georgegaleos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2014 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2014 Προφανώς απο τα γραφόμενά σου πας για φορολόγηση ως μισθωτός (Εισόδημα παρ 1 αρθ 45 ΚΦΕ) ΤΣΜΕΔΕ στο Ε3 στων κωδ. 518 (Εισφορές σε ταμεία ΟΑΕΕ κτλ) Στο Ε3 συμπληρώνεις τον κωδ. 348 (όχι τον 346) και το ποσό αυτό το μεταφέρεις στο Ε1 κωδ.307. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργέιου αν το ποσό του Ε3 κωδ. 348 είναι αρνητικό ή μηδέν, τότε στον κωδικό 307 του Ε1 δεν συμπληρώνεται κανένα ποσό. Προσοχή και στους άλλους κωδικούς των Ε1 και Ε3 που πρέπει να συμπληρώσεις για είσόδημα της παρ. 1 αρθρ.45 ΚΦΕ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ τις περνάμε στο Ε3 στον κωδικό 558 (δαπάνες χρήσης)? Στο Ε1 αν έχω αρνητικό αποτέλεσμα (με τις εισφορές) και στον κωδικό 307 σαν μισθωτός δεν με αφήνει να το περάσω!!! Τι κάνουμε λοιπόν εδώ? Δε θα μεταφέρεις εισόδημα από στο Ε1 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
brakon Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Αφού λοιπόν θεωρούμαι μισθωτός και στο Ε1 δεν πρέπει να γράψω το αρνητικό αποτέλεσμα από το Ε3, πώς την ώρα της υποβολής της δήλωσης Ε1 το σύστημα θα μπορεί να υπολογίσει τον φόρο μου αφού δεν θα ξέρει τι αρνητικό αποτέλεσμα μεταφέρω από το Ε3 για να το συμψηφίσει με τυχόν άλλα εισοδήματα? Στο Ε3, ως μισθωτός, δεν συμπληρώνω τους πίνακες με τον λογιστικό και εξωλογιστικό προσδιορισμό κερδών γιατί αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες? Άρα δεν γράφουμε τίποτε στα 554, 558, κλπ.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 (edited) Στο Ε3 συμπληρώνεις τον κωδ. 591 (1η σελ. πάνω δεξιά) Συμπληρώνεις τον κωδ. 348 (πιν. Ζ) Δεν μπορείς να κάνεις αυτοέλεγχο (πιν. Ι), δεν έχει νόημα αλλά βασικά "χτυπάει" στην υποβολή του. Τα άλλα που λες τα συμπληρώνεις κανονικά όπως έκανες αλλα δεν μεταφέρεις τίποτα στον κωδ. 346. ("χτυπάει" στην υποβολή του) Edited Απρίλιος 16 , 2014 by georgegaleos Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Αφού λοιπόν θεωρούμαι μισθωτός και στο Ε1 δεν πρέπει να γράψω το αρνητικό αποτέλεσμα από το Ε3, πώς την ώρα της υποβολής της δήλωσης Ε1 το σύστημα θα μπορεί να υπολογίσει τον φόρο μου αφού δεν θα ξέρει τι αρνητικό αποτέλεσμα μεταφέρω από το Ε3 για να το συμψηφίσει με τυχόν άλλα εισοδήματα? Μισθωτός με ζημία από άσκηση επάγγελματος γίνεται ? Επιπλέον και ζημία να υπήρχε αν δεν έχεις τρόπο να καλύψεις τα τεκμήρια πηγαίνει χαμένη γιατί θα φορολογηθείς με το τεκμαρτώς προσδιοριζόμενο εισόδημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brakon Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Αν έχω τιμολογήσει υπηρεσίες για 3.000 ευρώ κι έχω ΕΤΑΑ 4.500 ευρώ, είμαι ή δεν είμαι με ζημία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Στο Ε3 φαίνεται ζημία. Στο Ε1 δεν φαίνεται. Φαίνεσαι μηδενικός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2014 Αν έχω τιμολογήσει υπηρεσίες για 3.000 ευρώ κι έχω ΕΤΑΑ 4.500 ευρώ, είμαι ή δεν είμαι με ζημία? Κοίταξε αφαίρεση ξέρω να κάνω . Δε σχολίασα αυτό . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jja Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2014 Οι έγγραφες συμφωνίες για την κλίμακα μισθωτών θα πρέπει να είναι κατατεθειμένες στην ΔΟΥ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
letom Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2014 Δεν αναφέρει κάτι τέτοιο ο νόμος. Κάνει λόγο απλώς για "ύπαρξη έγγραφων συμβάσεων". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα