Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παροχή νερού σε πλυντήριο ρούχων από ηλιακό


thanos32

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω πλυντήριο ρούχων. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα  συγκεκριμένο  πλυντήριο που μπορεί να πάρει νερό από το ηλιακό  θερμοσίφωνο το οποίο

είναι 150 ευρώ πιο ακριβό από το άλλο μοντέλο που θέλω να αγοράσω το οποίο ζεσταίνει το νερό με ρεύμα.

Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ? Να κάνει αντίστοιχη αγορά και να είναι ικανοποιημένος και να έκανε απόσβεση

στα επί πλέον χρήμα που πιθανά έδωσε?

Edited by thanos32
Link to comment
Share on other sites

εάν η "διαδρομή" μεταξύ ηλιακού και πλυντηρίου είναι μικρή ή υπάρχει ανακυκλοφορία του νερού του ηλιακού έχει νόημα.... διαφορετικά μάλλον δεν θα προλαβαίνει να "πάρει" το πλυντήριο ζεστό νερό....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αντίθετα εγω, επειδή η διαδρομή απο ηλιακό μέχρι βρύση ντούζ είναι γύρω στα 12-13μ, βγάζω το κρύο νερό σε ένα κουβά και μετά που έρχεται το ζεστό, σε άλλο κουβά και το μεταφέρω στο πλυντήριο στο πορτάκι που μπάνει το απορρυπαντικό.

 

Έχω παρατηρήση μια σημαντική μείωση στη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργερειας απο το μη ζέσταμα νερού στο πλυντήριο, συνεπώς το πλύσιμο ξεκινάει ένα κλίκ μετά το ζέσταμα νερού.

 

Τώρα αν αυτό που περιγράφω αξίζει ή όχι 150 ευρώ, μαλλον ναι σε βάθος χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

1ο). Χρειάζεσαι και τρίτο κουβά για την ανάμειξη, αν θες νερό 30oC. Και πως το μετράς; Δια βυθίσεως του δακτύλου εις το δοχείον ή δια θερμομετρήσεως;

2ο). Και σημαντικότερο, οι αντιδράσεις της συζύγου ποιες είναι; "Μην ανακατευτείς ξανά με το πλύσιμο! Έχεις ξεβάψει όλα τα χρωματιστά!!!".

Link to comment
Share on other sites

1ο). Χρειάζεσαι και τρίτο κουβά για την ανάμειξη, αν θες νερό 30oC. Και πως το μετράς; Δια βυθίσεως του δακτύλου εις το δοχείον ή δια θερμομετρήσεως;

2ο). Και σημαντικότερο, οι αντιδράσεις της συζύγου ποιες είναι; "Μην ανακατευτείς ξανά με το πλύσιμο! Έχεις ξεβάψει όλα τα χρωματιστά!!!". χαχαχαχαχα... Πάνο τη 1η φορά όντως έβαλα πολύ ζεστό (~70οC) νερό και γίνανε μ@@@@ι καπέλλο τα ρούχα και ''μου την είπε'' :sad: ,  απο τη 2η και μετά χλιαρό προς ζεστό ~ 40οC και βγήκαν διαμάντι.

 

Εννοείται οτι μετά εκπαίδευσα κατάλληλα τη σύζυγο :smile: και το σύστημα πλέον δουλεύει πολύ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Τα πλυντήρια με 2 εισόδους κάνουν αυτόματα την ανάμιξη στην σωστή θερμοκρασία.

 

Η οικονομία είναι μεγάλη, ιδιαίτερα αν βάζεις συχνά πλυντήριο και κυρίως λευκά όπου θέλεις μεγάλη θερμοκρασία (90°C).

Νομίζω πλέον τα πλυντήρια έχουν και ταμπελάκι με την ενεργειακή κατανάλωση. Σύγκρινε τα υποψήφια πλυντήρια, υπολόγισε την εξοικονόμηση σε χρήμα από την κατανάλωση ενέργειας και αποφάσισε με βάση τα αποτελέσματα των υπολογισμών.

Link to comment
Share on other sites

αυτο εδω http://www.bosch-home.com/it/WAE20260IT.html

λεει 200 kwh το ετος.με 20 λεπτα το κοστος ειναι 40€ για ρευμα τον χρονο.Αν βγαλεις τους 4-5 μηνες που ο ηλιακος δεν επαρκει τοτε υποθετω απο τα 40 να βγαλουμε τα 20? αυτο το συγκεκριμενο κανει 400€ και ειναι 7κιλο.Αν αφαιρεσουμε και το κρυο το νερο αν δεν εχει συστημα ανακυκλοφοριας τοτε το κερδος ειναι ακομα μικροτερο.

 

ΥΓ ναι ειδα οτι οι μετρησεις ειναι για 40 και 60 βαθμους αλλα νομιζω οτι οι 90 που ανεφερε καποιος ειναι υπερβολη.

Link to comment
Share on other sites

Και στο δικό μου σπίτι, στην παροχή του πλυντηρίου έχω και ζεστό και κρύο. Σύνδεσα όμως μόνο το κρύο, γιατί το πλυντήριο δεν είναι κατασκευασμένο για να δέχεται ζεστό. Πρέπει να δέχεται και το πλυντήριο ζεστό νερό. Πράγματι, είναι θέμα η απόσταση από τον ηλιακό... θα προλάβει να τραβήξει ζεστό...? ή μέχρι να κατέβει το ζεστό, θα έχει προλάβει (το πλυντήριο) να πάρει όσο νερό (δυστυχώς κρύο) χρειάζεται?

 

Λύση α) Αυτή που περιέγραψε πιο πριν συνάδελφος, να τραβήξεις maualy το κρύο ώστε να έρθει το ζεστό.... με πιθανά προβλήματα ... να φας τσόκαρο δηλαδή γιατί το το μεταξωτό μπλουζάκι έγινε .... κ@%^&*ς.....

 

Λύση β) Να έχεις νυχτερινό ρεύμα και να πλένεις κατά τις ώρες του νυχτερινού.

 

Λύση γ) Να έχει θερμοστατική λειτουργία το πλυντήριο... σα θερμοστατική μπαταρία ένα πράγμα.... λίγο χλωμό το βλέπω αυτό.

 

Κατά τα άλλα, νομίζω και γω ότι σαν ιδέα, να παρέχεις κατευθείαν ζεστό νερό στο πλυντήριο, είναι σωστή πρακτική.

Edited by FouksMechMech
Link to comment
Share on other sites

Κατευθείαν ζεστό σε πλυντήριο με μία παροχή είναι επικίνδυνο για τα χρωματιστά ρούχα.

 

 

Ρωτήστε μια νοικοκυρά τι θα γίνει στα μάλλινα ή στα ευαίσθητα χρωματιστά αν τα πλύνεις με ζεστό νερό π.χ. στους 60°C, να μην συζητήσουμε καν για τους 90~95°C που μπορεί να φτάσει η θερμοκρασία του νερού τους καλοκαιρινούς μήνες σε περιόδους που μπορεί να λείπετε από το σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.