Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση από υπαγωγή αυθαιρέτου στον Ν.4178


Recommended Posts

Μην ανησυχεις καθολου

Καταλαβαινω την αγωνια σου αλλα ειναι κατι τοσο απλοικο που δε θα επρεπε να σε απασχολει.

και εξηγουμαι.

Το προσυμφωνο εχει ορο να γινει οριστικο 1 μηνα μετα την περαιωση.

Ακομα και να περαιωσε ο μηχανικος σας, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ εκτος απο εσας και τον ιδιο.

 

Οποτε εν προκειμενω, ανα πασα ωρα και στιγμη, στελνεται ενα ηλεκτρονικο αιτημα για ανοιγμα της αιτησης, αυτη ανοιγει και παυει να ειναι περαιωμενη μεχρι να εχετε την οικονομικη ανεση να ολοκληρωσετε τη διαδικασια οριστικου συμβολαιου.

 

Και να μην τον βρεις τωρα, θα τον βρεις στις 30 του μηνος. Θα τον βρεις το καλοκαιρι, θα τον βρεις καποια αλλη στιγμη. Θα του εξηγησεις και θα ανοιξει τη δηλωση.

Οποτε οταν αποφασισεις να κανεις οριστικο συμβολαιο, αυτος θα περαιωσει και ημερομηνια περαιωσης θα φαινεται η τελευταια. ΟΚ, θα φαινεται το ανοιξε-κλεισε αλλα δεν απασχολει κανενας.

 

Μεινε ησυχος, δε θελει αγχος. Θελει υπομονη και τροπο χειρισμου και να εισαι σιγουρος πως το σπιτι σου δεν προκειται να το χασεις.

 

Αρκει μεχρι το Φλεβαρη του 2015 να εχεις βρει τα χρηματα για τους φορους για να κανεις οριστικο γιατι τοτε ειναι η καταληκτικη ημερομηνια του Νομου

Αχ, το δεν πρόκειται να το μάθει ποτέ κανένας είναι αδύνατον, διότι γνωρίζει ο δικηγόρος των κοριτσιών από τον πρώτο γάμο του πατέρα μου, ότι τακτοποιούμε το αυθαίρετο. Δεν είναι κάτι που αποκρύπτεται διότι χρειάστηκαν και κάποια χαρτιά από εκείνες. 

Ευτυχώς που είναι εφικτό αυτό με την αίτηση. Μακάρι να το δεχτεί και ο μηχανικός. Το άσχημο για εμάς είναι ότι δεν θέλει γενικότερα να ασχοληθεί ο μηχανικός με τα αυθαίρετα πέρα από το καλοκαίρι. Προσωπικά μου φαίνεται απίθανο αυτό διότι ο κόσμος όπως είπατε και εσείς έχει προθεσμία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015. Στην ουσία μας βάζει το μαχαίρι στον λαιμό χωρίς λόγο. Στις πληρωμές είμαστε εντάξει. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί μας γεμίζει με τόσο άγχος. 

Θέλω να κάνω ακόμα μία ερώτηση. Εάν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, μας είναι αδύνατον οικονομικά να κάνουμε συμβόλαιο και καταφέρουμε να  ανανεώσουμε το πρσύμφωνό μας, και μπορέσουμε να κάνουμε συμβόλαια μετά από 2 χρόνια για παράδειγμα. Τι γίνεται σε αυτήν τη περίπτωση? Βγαίνει η βεβαίωση του μηχανικού τον Φεβρουάριο του 2015, είμαστε καλυμμένοι στο προσύμφωνο λόγω ανανέωσης και όταν κάνουμε οριστικό συμβόλαιο πχ μετά από 2 χρόνια, μπορεί να βγει καινούρια, ή μήπως δεν θα μπορεί ο μηχανικός να μπει στο σύστημα επειδή θα έχει λήξει η προθεσμία του Ν. 4178? Επίσης, μπορώ να πάρω μία βεβαίωση από τον μηχανικό ότι το σπίτι είναι νομιμοποιημένο και μία απόδειξη για τη δουλειά του??? Η' μήπως δεν είναι εφικτό να γίνει εάν πρωτίστως δεν έχει βγει η οριστική βεβαίωση για το συμβόλαιο?

 

Link to comment
Share on other sites

Το προσυμφωνο εχει ορο να γινει οριστικο 1 μηνα μετα την νομιμοποίηση. Η ένταξη στον 4178 δεν είναι νομιμοποίηση, οπότε μάλλον άδικα ανησυχείτε.

Όποτε έχετε την οικονομική δυνατότητα για το οριστικό, περαιώνετε τη διαδικασία στον 4178 και πηγαίνετε στον συμβολαιογράφο για τα περαιτέρω. 

