Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπαζοκεφαλιές.


Recommended Posts

Ένας εργένης , ζει σε ένα διαμέρισμα 10 δωματίων στο Μανχάταν και σε κάθε δωμάτιο είχε ένα ρολόι. Ένα Σάββατο βράδυ του Οκτώβρη, πριν πάει για ύπνο, ρυθμίζει όλα τα ρολόγια στη χειμερινή ώρα. Το επόμενο πρωινό ανακαλύπτει πως μόνο δύο ρολόγια έδειχναν τη σωστή ώρα. ..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 532
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν είπε κανείς ότι έχουν τον ίδιο αριθμό λίρων το κάθε σακι :) Ας πούμε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των λιρών σε κάθε σακί. Πάντως η λύση δεν είναι πονηρή ή εξυπνάδα. Είναι άσκηση λογικής με ελάχιστα μαθηματικά...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το ξέρω αλλιώς : Έχεις 10 λίρες η μία είναι κάλπικη αλλά δεν ξέρεις αν είναι βαρύτερη ή ελαφρύτερη πρέπει με 3 ζυγίσεις να βρείς την κάλπικη. Πως?

 

Μήπως εννοείς 3 ζυγίσεις? ή εννοείς 1 ζυγαριά?

Link to comment
Share on other sites

@iovo έχουμε 1 ζυγαρια κ κάνουμε 1 ζύγιση. Για να μην μπερδευτείτε με συγκρίσεις ας πούμε ότι η ζυγαρια είναι με ένδειξη.

 

@aeragogos αν δε βρεθεί κάποιος να απαντήσει το αφήνω πάνω σου να "το πάρει το ποτάμι..." :)

Link to comment
Share on other sites

Προς stayros:

Αριθμούμε τα σακιά από το ένα έως το δέκα.

Παίρνουμε μία λίρα από το πρώτο, δύο από το δεύτερο, τρεις από το τρίτο, τέσσερις από το τέταρτο,................., δέκα από το δεύτερο.

Εάν όλα τα σακιά είχαν κανονικές λίρες, δηλαδή λίρες των 10 γρ. η καθεμία, τότε το συνολικό βάρος με τον τρόπο που τις πήραμε θα ήταν:

1x10 + 2x10 + 3x10 + 4x10 + 5x10 + 6x10 + 7x10 + 8x10 + 9x10 +10x10 = 550 γρ.

Κάποιο όμως από τα σακιά έχει κάλπικες λίρες των 9 γρ. η καθεμία.

Παίρνοντας λοιπόν τις λίρες με τον τρόπο που είπαμε, όσο γραμμάρια λιγότερα από τα 550 γρ θα μας δώσει το ζύγισμα, το τσουβάλι με τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό των γραμμαρίων θα είναι αυτό με τις κάλπικες.

Δηλαδή αν οι κάλπικες είναι στο πρώτο τσουβάλι όπως τα αριθμήσαμε από όπου και πήραμε 1 λίρα, τότε το συνολικο ζύγισμα θα μας δώσει 549γρ = 1x9 + 2x10 + 3x10 + 4x10 + 5x10 + 6x10 + 7x10 + 8x10 + 9x10 +10x10.

Αν είναι στο δεύτερο από όπου και πήραμε 2 λίρες το συνολικό ζύγισμα θα μας δώσει 548γρ = 1x10 + 2x9 + 3x10 + 4x10 + 5x10 + 6x10 + 7x10 + 8x10 + 9x10 +10x10.

Οπότε μ΄αυτό τον τρόπο βλέποντας πόσα γραμμάρια λείπουν από τα 550, στο τσουβάλι με τον αντίστοιχο αριθμό θα είναι οι κάλπικες.

Link to comment
Share on other sites

Από έναν γνωστό, έμαθα για ένα σάιτ με πολύ καλές σπαζοκεφαλιές, για όσους τους αρέσουν: youReka.

Για όσους το ήξεραν συγνώμη για την επανάληψη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.