Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έως τον Ιούνιο σε λειτουργία το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο


Engineer

Recommended Posts

Κι εγώ αυτό πίστευα BAS. Μου φαινόταν παράλογο,μιας και δεν έχει προηγούμενο . Αλλά τα λαμογια έχουν υποθηκευσει τις περιουσίες όλων μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η περιουσία μου προστατεύεται από το Σύνταγμα , που είναι πάνω από κάθε σύμβαση , εκτός από αυτή της προσχώρησης στην ΕΕ και των οδηγιών της ΕΕ . Αλλά μπορούν να σου βάλουν διάφορους φόρους που δεν μπορείς να τους πληρώσεις και να σου πάρουν κομμάτι . Αλλά δεν μεταβιβάζεται δημόσιο χρέος σε ιδιωτική περιουσία . Γενικά ακούγονται πολλά . 

 

Αλλά και γιά την εθνική περιουσία , ήταν έγκλημα το αγγλικό δίκαιο , αλλά οι δανειστές μόνο έτσι σε δάνειζαν . 

 

Αν θέλει ο σύριζα , ας τα πεί όλα στην εξεταστική γιά το μνημόνιο , να ξέρουμε τι γίνεται .

Link to comment
Share on other sites

Και όμως... Ψάξτο.

 

Προσωπικά για αυτό έχω νευριασει. Γιατί έχουν κάνει την πιο βρώμικη δουλειά τόσο αθόρυβα, με την υποστήριξη της πλειοψηφίας του κόσμου που ασχολείται με το αν φοράνε γραβάτες και το πόσο προχω είναι.

Link to comment
Share on other sites

H περιουσία σου , εφ' όσον πληρώνεις τους φόρους σου , σου ανήκει και δεν είναι μέρος της κρατικής περιουσίας που υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο 

Ναι. Στο παλαιότερο (προμνημονιακό) όμως νομικό status qvo η ιδιωτική περιουσία είχε ασυλία απέναντι στο κράτος. Δλδ δεν μπορούσε το κράτος να σου κατάσχει προσωπική περιουσία αν χρωστούσες σε αυτό. Ο μόνος που μπορούσε να σου δεσμεύσει και να σου εκποιήσει την προσωπική περιουσία ήταν μια τράπεζα. Και πάλι όχι την πατρική περιουσία. Το ίδιο νομικό καθεστώς παραμένει και τώρα στην ενδοχώρα αλλά τα μνημόνια 1,2 και 3 έχουν δεχθεί την δήμευση της περιουσίας για λόγους χρέους προς το κράτος. Από εκεί και μετά είναι θέμα συνεπαγωγής. Το κράτος χρωστάει στις τράπεζες και δεν μπορεί να πληρώσει επειδή (και καλά) του χρωστάς εσύ ασφαλιστικές ή φορολογικές εισφορές => μπορεί να σου κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία για να μπορέσει να πληρώσει τα χρέη του. Άρα, αν παραλείψουμε τις συνεπαγωγές...οι ιδιώτες τραπεζίτες έχουν δικαίωμα κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών.   

Link to comment
Share on other sites

Το κράτος πάντα μπορούσε να σε χώσει φυλακή , η να σου κατασχέσει περιουσίες γιά χρέη . Απλά οι πολίτες δεν είχαν χρέη , αλλωστε μέχρι το 2002 , είχαμε αστείο ιδιωτικό δανεισμό , γι'  αυτό και Σημίτης -  Παπαδήμος , μας έβαλαν στο εύκολο χρήμα .

Οσοι δε επαγγελματίες είχαν χρέη , συνήθως δεν είχαν περιουσία . 

 

Θα έχετε προσέξει στα χωριά , που τα μαγαζιά τα δούλευαν οι άντρες , αλλά ήταν στο όνομα της γυναίκας , ώστε να μην κινδυνεύουν .

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα: Νομικός δεν είμαι και είναι βέβαιο ότι οι προηγούμενες διατυπώσεις μου περί των νόμων έχουν λάθη. Παρόλα αυτά είναι σιγουρότατο και πηγάζει από το νόμο για τον ΕΝΦΙΑ ότι η αρμόδια επιτροπή της βουλής στη συζήτηση για το επίμαχο άρθρο (7) είπε ότι "για να είναι συνταγματικά ανεκτή η φορολόγηση της περιουσίας ακινήτων πρέπει αυτή να παράγει εισόδημα".

Επιπλέον να σημειώσουμε ότι στην ιδιωτική περιουσία δεν υπάγονται μόνο ακίνητα και αυτοκίνητα αλλά και γενικά κάθε είδους εισόδημα, καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις κλπ. Αν θυμάσαι λοιπόν υπήρξε ειδική νομική διάταξη Βενιζελικής προέλευσης που έδινε στο κράτος το δικαίωμα να αφαιρεί από το 25% έως το 50% του μηνιαίου εισοδήματος του οφειλέτη για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πριν ακόμη αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες

Αυτοί λοιπόν οι νόμοι που ήταν μνημονιακοί, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο και γενικά τη δυνατότητα του κράτους να νομοθετεί όποτε θέλει αντισυνταγματικά νομοσχέδια, σε οδηγούν στο συμπέρασμα του "κατασχεσιολογίου" που διατυπώσαμε  αρκετοί συνάδελφοι στο τόπικ.          

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.