Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση Συντάγματος για μη Κρατικά Πανεπιστήμια


Engineer

Recommended Posts

όρκω μη χρω, φιλίαν αγάπα, παιδείας αντέχου (δεν προσηλώθηκες όμως ούτε όταν προσελήφθης, ούτε όταν επένδυες σε ανθρώπους ως φαίνεται), σοφίαν ζήτει (εκτός αν σου αρέσει η συνονόματη εκπρόσωπος, οπότε πάσσο) κλπ.

 

τα άλλα δεν θα μπω στον κόπο να τα σχολιάσω

Ελλείψει επιχειρημάτων έπιασε δουλειά ο αυτόματος διορθωτής. Υποθέτοντας ότι σε ένα φόρουμ μηχανικών πολύ δύσκολα κάποιος θα βρεθεί να μιλάει την αρχαία ελληνική φαίνεται ότι κάποιοι δουλεύουν καλά και το copy paste. Αλλά μόνο αυτό, αλλιώς σε προκαλώ να γράψεις το μήνυμά μου στην Αρχαία Ελληνική.

Τι λές, μπορείς?

Φίλε όταν ξεχαρμανιάσεις από τη φανατίλα σε παρακαλώ στείλε μου που ακριβώς διαφωνείς σε αυτά που έγραψα. Εκτός και αν πιστεύεις ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μόνο rooms to let.  

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

δεν είμαι "φίλος" και απαξιώ...

 

οι απαντήσεις προϋπάρχουν στο μήνυμα του manos_ir

εκτός του γεγονότος ότι την δημόσια δωρεάν παιδεία την διέλυσαν οι κυβερνήσεις, οι ίδιες που κατέστησαν άνεργους -μεταξύ άλλων- και τους απόφοιτους της ανώτατης εκπαίδευσης

Edited by imhotep
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Τα ιδιωτικα πανεπιστημια, στην αρχη θα ειναι για κλαμματα, μετα αναλογα και με το κεφαλαιο που θα εχουν κ σε βαθος 10ετιας μπορει να αλλαξουν (αλλα εφοσον μιλαμε για Ελλαδα δεν το βλεπω) θα απευθυνονται σε ανθρωπους που θελουν να λενε οτι εχουν ενα πτυχιο.

Ιδιωτικα "πανεπιστημια" υπαρχουν κανα δυο στην Ελλαδα που ειναι "παλαια" χρηματα και οι διασυνδεσεις που εχουν στην αγορα εργασιας ειναι εξαιρετικη αλλα εκει μπαινουν ορισμενοι φοιτητες βλ. Deree

 

Αυτο που αναφερθηκε για τα ελληνικα πανεπιστημια να προσελκυσουν πλουσιους απο της Βαλκανιες κ Μ.Α χωρες, δεν ειναι εφικτο γιατι αυτοπι οι ανθρωποι θα προτιμησουν αν δωσουν τα λεφτα τους στην Γερμανια , UK , Γαλλια σε πανεπιστημια με ονομα και status.

 

Aν και υπαρχουν πολλοι ανθρωποι πανεπιστημιακοι που μπορουν αν δημιουργησουν τετοια προγραμματα δεν θα γινει , γιατι τα κεφαλια των σχολων και οι διοικησεις ειναι κομματοσκυλα και επιστημονικα νανοι στην παγκοσμια κοινοτητα.

 

Η εκπαιδευση και τα πανεπιστημια ειναι μια κερδοφορα επιχειρηση, αλλα στην τωρινη Ελλαδα με μηδεν χρηματοδοτηση και ερευνητικα ακομα και ανθρωποι με ιδεες δεν μπορουν να κανουν τιποτα.

 

Για να δημουργησεις πανεπιστημιο που ο αλλος θα ερθει να σε πληρωσει πρεπει περαν απο υποδομες να διαθετεις κ επιστημονικο προσωπικο. Με το υπαρχον μισθολογικο ελαχιστοι Ελληνες κ ξενοι ακαδημαικοι θα ερθουν να διδαξουν στην Ελλαδα ( κ πολλοι απο αυτους) φυσικα τους διωχνει η ιδια τους η χωρα. Παραδειγματα τετοια υπαρχουν πολλα απο καθηγητες κ ερευνητικο προσωπικο που φευγουν για αλλα επιστημονικα μονοπατια που οχι μονο πληρωνουν αλλα τους επιτρεπουν να κανουν κ την δουλεια τους.

 

Με την υγεια μας

Edited by george_RES
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που αναφερθηκε για τα ελληνικα πανεπιστημια να προσελκυσουν πλουσιους απο της Βαλκανιες κ Μ.Α χωρες, δεν ειναι εφικτο γιατι αυτοπι οι ανθρωποι θα προτιμησουν αν δωσουν τα λεφτα τους στην Γερμανια , UK , Γαλλια σε πανεπιστημια με ονομα και status.

