Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κρυσταλλοποίηση σκυροδέματος.


 

Recommended Posts

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον θέμα είναι η κρυσταλλοποίηση του σκυροδέματος στα υπόγεια. Την έχω εφαρμόσει σε μικρής κλίμακας έργα. Έχει κανείς εφαρμόσει κάτι τέτοια σε κατασκευή ? και άν ναι , τι αποτελέσματα είχε. Με την κρυσταλλοποίηση λένε ότι γίνετε 100% στεγανοποίηση απο νερό , χωρίς να χρειάζεται άλλη μόνωση.

Link to comment
Share on other sites

την κρισταλλοποίση την χρεισημοποίησα προσωπικά σε υπόγειο γκαράζ.

για καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει οι τοιχοποίηες απο σκυροδεμα να έχει πάχοςη κρισταλλοποίηση τουλάχιστων 240 mm και στις πλάκες 250 mm εάν η τοιχοπία σου και η πλάκα σου είναι προκατασκευασμένη τότε αρκεί 200 mm.

 

Αυτά τούλαχιστων ισχύουν στην γερμανία

 

για να έχεις 100 % στεγανοποίηση θα πρέπει να προσέξεις ιδιαιτέρος

τούς αρμούς που συνδέουν την πλάκα με την τοιχοποιία.Εάν το υλικό που θα βάλεις στούς αρμούς δεν είναι σωστό τότε πάει τζάμπα η κρισταλλοποίηση στους τοίχους και πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

Με το Penetron Admix αλλά και το επαλειφόμενο και το επισκευαστικό σαν ολοκληρωμένη διαδικασία έχω κάνει στεγανοποίηση υπογείου, όπου η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα ήταν το χειμώνα 2,00μ πάνω από το δάπεδο υπογείου. Όμως δώσαμε πολύ μεγάλη προσοχή στην σκυροδέτηση. Η θεμελίωση άλλαξε και πήγαμε από πεδιλοδοκούς και δάπεδο σε γενική κοιτόστρωση, ο ξυλότυπος της γενικής κοιτοστρωσης και των περιμετρικών τοιχίων υπογείου ήταν ενιαίος, απογορεύονται τα ξύλινα μουρέλα και η σκυροδέτηση τοιχίων και γενικής κοιτόστρωσης έγιναν ταυτόχρονα με προσοχή στην δόνηση. Μετά το ξεκαλούπωμα κόπηκαν σε βάθος 1 εκ. όλες οι φουρκέτες και τοποθετήθηκε επισκευαστικό στεγανοποιητικό κονίαμα. όπου παρατηρήθηκε υγρασία έγινε επισκευή με το κονίαμα και τέλος έγινε επάλειψη εσωτερικά και εξωτερικά με επαλειφόμενο στεγανοποιητικό τσιμεντοειδές πάλι της Penetron. Έχουν περάσει 2 χρόνια και δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας παρόλο που το κτίριο βρίσκεται δίπλα στην λίμνη. Πιστεύω ότι η στεγανοποίηση είναι μία δύσκολη διαδικασία η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται στο σύνολο της και όχι με επιμέρους επεμβάσεις, όπως μόνο επάλειψη των περιμετρικών τοιχίων κ.λ.π. Τα πιο αδύναμα σημεία πιστεύω είναι ο αρμός δαπέδου-τοιχίων, τα ξύλινα μουρέλα στα τοιχεία και η σκυροδέτηση.

Link to comment
Share on other sites

Στον αρμό δαπέδου τοιχίου συνιστώ το waterstop που έχει τα πτερύγια. Κάνει καλή δουλειά αν τοποθετηθεί σωστά.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.