Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αν δεν πληρωθεί η επίβλεψη μηχανικού υπάρχει πρόβλημα;


myri

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα, έχω μια περίεργη ερώτηση:

 

Αν σε άδεια Αλλαγής Χρήσης που έχει εκδοθεί κανονικότατα (χωρίς πρόβλημα),

εξοφληθεί το ΙΚΑ (υπέρ πίστεως)

αλλά δεν πληρωθεί η επίβλεψη του μηχανικού

 

Ποίο πρόβλημα θα μπορούσε να προκύψει;;;;

 

Το μαγαζί διαθέτει άδεια λειτουργίας πριν εκδοθεί η οικοδομική άδεια!!!!!

Και έχει ρολόι - σύνδεση με τη ΔΕΗ

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το κάνουν συστηματικά κάποιοι μηχανικοί και όχι μόνο σε περιπτώσεις αλλαγής χρήσης, αλλά και σε όλες όσες δεν χρειάζεται να μπεί ρολόι ΔΕΗ.

Ειναι ένα θέμα για συζήτηση .

Τι επιπτώσεις υπάρχουν ή πρόκειτε να υπάρξουν άν δεν πληρωθεί η επίβλεψη δεν ξέρω ούτε εγώ .

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα που έθεσα στον εαυτό μου, και το οποίο δεν μπορώ να απαντήσω, διαβάζοντας το ερώτημα σου myri είναι "ποιος ή ποια υπηρεσία θα κάνει έλεγχο για να διαπιστώσει ότι δεν έχει πληρωθεί αμοιβή επίβλεψης".

 

 

υ.γ. Στα κτήρια που έχουν έγκριση από Δνση βιομηχανίας, απαιτεί η Δνση την πληρωμή της επίβλεψης για την άδεια λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εχει πέσει στα χέρια μου περίπτωση που το τελικό κτίριο έχει κατασκευαστεί με πέντε συνολικά άδειες (προσθήκη στην προσθήκη και σε ύψος και σε επέκταση). Πληρωμένη ήταν μόνο η πρώτη επίβλεψη και καμία από τις υπόλοιπες. Διερωτάται λοιπόν κανείς ... ποιός επέβλεψε τις κατασκεύες ??? καλώς δέχθηκε η πολεοδομία την επόμενη προσθήκη αφού δεν είχε πληρωθεί η επίβλεψη της προηγούμενης και φαινομενικά τουλάχιστον δεν εφαρμόστηκε η μελέτη??? Ποιός εγγυάται την ασφάλεια των κατοίκων??? Και αν τα σκεφτεί αυτά ο ελεγκτής όταν εξετάζει την περίπτωση τι γίνεται???

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη αρμόδια υπηρεσία που ελέγχει τα σχετικά με αμοιβές μηχανικών είναι η πολεοδομία. Και αυτό, μόνον στην περίπτωση που δηλωθεί ολοκλήρωση της κατασκευής και κλείσει ο φάκελλος. Επομένως όσο δεν κλείνει ο φάκελλος δεν απαιτείται να πληρωθούν αμοιβές, οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα και βεβαίως παραμένει υπεύθυνος γιά οτιδήποτε συμβεί στο "υπο εξέληξη έργο" ο δηλωμένος επιβλέπων μηχανικός. Αυτό, σε συνδιασμό με μία αναθεώρηση γιά παράταση ισχύος επ' αόριστον, δίνει την δυνατότητα γιά πολλές παρατυπίες σε κάποιους οι οποίοι έχουν μετρητές ΔΕΗ και δεν θέλουν να πληρώσουν νέους ή ακόμα καλύτερα να γλυτώσουν την πληρωμή της επίβλεψης του μηχανικού. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα το βρούν μπροστά τους στο μέλλον. Όμως είναι στο χέρι κάθε μηχανικού να απαιτήσει και να εισπράξει την αμοιβή του (απειλή παραίτησης και επακόλουθη αυτοψία). Το ΤΕΕ με τις νέες διατάξεις περί καταθέσεως αμοιβών, δεν νομίζω να έχει κάνει κάτι γι' αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Έχω ένα παραπλήσιο ερώτημα.

Έχω βγάλει οικοδομική άδεια για κατασκευή μεταλλικής πέργολας στον ακάλυπτο χώρο υπάρχουσας οικοδομής. Είναι απαραίτητο να πληρωθεί και η επίβλεψη?

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα παραπλήσιο ερώτημα.

Έχω βγάλει οικοδομική άδεια για κατασκευή μεταλλικής πέργολας στον ακάλυπτο χώρο υπάρχουσας οικοδομής. Είναι απαραίτητο να πληρωθεί και η επίβλεψη?

 

Οι πολεοδομίες κάνουν έλεγχο για την πληρωμή της αμοιβής επίβλεψης, μόνον οταν πρόκειτα να γίνει ηλεκτροδότηση.

 

Άρα στην πέργολα, ζητάμε την αμοιβή μας .. με την έκδοση της άδειας.!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.