Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Συναδελφοι καλημερα.

 

Γνωριζετε κατι που να απαγορευει Καταστημα Υγ/κου ενδιαφεροντος (σνακ μπαρ) σε δωμα?

Στον Β οροφο θα υπαρχουν σε κλειστο χωρο τα παρακευαστηρια WC κλπ και στο δωμα τα τραπεζοκαθισματα.Θα επικοινωνουν με κοινοχρηστο κλιμακοστασιο.

Μπορει να αντιμετωπιστει το θεμα οσον αφορα τη πυροσβεστικη και το υγειονομικο?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω απο υγειονομικο μπορεί ναι και οχι, αλλά απο πυροσβεστική σίγουρα θα έχεις πρόβλημα μες τις οδεύσεις διαφυγής και τις τελικές εξόδους.

 

Γι' αυτό δές πρώτα αν καλύπτεσαι απο πυροσβεστική και στη συνέχεια κοιτάς το υγειονομικο !

Link to comment
Share on other sites

Κατα κάποιο τρόπο συμφωνώ, όσον αφορά την πυροσβεστική θα πας απο εκεί να μάθεις, όσον αφορά τον χώρο δεν νομίζω να απαγορεύεται υπάρχουν snack bar σε δώματα όπως Μεγάλη Βρετανία κ.α. όμως θα πρέπει να ζητήσεις από τις υπηρεσίες σου να μάθεις τους περιορισμούς. Δεν πιστευω ότι απαγορεύονται όσον αφορά τις χρήσεις, θα πρέπει ενοείται οι χρήσεις στις περιοχές να το επιτρέπεουν. Απο εκει δεν πρέπει να έχεις κανένα περιορισμό αρκεί να πας από υπηρεσίες να μάθεις λεπτομέρειες με σχέδια. Αν ζητάς από εδώ ένα γενικό αν επιτρέπεται, επιτρέπεται, όμως πρέπει να δεις τις υπηρεσίες για τις περιπτώσεις που επιτρέπεται και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχεις, σου συνιστώ να πας πρώτα υγειονομικό και πυροσβεστική και οσον αφορά τον γενικό πολεοδομικό κανονισμό, δεν απαγορευεται!

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο ερευνα στις αρμοδιες υπηρεσιες:

-πυροσβεστικη: καθοτι το κτιριο ειναι παλιο θα πηγαιναμε με την 3/1981 διαταξη επομενως εκτος του οτι ολο το κλιμακοστασιο του κτιριου θα γινοταν πυροδιαμερισμα, οτι αλλη διαταξη δεν πληρουταν θα πηγαιναμε με αποκλισεις και θα ειμασταν οκ.

-υγειονομικο: δεν ειχε προβλημα με τη λειτουργια αλλα ηθελε φορτιο 500kg/m2 για το δωμα κατι που δεν τηρειτω καθως η αδεια ειχε βγει για γραφειο (200 kg/m2) .Για τον ιδιο λογο δεν μπορει να βγει και αδεια αλλαγης χρησης.

Αρα "τζιφος"...

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαινω οτι λογω σχεδιασμου με μικρα φορτια δεν μπορει να γινει αλλαγη χρησης και αρα δεν... αλλα η απορια μου ειναι, απο που κ ως που το υγειονομικο ζητα και ελεγχει τα στατικα των χωρων? 

Link to comment
Share on other sites

Ο προυσταμενος του υγειονομικου εμπιστευτηκα και για δικη μου βοηθεια με βοηθησε προς τα εκει...

Link to comment
Share on other sites

Ανεπισημως "σου ανοιξε τα ματια" για να μην την πατησεις, οκ δεκτο και καλα εκανε που σου  το ειπε... ετσι που το εγραψες εδωσες την εντυπωση (τουλ σε μενα) οτι επισημως το υγειονομικο δεν γνωματευε θετικα λογω ακριβως του σχεδιασμου για μικροτερα φορτια. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.