Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγωνιστικό μονοθέσιο made in... Thessaly


Engineer

Recommended Posts

Παρουσιάζεται στην παραλία του Βόλου στις 6 του μηνός, το νέο μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Φόρμουλα, από τη Centaurus Racing Team, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και το Γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Η Centaurus Racing Team είναι μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ασχολείται με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου φόρμουλα.

 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μονοθέσιο σχεδιάζεται με βάση τους κανόνες του παγκόσμιου διαγωνισμού Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες από όλο τον κόσμο.

 

Η ομάδα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Βόλου ιδρύθηκε το 2009 και έκτοτε, όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες φοιτητές, έχει συμμετάσχει στα τρία επίπεδα του παραπάνω διαγωνισμού. Οι διακρίσεις ξεκίνησαν το 2011, όταν η ομάδα πήρε την 1η γενική θέση στην Ιταλία, διαγωνιζόμενη μόνο με σχέδια για το μονοθέσιο. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε τόσο με σχέδια όσο και με μερικά κατασκευασμένα μηχανικά μέρη στο Silverstone της Αγγλίας, λαμβάνοντας την 3η θέση στο σχεδιασμό και την 5η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση. Η ολοκλήρωση του 1ου αυτοκινήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιτεύχθηκε τον Ιούνιο του 2013. Η ομάδα, τιμώντας τις τοπικές παραδόσεις, έδωσε στο μονοθέσιο το όνομα του πιο γνωστού Κενταύρου της μυθολογίας, ονομάζοντας το ‘Χείρωνα’.

 

Μετά τον Βόλο, επόμενος σταθμός για την παρουσίαση του μονοθέσιου οχήματος είναι η Ουγγαρία, όπου θα πραγματοποιηθεί σχετικός διαγωνισμός στις 21-24 Αυγούστου.

 

Πηγή: http://www.enikos.gr...n_Thessaly.html

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πολλα μπραβο σε ολη την ομαδα. Συνεχιστε δυναμικα!

Νομιζω οτι το κομματι του σχεδιασμου αυτοκινητων το εχουμε γενικοτερα σαν Ελληνες. Ο επικεφαλης σχεδιαστης του μοντελου Gloria της AlfaRomeo στη Geneva motor show 2013, ο πιτσιρικας που βραβευθηκε προσφατα απο τη Fiat για το ηλεκτροκινητο για ΑΜΕΑ, ισως κ αλλοι που δεν τους ξερω...

Link to comment
Share on other sites

στo  Πολυτεχνείο Κρήτης  έχουν το TUCER http://www.tucer.tuc.gr/

http://www.youtube.com/user/tucerTV που είναι διαφορετιό project (eco racing)

 

θυμάμαι τα παιδιά έφτιαχναν την πρώτη έκδοση όταν ήμουν ακόμα φοιτητής. Έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου από τότε.

Link to comment
Share on other sites

μπράβο στα παιδιά και καλή σταδιοδρομία (φυσικά εκτός ελλάδας)

η αλήθεια είναι ότι σε πολλούς τομείς μπορούσαμε να είμαστε πολύ μπροστά

το πρόβλημα είναι η οργάνωση της οικονομίας αλλά εκεί το θέμα εξαρτάται από τους γνωστούς πολιτικούς

..

άσχετο αλλά οπτικά παρεμφερές

https://gr.celebrity.yahoo.com/news/%CE%BA%CE%B9-%CF%8C%CE%BC%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-102300950.html

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Το να τους πούμε μπράβο είναι το λιγότερο. Ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει και σε άλλα Ελληνικά πανεπιστήμια αλλά αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη.

Απορία: Ο κινητήρας που έχει κατασκευαστεί;

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.