κατασκευάστηκε περίφραξη. Έχει νόημα ο έλεγχος; Πως θα τσεκάρω τι θέση του κτιρίου;
 8. Ναι έχεις δίκαιο δεν τα θυμόμουν, δεν μου χει τύχει και μεγαλύτερος των 1000τμ. Πληροφορίες έτσι όπως τις συγκέντρωσα, με τηλεφωνικές συνομιλίες, δεν έχω γραπτή απάντηση. Επικοινώνησα πρώτα με το τηλεφωνικό κέντρο της αρχής του "πόθεν έσχες", στο ερώτημα για το πότε ένας ελεγκτής είναι υπόχρεος, προφανώς δεν γνώριζαν. Μου είπαν να μπω στην εφαρμογή του ποθεν με τους κωδικούς taxisnet και να τσεκάρω αν έχω ειδοποίηση. Ωστόσο ακόμα και αν δεν έχει κάποιος ειδοποίηση, μου πε να επικοινωνήσει με το φορέα στον οποίο υπάγεται, διότι ο φορέας είναι αυτός που ειδοποιεί την αρχή για την υποχρέωση
 9. Τα 200€ αν δεν κάνω λάθος είναι η αμοιβή για μέχρι 2000τμ σε αρχικό έλεγχο. Δεν υποτιμώ τα χρήματα, αλλά αν είναι για μια ζωή να κάνουμε ποθεν εσχες νομίζω δεν αξίζει. Εχουμε ήδη αρκετές ευθύνες να μας κυνηγάνε για να βάλουμε άλλη μια υποχρέωση στο κεφάλι μας.
 10. Όντως, με αυτά που διάβασα, θα ρίξω άρνηση ελέγχου στον πρώτο άνω των 1000τμ. Για 200€ έλεγχο θα ψάχνω 10μερες χαρτουρα και θα μαι στο τηλέφωνο με το λογιστή.
 11. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχω ακόμα την υποχρέωση, διότι δεν έχω κάνει μεμονωμένο έλεγχο ο οποίος να είναι σε κτίρια και επιφάνειες άνω των 1000τμ, σύμφωνα με το άρθρο 156 ΦΕΚ94Α 27.05.2016.
 12. Έχω πρόστιμο αν υποβάλω τώρα το Σεπτέμβρη; Υπάρχουν κάπου σχετικές οδηγίες;
 13. Συνάδελφοι με αφορμή το άνοιγμα της εφαρμογής για ετήσια δήλωση πόθεν έσχες έχουμε ξεκαθαρίσει με κάποιο επίσημο έγγραφο, πότε είμαστε υπόχρεοι σαν ελεγκτές δόμησης; Συμπλήρωσα τα 1000τμ ελέγχου εντός του 2020, πρέπει να υποβάλω ή ασχολούμαι μόνο εάν κάνω οποιοδήποτε μεμονωμένο έλεγχο με 1000τμ και άνω;
 14. Δεν μου έχει τύχει couranglaise σε έλεγχο. Είναι κάτι που δεν επηρεάζει θέση και διάσταση κτιρίου, νομίζω πως και να μην έχει καλουπωθεί στη θεμελίωση είναι κάτι που θα ελεγχθεί στο τέλος.
 15. Σωστά διαβάζεις. Δεν υπάρχει. Ωστόσο έχει αναφορά ο νόμος 4495 στο άρθρο 44 και στον έλεγχο των σταδίων. Είχα κάνει τηλεφωνικό ερώτημα στην ΤΕΔΚ και μου χαν απαντήσει "μηχανικοί είμαστε συνάδελφε, κρίνε τι πρέπει να γράψεις αν δεις κάτι". Προσωπικά εγώ ζητάω να μου υποδείξουν ένα ρεπέρ για να δω την υψομετρική διαφορά της θεμελίωσης, το σημαντικό είναι να μην έχουν πάει σε τέτοιο βάθος ώστε βγάλουν αργότερα υπόγειο, όσο για τον ξυλότυπο αν δω κάτι που δεν έχει καλουπωθεί (τμήμα περιμετρικού τοιχίου μου έχει τύχει) ή κάποιο στοιχείο να έχει προστεθεί το αναφέρω σαν παρατήρηση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.