Link to comment
Share on other sites

Το προσυμφωνο εχει ορο να γινει οριστικο 1 μηνα μετα την νομιμοποίηση. Η ένταξη στον 4178 δεν είναι νομιμοποίηση, οπότε μάλλον άδικα ανησυχείτε.

Όποτε έχετε την οικονομική δυνατότητα για το οριστικό, περαιώνετε τη διαδικασία στον 4178 και πηγαίνετε στον συμβολαιογράφο για τα περαιτέρω. 

 

Μισό λεπτό για να καταλάβω!!! Εμείς είχαμε κάνει αίτηση και υπαγωγή με τον προηγούμενο νόμο τον 4014 αν θυμάμαι καλά, και τώρα στην ουσία περάσαμε στον 4178. Ο νόμος αυτός δεν είναι για τακτοποίηση - νομιμοποίηση αυθαιρέτου??? Δηλαδή νομιμοποιείται μόνο όταν μπει στο σχέδιο??? Διότι ο μηχανικός μας έχει πει ότι νομιμοποιείται βάση του Νόμου 4178 και είναι μεταβιβάσιμο. Θέλω να είμαι 100% σίγουρη για να μην την πατήσω. Τι ισχύει τελικά??? Το προσύμφωνο μέσα λέει ότι είτε ενταχθεί το ακίνητο στο σχέδιο είτε νομιμοποιηθεί το κτίσμα υπάρχει προθεσμία 1 μήνα για τη σύνταξη του οριστικού συμβολαίου. 

Link to comment
Share on other sites

Μεταβιβάσιμο είναι. Νομιμοποιημένο δεν είναι. Λεπτομέρειες για το αν και πότε μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο ο μηχανικός σας μπορεί να σας πει.

Link to comment
Share on other sites

Μεταβιβάσιμο είναι. Νομιμοποιημένο δεν είναι. Λεπτομέρειες για το αν και πότε μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο ο μηχανικός σας μπορεί να σας πει.

 

Μας είχε πει ο μηχανικό ότι με την ρύθμιση - τακτοποίηση και υπαγωγή στο νόμο, ότι νομιμοποιείται. Αν είναι έτσι τότε δεν τίθεται θέμα. Αρκεί να είναι σίγουρα έτσι!!! Επίσης θέλω να ρωτήσω το εξής, για πόσα χρόνια ισχύει η τακτοποίηση με τον τρέχοντα νόμο 4178 πλέον???

Link to comment
Share on other sites

Να παιξουμε λιγο με τις λεξεις?

Μιας και μπλεκουμε με νομικους, πρεπει να παιξουμε με τους ορους τους.

Θελω με μεγαλη προσοχη να μας αντιγραψεις ακριβως το εδαφιο του προσυμφωνου που μιλαει για 1 μηνα περιθωριο μετα τη νομιμοποιηση του ακινητου.

Αν ρητα αναφερει για νομιμοποιηση και οχι για τακτοποιηση, ρυθμιση η κατι τετοιο, τοτε εισαι απολυτα καλυμμενος ο,τι και να γινει, γιατι ο 4178 δε νομιμοποιει, τακτοποιει για καποια χρονια μονο.

 

Και μπορουμε να σου δειξουμε και γραμμενο αυτο που σου λεμε.

 

Αρκει να μας γραψεις επακριβως τι γραφει το προσυμφωνο για τον 1 μηνα απο τη νομιμοποιηση.

Link to comment
Share on other sites

οι νομοι, 4014 και 4178 δεν νομιμοποιούν αλλά τακτοποιούν για κάποιο χρονικό διάστημα.

νομιμοποιούν μονο αν εκδοθεί οικ.άδεια...

απο οτι καταλαβαίνω εσεις πατε μονο με υπαγωγή στους άνω νομους και οχι μερ εκδοση οικ.άδειας...

 

οπότε αν είναι να παιξουμε με τις λέξεις...

συμφωνω με τον Inzaghi...(για να δούμε...)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας!!!!!

Στο φύλλο 5 λέει το εξής

Μέχρι την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου θα πρέπει με φροντίδα και με δαπάνες των αγοραστριών (δηλαδή εμένα και την μητέρα μου) να βρίσκονται σε πλήρη τάξη οι τίτλοι των πωλητριών και να έχει συνταχθεί ή μεταγραφεί η τυχόν πράξη εφαρμογής ή διορθωτική αυτής που αφορά τον εν λόγω οικόπεδο και να έχει νομιμοποιηθεί το κτίσμα στην αρμόδια πολεοδομία

 

Εδώ έρχεται η εξής ερώτηση μου: Όταν τακτοποιείται με τον νόμο πχ πλέον τον 4178 νομιμοποιείται στην αρμόδια πολεοδομία?

 

Φύλλο 6 τώρα (στο ζουμί)

Το οριστικό πωλητήριο συμβόλαιο θα υπογραφεί ενώπιόν μου και σε περίπτωση κωλύματός μου, ενώπιον του νόμιμου αναπληρωτή μου και στο γραφείο μου, εντός 1 μηνός από την νομιμοποίηση του κτίσματος, κατόπιν έγγραφης εξώδικης προσκλήσεως των αγοραστριών προς τις πωλήτριες, η οποία θα επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή στις πωλήτριες 15 ημέρες πριν την ορισμένη για την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου ημέρα, δυνάμενο να παραταθεί κατόπιν κοινής συμφωνίας των μερών με συμβολαιογραφικό έγγραφο υπογραφησόμενο ενώπιόν μου ή ενώπιον του νόμιμου αναπληρωτή μου σε περίπτωση κωλύματός μου και πριν την ανωτέρω ημερομηνία λήξης του παρόντος προσυμφώνου.

Link to comment
Share on other sites

Ωραια, σου φεξε

Αρχικως, η τακτοποιηση με το Ν.4178 δεν ειναι νομιμοποιηση.

Η ενταξη στο Ν.4178 σου δινει δυο δυνατοτητες.

Ειτε να τακτοποιησεις τις αυθαιρετες κατασκευες για καποια χρονια, πραξη η οποια δεν ειναι νομιμοποιηση αλλα μια ρυθμιση-τακτοποιηση και μονο ειτε να κινησεις διαδικασιες εκδοσης οικοδομικης αδειας νομιμοποιησης απο την οικεια πολεοδομια.

Εσεις επιλεξατε το 1ο σεναριο της τακτοποιησης.

Θα μπορουσατε να βγαλετε αδεια νομιμοποιησης και εντος 1 μηνος απο την ημερομηνια εκδοσης της να κανετε οριστικο συμβολαιο.

 

Αλλα ο Ν.4178 σιγουρα δεν νομιμοποιει ακινητο που τακτοποιει.

 

Αν μπορει καποιος συναδελφος να ποσταρει κανενα εδαφιο νομου η εγκυκλιου που να αναφερει οτι ο Ν.4178 δεν ειναι νομιμοποιηση αλλα τακτοποιηση, ας το κανει να βοηθησει τον ανθρωπο.

 

Τελος, η τακτοποιηση του αυθαιρετου με το Ν.4178 δεν εχει καμια μα καμια σχεση με Πολεοδομιες. Γινεται σε μια ηλεκτρονικη πλατφορμα του ΥΠΕΚΑ και ολα τα στοιχεια και τα δεδομενα κατατιθενται ηλεκτρονικα στη βαση δεδομενων της, η οποια και δεν επικοινωνει με καμια Πολεοδομικη Αρχη.

 

Η μονη περιπτωση συνεργασιας των δυο πλευρων ειναι αυτη της εκδοσης οικοδομικης αδειας νομιμοποιησης απο την Πολεοδομια, οποτε και σε παραπεμπει στο Ν.4178 για να πληρωσεις το αρχικο παραβολο και να επιλεξεις στην ηλεκτρονικη πλατφορμα την εκδοση οικοδομικης αδειας νομιμοποιησης απο την τακτοποιηση/ρυθμιση.

 

Ελπιζω να βοηθησα!

Link to comment
Share on other sites

Έτσι νομίζω και εγώ ότι επιλέξαμε την πρώτη κατηγορία ρύθμισης!!!!! Παράβολο πληρώσαμε όταν ήταν ακόμη ο 38 κάτι νόμος δεν τον θυμάμαι ακριβώς 500 ευρώ ήταν, υπαχθήκαμε στη ρύθμιση με τον 4014 και τώρα κλασσικά κάνουμε υπαγωγή στον 4178. Ίσως πρέπει να ρωτήσω και τον μηχανικό γιατί δεν θυμάμαι. Αυτό που ξέρω είναι ότι με τον 4014 δώσαμε εφάπαξ όλο το ποσό,  ήταν νομίζω το 2011 τον Δεκέμβρη αν θυμάμαι καλά. Από κει κ έπειτα δεν ξέρω :/ μάλλον πρέπει να ρωτήσω τον μηχανικό να είμαι σίγουρη. Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι αν έχουμε κάνει απλά τακτοποίηση - ρύθμιση, και όχι οικοδομική άδεια, τότε είμαστε καλυμμένοι με το προσύμφωνο!!! Μακάρι! Κάτι άλλο επίσης για πόσα χρόνια είναι αυτή η τακτοποίηση κάτι είχα ακούσει για 40 χρόνια με τον 4014 τώρα για πόσο διάστημα είναι με τον 4178? Είναι επ' αόριστον? Μέχρι πχ να βγει κάποιος νέος νόμος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.