Jump to content

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα από το πρώτο επίσημο βίντεο για την Ιόνια Οδό


Engineer
 Share

Recommended Posts

Η Ιόνια Οδός (Αυτοκινητόδρομος 5, Α5) είναι ένας σχεδιασμένος και υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα με μήκος 196km. Θα ξεκινάει από την Πάτρα, κοντά στο Ρίο Αχαΐας, θα διέρχεται από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Άρτα και θα καταλήγει στα Ιωάννινα όπου θα συνδέεται με την Εγνατία.

 

Είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 55 (Ε55) από το Αντίρριο μέχρι και τον Α/Κ Αμφιλοχίας, ενώ από εκεί έως τη σύνδεσή του με την Εγνατία οδό στον κόμβο Πεδινής θα αποτελεί την Ευρωπαϊκή οδό 951 (Ε951). Η κατασκευάστρια εταιρία είναι η Νέα Οδός, η οποία έχει αναλάβει και ένα τμήμα του Α1.

 

Η Ιόνια Οδός είναι ο δυσκολότερος υπό κατασκευή Αυτοκινητόδρομος. Η χάραξη του δρόμου περνά από πολύ δύσκολα ανάγλυφα εδάφους και κυρίως είναι πάνω στη ραχοκοκαλιά της οροσειράς της Πίνδου. Ο δρόμος ξεκινά μετά τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και συνεχίζει περνώντας από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα φτάνει στα Ιωάννινα όπου και συναντά την Εγνατία Οδό.

 

Οι Νομοί που διασχίζει είναι οι Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων. Η ολοκλήρωσή του, η οποία προβλέπεται να γίνει τον Δεκέμβριο του 2015, αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση για την ανάπτυξη της περιοχής που θεωρείται σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ απο τις πιο φτωχές στην Ευρώπη.

 

 

Πηγή στοιχείων για την Ιόνια Οδό: http://el.wikipedia....wiki/Ιονία_Οδός

 

Πηγή video: http://www.ypodomes....α-την-ιόνια-οδό

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

To τμήμα Αμφιλοχία-Άρτα είναι μακράν το χειρότερο και πιο επικίνδυνο τμήμα. Όχι ότι υστερεί το Αντίρριο-Μεσολόγγι ή το Άρτα-Ιωάννινα...

Απεναντίας τα περίπου 60 χιλιόμετρα της Ιονίας που έχουν παραδοθεί στο τμήμα Μεσολόγγι-Αγρίνιο είναι πραγματική όαση.

Το παρήγορο πάντως είναι πως τα έργα προχωρούν και στα υπόλοιπα τμήματα και μακάρι το έργο να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν γιατί η σημερινή χάραξη της συγκεκριμένης "εθνικής" είναι απλά απαράδεκτη..

Link to comment
Share on other sites

A... προχωράνε δηλαδή, γιατί ετοιμαζόμουν να πω (και σκάσανε τώρα αυτοί...) ότι στις εξαγγελίες, μακέτες, video, προείσπραξη διοδίων.... είναι άριστοι.

Ας πιάσουνε και κανένα κασμά... οι κασμάδες.

 

Πάντως μια και σπούδασα Πάτρα, και τα Γιάννενα ήταν λατρεμένη πόλη, για πολούς λόγους... χεχεχε, κάπου εκεί στο Μενίδι... ήταν τι να πω...... άθλιος δρόμος.

 

Πάντως, έχουμε και εδώ το καμάρι μας τον ΒΟΑΚ.... δύσκολα βρίσκεις καλύτερο κελεπούρι....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καπου εκει οπως το Μενιδι ειναι σημεια οδηγικης απολαυσης για καποιους......

 

Παντως για εμενα το ασχημο σε αυτη τη διαδρομη (για την ακριβεια σε καποια τμηματα της) ειναι οτι για πολλα χιλιομετρα δεν μπορουσες να προσπερασεις (νομιμα και με ασφαλεια). Ειδικα στο τμημα Αντιριο-Μεσολλογι συγκεκριμενες μερες δημιουργουνταν πολυ μεγαλες ουρες.

Επισης προς την Αμφιλοχι ο δρομος ειναι κυριολεκτικα σπαστηρι αναρτησεων. Το οδοστρωμα ειναι σουρωτηρι απο λακουβες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.