Jump to content

civilpablo

Core Members
 • Content Count

  314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

civilpablo last won the day on April 2 2012

civilpablo had the most liked content!

Community Reputation

95 Καλή

4 Followers

About civilpablo

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,244 profile views
 1. Υπάρχει περιορισμούς για τη σύμβαση με το Σύστημα Διαχείρισης ΑΕΚΚ; Μπορείς να κάνει ένας διαχειριστής και με Σύστημα εκτός περιφερειακής ενότητας εφόσον είναι κοντύτερα στο έργο;
 2. Εννοείται, με αναφορά των διαστάσεων, της θέσης της στο οικόπεδο και με μια φωτογραφία.
 3. Εγώ σε τελικό έλεγχο που έκανα, ανέφερα την υλοποίηση περίφραξης και το υλικό της, στα σχέδια δεν έδειχναν τίποτα. Βέβαια στον συγκεκριμένο έλεγχο ήταν το λιγότερο το συγκεκριμένο. Αν είχε συμβεί το ανάποδο, δλδ ήταν στα σχέδια και δεν είχε υλοποιηθεί πάλι θα το ανέφερα, πιθανότατα δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί και κάποια απόσταση έτσι.
 4. Ωραία, με στέλνουν πιο γρήγορα προς τη διαγραφή από τα μητρώα ελεγκτών γιατί μέχρι τώρα το σκεφτόμουν.
 5. Σε τελικό έλεγχο δόμησης μετά από έλεγχο διαπίστωσα πως αν και το κτίριο έχει τοποθετηθεί στη θέση του, έχει τις σωστές διαστάσεις και έχει τις αποστάσεις των 15μ από τα όρια του γηπέδου (εκτός σχεδίου δόμηση) δεν υπάρχουν οι αναγραφόμενες αποστάσεις από αυτά, δηλαδή αντί για 20μ είναι 19μ και αντι για 60μ είναι 59μ. Αυτό έγινε διότι η περίφραξη τοποθετήθηκε στο εσωτερικό του οικοπέδου και όχι στο όριο έτσι όπως αυτό φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα. Τι είδους παράβαση πιστεύετε ότι είναι, γ? ή θα πρέπει να μπει ευμενέστερα ως β) σαν μη σωστή υλοποίηση του περιβάλλοντος χώρου - περίφραξη;
 6. Οκ με την εξαίρεση από κατεδάφιση, εφόσον είναι πράγματι κατηγορία 5. Υπαγωγή με το 112 για το 30% της έκπτωσης μπορούν να κάνουν;
 7. Εξ ολοκλήρου αυθαίρετο, κατασκευής του 2009 σε στάσιμο οικισμό μπορεί να πάει με το άρθρο 112 ή εντάσσονται μόνο αυθαίρετες κατασκευές σε προϋφιστάμενο κτίριο του 1983;
 8. Υπάρχει πληροφορία ότι σε παλιούς ελεγκτές έχουν έρθει ειδοποιήσεις υποβολής πόθεν έσχες για το 2017, με προθεσμία υποβολή έως το τέλος του Μάρτη. Δεν προκύπτει ότι έχουν κάνει έλεγχο σε έργο με επιφάνεια μεγαλύτερη των 1000τ.μ. τελικά μήπως ο νόμος αναφέρεται στο άθροισμα των ελέγχων;
 9. Έχει απαντηθεί και πιο πριν, μέλος της επιτροπής ρώτησα και μου απάντησε ότι μπορώ να καταθέσω με την υπογραφή μου και μόνο (πολιτικούς μηχανικού) γιατί δεν πρόκειται για περίπτωση νέας μελέτης αλλά για αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης. Τώρα αν σου ζητηθεί μια νέα μελέτη εκεί θα πρέπει να υπογράψει αρχιτέκτονας.
 10. και εγώ την ίδια απορία έχω, βέβαια στον Ν3850 γράφει τελευταία στήλη στον πίνακα του άρθρου 13 στη γραμμή 20 "Επιπλέον κάθε άλλη ειδικότητα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που το αντικείμενο σπουδών έχει σχέση με τις εγκαταστάσεις και την παραγωγική διαδικασία των επιχειρήσεων." άρα και μόνο από αυτό αντιλαμβάνομαι ότι μπορούμε και πολιτικοί και αρχιτέκτονες.
 11. Σωστά τα λες, απλά το θέμα της ειδικότητας το ανέφερα για τις περιπτώσεις που καταθέσει κάποιος φάκελο στην επιτροπή του άρθρου 116.
 12. Σε επικοινωνία που είχα με μέλος της επιτροπής του άρθρου 116 μου δήλωσε ότι: δεν απαιτείται επιτροπή για αυθαίρετες κατασκευές πριν από τη δημοσίευση της διοικητικής πράξης χαρακτηρισμού του οικισμού ως παραδοσιακό, εφόσον αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο η χρονολογία της κατασκευής και ότι δεν υπάρχει απαίτηση, για τις περιπτώσεις υποβολής φακέλου στην επιτροπή, ο μηχανικός να ναι αρχιτέκτονας. Επειδή όμως ήταν συζήτηση και όχι γραπτή απάντηση, κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Ας μας διαφωτίσουν οι συνάδελφοι που έχουν ήδη αναλάβει ανάλογες περιπτώσεις.
 13. Εύλογη απορία. Η απάντηση είναι κλασσικά ελληνική. Πρώτα νομοθετούμε και μετά προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε το σύστημα. Σαν ελεγκτές θα έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης, δεν έχουν καταλήξει και στο ποιοι άλλοι θα έχουν.
 14. Υπάρχει δυνατότητα σαν ελεγκτές δόμησης να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία που έχει ανεβάσει μια εγκεκριμένη άδεια βάσει του νέου συστήματος έκδοσης (ηλεκτρονική έκδοση αδειών); και απαντώ: μετά από επικοινωνία με την τεχνική υποστήριξη του συστήματος στο ΤΕΕ, μου απάντησαν ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη και πως την αναπτύσσουν. Δεν γνωρίζουν ακόμα το ποίοι θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των αδειών και με ποιόν ακριβώς τρόπο, ωστόσο προβλέπεται να γίνει.
 15. Έκλεισα 24ωρο. Για να δούμε.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.