Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών - Θέματα και πληροφόρηση από τους συμμετέχοντες.


yian

Recommended Posts

Αγαπητή Τόνια καλημέρα

 

Να είσαι καλά για τη προσπάθεια...

 

Από ότι συμπεραίνω πέρασες τις εξετάσεις (;)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 280
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

.... Ελπίζω να βοηθήσω με τη σειρά μου και ευχαριστώ για τη βοήθεια που μου προσφέρατε. Καλή επιτυχία σε όλους!...

...

 

 

Θα ήθελα να επισημάνω ότι όλοι οι συνάδελφοι που δίνουν ενημέρωση και μάλιστα τόσο εμπεριστατωμένη όπως η δικια σου, δείχνει αν μη το άλλο ένα πνεύμα συναδελφικότητας και όχι ανταγωνισμού και αποκλεισμού άλλων.

Είναι όμορφο να το βλέπεις αυτό και αξίζει πολλά περισσότερα απ όλα τα πιστοποιητικά

 

Τα συγχαρητήρια μου.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ τους προλαλήσαντες  για τα καλά τους λόγια...

 

Πράγματι πέρασα στις εξετάσεις. Ωστόσο η διαδικασία προετοιμασίας υπήρξε πραγματικά εξαντλητική για μένα και διήρκεσε 1μισι  μήνα. Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συγκυριών αλλά και γενικότερα, πιθανολογώ ότι δεν θα έχουν πολλοί συνάδελφοι την πολυτέλεια αυτής της χρονικής απαίτησης και στα πλαίσια της ανθρωπιάς αλλά και της συναδελφικής αλληλεγγύης θεώρησα ότι το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να μοιραστώ ότι αποκόμισα από όλη αυτή την προσπάθεια.

 

Καλή επιτυχία σε όλους!       

  • Upvote 9
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια σίγουρα σου αξίζουν, όπως λένε όλοι οι συνάδελφοι.

 

Εγώ θα σου δώσω συγχαρητήρια και για τη μνήμη σου. Αλήθεια πώς το κατάφερες, μήπως έκανες σκονάκι?   :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα μνήμης συνάδελφε...Είναι θέμα μεθοδικότητας...Αν η μνήμη μου με ευνοούσε θα είχα κουραστεί πολύ λιγότερο.

Οι παραπάνω ερωτήσεις είχαν ήδη διατυπωθεί από άλλους συναδέλφους.. Άπλα τις συγκέντρωσα και επεξεργάστηκα την πληροφορία στο σύνολο.  

Όσον αφορά στο σκονάκι... (πλάκα έχει που το σκέφτηκες... :grin: ) ειλικρινά όμως δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια να κάνει κάποιος διότι στο χώρο εξέτασης δεν επιτρέπεται να έχεις τίποτα μαζί σου.  

Link to comment
Share on other sites

συγχαρητήρια στη συνάδελφο τόσο για την επιτυχία της, όσο και για τη συμμετοχή της και την κατάθεση της εμπειρίας της...

εξαιρετική δουλειά και στην αναπαραγωγή των ερωτήσεων και την επισήμανση των απαντήσεων.

προσωπικά είμαι στην τελική ευθεία του διαβάσματος, πάω για εξέταση την ερχόμενη εβδομάδα, διαβάζω σχεδόν δύο μήνες και νιώθω ότι δεν ξέρω απολύτως τίποτα... πρόβατο επί σφαγή.

απλώς να ρωτήσω γιατί δεν επισημαίνεται η σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση: 

Κατά την εαρινή ισημερία το χαμηλότερο ηλιακό ύψος είναι α) βόρεια, β) Νότια, γ) ανατολικά και δυτικά

ποια είναι η σωστή απάντηση; συγνώμη κιόλας, με το άγχος που έχω, προσπαθώ να συλλέγω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

καλό κουράγιο και καλή επιτυχία σε όσους διαβάζουν, καλή επαγγελματική σταδιοδρομία σε όσους πέρασαν επιτυχώς στην αντίπερα όχθη!

Edited by hkamp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

απλώς να ρωτήσω γιατί δεν επισημαίνεται η σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση: 

Κατά την εαρινή ισημερία το χαμηλότερο ηλιακό ύψος είναι α) βόρεια, β) Νότια, γ) ανατολικά και δυτικά

ποια είναι η σωστή απάντηση;

 

Κατά την εαρινή ισημερία, ο ήλιος ανατέλλει στην ανατολή (+90) και δύει στη δύση (+270), δηλαδή τα ηλιακά ύψη ανατολικά και δυτικά είναι 0. Νότια έχουμε το μέγιστο, ενώ βόρεια δεν ορίζεται (για το βόρειο ημισφαίριο πάντα). Συνεπώς η απάντηση είναι ανατολικά και δυτικά.

Προσοχή σε ανάλογη ερώτηση που ζητά το μέγιστο ηλιακό ύψος, καθώς η σωστή απάντηση (βορράς ή νότος) εξαρτάται από το ημισφαίριο που αναφέρεται ότι βρισκόμαστε.

Καλή επιτυχία στην εξετασή σου.

Edited by Γιάννης-civil
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ φίλε γιάννη. νομίζω ότι οι ερωτήσεις για το ηλιακό ύψος είναι ασαφείς γενικά και πρέπει να τις απαντάμε όχι μόνον έχοντας στο μυαλό μας τον ορισμό του ηλιακού ύψους αλλά καλύτερα τη φωτογραφία ενός τυπικού ηλιακού διαγράμματος στο μυαλό μας... αστρονόμο να βάλεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνει λάθος... δεν ξέρω, μου έχουν κάτσει στραβά. μελετώντας όμως την απάντησή σου vs το ηλιακό διάγραμμα νομίζω βρήκα έναν μπούσουλα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακριβώς την ίδια γνώμη με τον Γιάννη, απλά μπερδεύει η λέξη ''χαμηλότερο'' γιατί στην πραγματικότητα ανατολικά & δυτικά το ύψος είναι μηδέν όπως είπε και ο Γιάννης. Κάποιες ερωτήσεις γενικά είναι γραμμένες με τρόπο να μπερδεύουν και θέλουν προσοχή. Αντίστοιχα και στην ερώτηση ''Στο βόριο ημισφαίριο τη χειμερινή περίοδο, το μικρότερο ηλιακό ύψος είναι; βορεινά, βορειοανατολικά, βορειοδυτικά'' από το ηλιακό διάγραμμα η διαφορά του ύψους βορειοανατολικά / βορειοδυτικά είναι πολύ μικρή.. Το κάλο είναι πως έχεις στη διάθεσή σου καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης τις ΤΟΤΕΕ. Όποτε μια μάτια στην ΤΟΤΕΕ 3 θα σου λύσει τα χέρια αν σου τύχει τέτοιου είδους ερώτηση.

 

Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

 ''Στο βόριο ημισφαίριο τη χειμερινή περίοδο, το μικρότερο ηλιακό ύψος είναι; βορεινά, βορειοανατολικά, βορειοδυτικά'' από το ηλιακό διάγραμμα η διαφορά του ύψους βορειοανατολικά / βορειοδυτικά είναι πολύ μικρή.. Το κάλο είναι πως έχεις στη διάθεσή σου καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης τις ΤΟΤΕΕ. Όποτε μια μάτια στην ΤΟΤΕΕ 3 θα σου λύσει τα χέρια αν σου τύχει τέτοιου είδους ερώτηση.

 

Σε ποίο ηλιακό διάγραμμα βρήκες ότι  το ηλιακό ύψος είναι μεγαλύτερο βορειοανατολικά από ότι βορειοδυτικά κατά την χειμερινή περίοδο στο βόρειο ημισφαίριο;

 

Νομίζω ότι στο βορείο ημισφαίριο κατα την χειμερινή περίδο δεν υφίσταται ηλιακό ύψος βορειοανατολικά και βορειοδυτικά, καθότι ο ήλιος ανατέλει από ακριβώς ανατολικά στις 21 Σεπ και 21 Μαρ (-90o) έως νοτιοανατολικά (-60ο) και δύει από ακριβώς δυτικά (90ο) τις 21 Σεπ και 21 Μαρ έως νοτιοδυτικά (60ο) στις 21 Δεκ.

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.