Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτίριο που προτάθηκε για διατηρητέο


Moύκου

Recommended Posts

Δεν είναι δυνατόν να περνάμε στο ντούκου , το γεγονός ότι η προστατευόμενη εκ του Συντάγματος ιδιοκτησία κάποιου , μπορεί να μείνει ανεκμετάλλευτη γιά χρόνια , λόγω της άποψης κάποιων γραφειοκρατών ευθυνόφοβων υπαλλήλων . Σε ποιά σοβαρή χώρα , η κήρυξη ενός κτιρίου σαν διατηρητέο γίνεται επ' ευκαιρία της αίτησης κατεδάφισης και δεν έχει γίνει ήδη από τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και του υπουργείου ?

 

Είναι γιά τον ίδιο λόγο που δεν ξέρουμε τι είναι δάσος , αιγιαλός , αυθαίρετο , εντός σχεδίου , εκτός σχεδίου , εντός - εκτός οικισμού , σε σχέδιο που έχει αναρτηθεί , αλλά εδώ και 10 χρόνια δεν έχει εγκριθεί , σε σχέδιο που ο Δήμος δεν πληρώνει τις απαλλοτριώσεις , γιατί δεν εισπράττει τις εισφορές και μπορεί ο ιδιοκτήτης του απαλλοτριωμένου να ακυρώσει την ένταξη και μετά να ψάχνονται αυτοί που έχουν χτίσει σε ανύπαρκτα οικόπεδα .

 

Οι αρνητικές λοιπόν που έβαλαν κάποιοι στον συνάδελφο , γιά την άκομψη ομολογουμένως πρόταση του , έπρεπε να μπουν στο κράτος και στα κόμματα .

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

μήπως το ακίνητο υπάγεται σε αυτά που καποιες πρώην πολεοδομίες τα ονομάζουν φωτογραφημένα και για τα οποία απο όσο γνωρίζω τα εξετάζουν μόνο οταν έρθει η ώρα τους...(καλή ωρα το συγκεκριμένο) και όταν τελικά γίνεται η πρόταση είναι προαποφασισμένο κατα 90% να κριθεί ως έχει η πρόταση?

 

 

αγαπητέ το θέμα σου ειναι σημαντικό και πρεπει να απευθυνθείς στους αρμόδιους της περιοχής. να ψάξεις προσεκτικά το πολεοδομικό παρελθόν του ακινήτου γιατι μπορεί να υπάρχει πρότερη αποφάση επαε προ πολλών χρόνων και η σημερινή του Σ.Α. να την επικαιροποιεί...

Link to comment
Share on other sites

BAS, μια λεπτομέρεια που σου διαφεύγει στα όσα ορθότατα αναφέρεις ...

και επειδή πρώτος τον λίθον ...

 

Ο προτείνων δεν είναι ο ιδιοκτήτης αλλά ο αγοραστής ... και προτείνει κατεδάφιση από μάστορα όντας μηχανικός ...

 

Κατά τα άλλα οι αρνητικές στο κράτος μπαίνουν και με άλλο τρόπο ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει καμμία σημασία ποιός είναι ο προτείνων . Είπα άκομψη η πρόταση , αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί και άμυνα απέναντι σε ένα κράτος - νταβατζή . 

Ας το δούμε ότι ο συγκεκριμένος αγοραστής δεν είχε πρόθεση να το κατεδαφίσει άμεσα , το αγόραζε και πήγαινε μετά από 1 χρόνο να το κατεδαφίσει και του έλεγαν ότι θα δούμε σε 10 χρόνια , αν θα το κηρύξουμε διατηρητέο .

 

Και βέβαια ο συγκεκριμένος μπορεί να είχε βρεί κάτι άλλο γιά να επενδύσει τα χρήματα του , να  το άφησε και τώρα να του μπλοκάρουν τα όποια επενδυτικά του σχέδια .

 

Επειδή θυμάμαι και τι τύποι πήγαιναν στις ΕΠΑΕ και επειδή έχουμε δει και τα αποτελέσματα των ελέγχων της , δεν θέλω να τα βλέπουμε απλοικά τα πράγματα .

 

Μπορεί τώρα να θίγω και κανένα , αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουν ανάλογες εμπειρίες .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.