Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η εμπειρία μου από τις εξετάσεις Εν. Επιθεωρητή


Julius Caesar

Recommended Posts

Αφου είναι 70% γιατί κόπηκες;;; 70% αναφέρεται μεμονωμένα ανα κύκλο και κόπηκες στο διαγώνισμα ;;;; 

 

Σίγουρα ένας μηχανολόγος μπορεί να έχει παραπάνω θεωρητική βάση για πεα αλλά δεν λέει κάτι αυτό...τελικά είναι τελειως υποκειμενικό...

Το διαγώνισμα πιάνει x 2

Άρα στον υποχρεωτικό κύκλο: 

Θεωρία 17/20

Διαγώνισμα 5/10 = 10/20

Σύνολο: 27/40=67,5%

Αν απαντούσα ακόμη μια ερώτηση θα περνούσα.

Η βάση του 70% είναι πολύ υψηλή, κάθε λάθος κοστίζει ακριβά.

Εξάλλου, για να πας από το ένα βήμα στο επόμενο πρέπει να έχεις πιάσει το 70%.

Πράγματι το ότι είναι σε pdf οι ΤΟΤΕΕ είναι πρόβλημα.

Οι δικές μου είναι γεμάτες σημειώσεις, ΠΕΑ βγάζω διαβάζοντας τις σημειώσεις μου.

Edited by Julius Caesar
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το σχόλιο του katrmp για το πόσο πράγματα που φαίνονται παιχνιδάκι όταν κάνεις κάτι με την ησυχία σου και ανοιχτά τα κιτάπια σου, μπορεί να γίνουν παγίδα για χοντρά λάθη στην εξέταση.

Συμφωνώ και με τις επισημάνσεις του Caesar. Να προσθέσω και το ότι γίνεται το κεφάλι σου κουδούνι και βέβαια το άγχος.

 

Να καταργηθεί αυτή η ιστορία, να τελειώνουμε.

 

Στην Αθηνα υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι που είναι φίλοι κάποιων περνάνε τις εξετάσεις. Δεν μπορώ να πω περισσότερα για την ώρα. Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω στοιχεία και θα επανέλθω.

Πως θα μπορούσε να γίνεται κάτι τέτοιο; Στην καλύτερη (για τους "πέρασα νύχτα χωρίς φεγγάρι"), άντε να τους άφηναν να δίνουν με την ύλη των ΔΕ και ΔΚ σε pdf, σε έναν φάκελο στον υπολογιστή που κάθονταν και να είχαν όσο χρόνο ήθελαν στη διάθεσή τους. Αλλά και πάλι, θα έπρεπε να ήταν αυτοί οι λίγοι και μόνο σε ένα τμήμα. Αυτά για το θεωρητικό και υποχρεωτικό κομμάτι της εξέτασης (στάδια Α και Β1).

Το να έχουν κάποιον να τους δίνει τις απαντήσεις, το κόβω απίθανο, καθώς οι ερωτήσεις είναι τυχαία επιλεγμένες για τον καθένα. Και ποιος θα τους τις έδινε; Οι επιτηρητές; Μα είναι άσχετοι με το άθλημα.

Στο δε case study (στάδιο Β2), σιγά μην και έχουν τους συντάκτες των ΤΟΤΕΕ δίπλα τους, να τους δώσουν λύσεις (πάλι διαφορετικές για τον καθένα).

 

Εκτός κι αν υπάρχουν και κρυφά τμήματα, με ίδιες ερωτήσεις για όλους και έτοιμες απαντήσεις ή ακόμα κάποιοι να μην δίνουν καν εξετάσεις.

 

Αλλά για όλα αυτά, απαιτείται η εμπλοκή πολλών στο κόλπο κι όταν συμβαίνει αυτό, πάντα αρχίζουν να υπάρχουν διαρροές προς τα έξω. Γενικά, πολύ συνωμοσία, για το τίποτα. Να παίζονταν τίποτα χοντρά λεφτά, να το καταλάβω. Αλλά εδώ γιατί;

Link to comment
Share on other sites

Το παρακάτω σενάριο πως σας φαίνεται;

Οι ερωτήσεις έχουν επιλεγεί από μία 5μελή επιτροπή.

Δόθηκαν στο ΤΕΕ και κάποιος από αυτούς της "πέρασε" στο σύστημα. Επομένως τουλάχιστον ένας.

Θεωρούμε ότι στο σύστημα δεν έχει κανένας άλλος πρόσβαση, ποτέ και από πουθενά.

Σημαίνει, ότι εδώ και 6 μήνες, τουλάχιστον 6 άτομα έχουν το σύνολο των ερωτήσεων.