 

 

Το UK έκλεισε, 9000 στερλίνες το χρόνο τα δίδακτρα στα προπτυχιακά. Και ποιος ο λόγος να πάει κάποιος σε πανεπιστήμιο με στάτους και μετά να γυρίσει στην Ελλάδα και να κάνει ΠΕΑ? Στην Ελλάδα πας για ένα συμπαθητικό πτυχίο που συνδυάζεται με μια φοιτητική ζωή που δεν θα υπάρξει ποτέ σε πανεπιστήμια της Β. Ευρώπης. Αλλά για να φέρουμε τα φράγκα τους εδώ πρέπει κάποιοι να ξεβολευτούν και να δουλέψουν. Και να σταματήσουν να κάνουν μπεεε.

Link to comment
Share on other sites

Είτε θέλουμε είτε δε θέλουμε, θα ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Τα μυαλά του 1960 καλά θα κάνουν να ξεκολλήσουν και να αρχίσουν να έχουν επαφή με την Ε.Ε. του 2014.

 

Αντί λοιπόν να λέμε μπαζόβλακα το Σαμάρα που λέει το αυτονόητο, ας τον λέμε μπετόμυαλο που δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί σύστημα διασφάλισης ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση ώστε όλοι οι απόφοιτοι να παίρνουν την κατάλληλη μόρφωση και να μην εξαρτώνται από την όρεξη του κάθε π@π@ρ@ να διδάξει, να είναι η ύλη σύγχρονη και όχι του 1970 και να εκδιωχθούν κακήν κακώς όλοι όσοι αναδείχθηκαν καθηγητάδες μέσω inbreeding και άλλους υπόγειους τρόπους.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα πας στο UK γιατι η Εχχοn , BP, SHELL, McKinzey,DNV-GL, CHEVRON, Goldman Sachs klp θα ερθουν να παρουν τους φοιτητες σου για δουλεια, γιατι οταν θα κανεις αιτηση για δουλεια και εχεις Munich, Ecole Polytechnique ,Oxfrod θα βρεις δουλεια για αυτο επενδυεις σε εκπαιδευση. Για να μην αναφερω το network που κανεις οχι μονο με εταιριες αλλα και με συμφοιτητες, βλεπεις σε τετοια ιδρυματα ο μεσος φοιτητης ειναι μια οικονομικης κ κοινωνικης θεσης που οχι μονο βοηθαει αυτον αλλα και σε εσενα σαν μελλοντικο alumni.

 

Πληρωνεις και για αυτα, γιατι νομιζεις οτι το Berkley εχει διδακτρα 50000 το χρονο, γιατ εχει εγκαταστασεις , καθηγηταρες με επιστημονικη state of the art, και τρελλα κοννε. Εαν κανεις πτυχιο σε τετοια πανεπιστημια για να κανεις ΠΕΑ, με τς υγειες σου, καλυτερα καψε τα λεφτα

 

Οσο για την φοιτητικη ζωη κ εδω την κανουν συν οτι το πανεπιστημιο προσφερει τοπ εγκαταστασεις Ολυμπιακων προδιαγραφων για αθλητισμο, camping, klp. ασε που λιωνουν στο αλκοολ (πραγμα οχι καλο , αλλα οταν εισαι φοιτητης ειναι κατι που σε ενδιαφερει :) )

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Θα πας αν έχεις τα φράγκα και αν (και μόνο εάν) στοχεύεις σε πολυεθνικές. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Όσο για τις ολυμπιακές προδιαγραφές, τι να τις κάνω αν έξω βρέχει cats and dogs... 

Link to comment
Share on other sites

Αυτο θελω να σου πω, οι κατοικοι της ΜΑ που ερχονται για σπουδες στο εξωτερικο ερχονται για αυτο τον λογο για τις γνωριμιες με πολυεθνικες. Το συστημα ειναι δουλευεις 2-3 χρονια σε μεγαλη εταιρια κ πας πισω σε μεγαλυτερη στα Αραβικα Εμιρατα (προς παραδεγμα).

 

Το οτι βρεχει, η κανει κρυο κλπ. δεν εχουν σημασια. Δεν κανεις τουρισμο αλλα επενδυση

 

Οι περισσοτεροι ετσι ειναι , γιατι κανω μαθηματα σε πολλους international students.

 

Το τελικο προιον που παιρνουν , (πτυχιο) ειναι μακραν καλυτερα αναγνωρισμενο απο Ελληνικα πτυχια, και για αυτο δινουν 9000-50000 

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Οκ δεν διαφωνώ, ούτε ακόμα σε αυτά που έγραψες για το επιστημονικό προσωπικό παραπάνω. Οπότε καταλήγουμε στο rooms to let? Επίσης, πανεπιστήμια δεν είναι μόνο τα πολυτεχνεία και οι Ιατρικές. Αλλά όταν ο άλλος σου μιλάει για δημόσια και δωρεάν παιδεία και χρηματοδότηση έρευνας από το (χρεοκοπημένο) κράτος τότε καλά κρασιά στα χωραφάκια των παππούδων τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.