 

Ας έρθουμε και στην πραγματικότητα: Πιστεύει κάποιος ότι μόνο έξι άτομα έχουν το σύνολο των ερωτήσεων;;;;

 

Τώρα, το αν μπαίνει χέρι στο σύστημα για τα αποτελέσματα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καν ένδειξη εγώ δεν το συζητώ.

Link to comment
Share on other sites

Έστω ότι τις έχουν πολλοί περισσότεροι. Και τι έγινε; Πολύ πιο δύσκολο (και συνάμα ανώφελο) το θεωρώ να προσπαθεί κάποιος να αποστηθίσει 400+ ερωτήσεις-απαντήσεις, από το να κάτσει και να κατανοήσει την ύλη.

Και με την εικονική επιθεώρηση τι γίνεται; Κι εκεί αποστήθιση;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή έγινε κουβέντα για τη μη υποχρεωτική κατάθεση ΠΕΑ στα νέα Μισθωτήρια, ενημερώνω και θυμίζω τι ισχύει βάσει νομοθεσίας. Καλό είναι να ενημερώνετε συμβολαιογράφους και κυρίως πελάτες για να γνωρίζουν τις συνέπειες μη έκδοσης ΠΕΑ.

 

KENAK (ΦΕΚ 407-Β 2010) άρθρο 14 παρ. 3
3. .... Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό μισθωτήριο έγγραφο. Η φορολογική αρχή δε θεωρεί μισθωτήρια έγγραφα εάν δεν προσκομίζεται ενώπιον της ισχύον ΠΕΑ.

 

N. 4122/2013, άρθρο 20 παρ. 1
1. Αν παραβιασθούν οι διατάξεις των άρθρων 12, 14 και 15, επιβάλλεται πρόστιμο από χίλια (1.000) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ σε βάρος του κατά νόμο υπόχρεου.... (δηλαδή του ιδιοκτήτη που δεν έχει ΠΕΑ).

Edited by T-911
Link to comment
Share on other sites

Τα ξέρουμε, τα ξέρουν αλλά σφυρίζουν αδιάφορα...Ελλάδα ειμαστε σου λένε..που να μας πιάσουν...και αν γίνει καμιά στραβή το βγάζουμε τότε..

Link to comment
Share on other sites

Όταν δεν πάει κανείς για εξετάσεις και το ποσοστό επιτυχίας από αυτούς που έχουν δώσει είναι χαμηλό, τότε αν κάποια μέρα πάνε πολλοί μαζί να δώσουν και περάσουν όλοι τότε κάτι συμβαίνει, που πρέπει να το ερευνήσουμε...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

 

Ούτε θυμάμαι πόσα ΠΕΑ έχω χάσει από τον περασμένο Μάιο για αυτόν τον λόγο!!! Το έχω γράψει πάμπολλες φορές.. Την τελευταία φορά μάλιστα, (Ιούλιος) έχασα από εφοριακό 2 ΠΕΑ από τον ίδιο πελάτη!! -ΠΔ100? -Μα αφού μου είπε ότι είναι προαιρετικό! -Πάσο.. Τα μοναδικά ΠΕΑ (ελάχιστα) που έχω κάνει τελευταία, είναι για πελάτες δικηγόρους και κάποιους.. "νομοσεβούμενους"..

 

Συζητήσεις επί συζητήσεων για τις εξετάσεις και τις αμοιβές των ΠΕΑ. Αξίζουν τη σπατάλη του λόγου έπειτα από αυτά που βλέπουμε και ακούμε κάθε μέρα;;

 

Τον Ιούλιο "κυρία" με "παρατήρησε" για τις τιμές μου. Της είπαν ΠΕΑ με 60 ευρώ με το ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη.. Στις αρχές του μήνα με πήρε τηλέφωνο "πελάτης". Η κυρία μετά τον πρόλογο, μου ξεφούρνισε ότι τελικά είναι μεσίτρια και ήθελε το 40% παρακαλώ, της αμοιβής (της καθαρής, γιατί ΦΕΜ και πόρους τα πληρώνω). Φυσικά της πρότεινα να της δώσω κάτι, μόνο και μόνο επειδή είναι ΜΕΣΙΤΡΙΑ και μου έκανε την τιμή να με προτιμήσει, αλλά σε μονό αριθμό (μεταξύ 1-5) ;)

 

Πλέον δεν περιμένω τίποτα από τα ΠΕΑ. 1-2 για φίλους όταν έχω χρόνο, και με συμβολική αμοιβή. Για τους ελάχιστους που θα βρεθούν, μία λογική τιμή για τον κόπο και χρόνο.. 

Ποια μεσιτρια? Δωσε ονομα, εστω και σε ΠΜ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.