Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βόμβα ΣτΕ: 120.000 μηχανικοί θα πληρώσουν αναδρομικά από το '11 αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ


OLINAPAL

Recommended Posts

Όντως δεν είναι ωραίο να κόψουν τις συντάξεις. Αλλά δεν γίνεται να έχεις βασικό μισθό 586E μικτά και συντάξεις 1.700€. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί απλώς δεν βγαίνει να τους πληρώσεις. Γιατί δυστυχώς τα λεφτά που έδωσαν κάποτε οι συνταξιούχοι έκαναν φτερά, και τώρα αυτοί πρέπει να πληρωθούν από τις δικιές μας εισφορές. Για αυτό γίνονται και οι αυξήσεις κ όχι για να πάρουμε εμείς καλύτερη σύνταξη.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 316
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όσο αφορά τις εισφορές των υπολοίπων, να μεταφέρω ότι την προηγούμενη βδομάδα που πήγα σε ένα γιατρό κ πιάσαμε κουβέντα για τις εισφορές, καταλήξαμε οτί πληρώνουμε ακριβώς τα ίδια. Εγώ όμως είμαι 30 και αυτός 60.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα....Και όταν διαμορφώνονταν οι λίστες με τις εισφορές ανα κλάδο ΕΤΑΑ που ήμασταν όλοι εμείς που τώρα ξαφνικά ξυπνήσαμε με τα αναδρομικά...? Που σιγά το πράμα μιλάμε για ένα 3χίλιαρο, ψίχουλα ζημιάς μπροστά στις εισφορές κάθε εξαμήνου. Και όμως 1,5 χρόνο τώρα τι θα γίνει με τα αναδρομικά....

Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρουν τα αναδρομικά τη στιγμή που χρωστάω τόσα άλλα...Και δεν είμαι ο μόνος

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Εδώ ήμασταν και τότε και κάποιοι συνάδελφοι μάλιστα προσπάθησαν με κάποιες συγκεντρώσεις στο ΤΜΣΕΔΕ να κάνουν κάτι. Δυστυχώς ήταν λίγοι..

Οι υπόλοιποι αγωνιζόμαστε από τον καναπέ, αυτό είναι το κακό. Προφανώς και το θέμα δεν είναι τα αναδρομικά, απλώς εξαιτίας της προσφυγής στο ΣτΕ, υπήρχε η ελπίδα ότι θα πάρουν πίσω τις αυξήσεις. Τώρα που το ΣτΕ αποφάνθηκε διαφορετικά, ξαναπροέκυψε το θέμα.

Edited by *olga*
Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω φώς...Κάποια πράγματα αν είναι τα κόβεις από την αρχή,..Τώρα είναι αργά. Τι θα κάνουν εν μέσω τρικυμίας θα μας μειώσουν τις εισφορές? Χλωμό εώς άκυρο

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι αυξάνοντας τις εισφορές, τελικά μαζεύεις λιγότερα χρήματα, γιατί:

1) αρκετοί οδηγούντε στην διαγραφή

2) Κάποιος που μπορεί να πλήρωνε με δυσκολία 1500 το εξάμηνο, αν αυτά τώρα είναι πάνω από 2000 μπορεί και να τα αφήσει απλήρωτα.

 

Είναι αυτό που έκαναν και γενικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Έβαλαν χαράτσι 650€ και φόρο 26%. Οι περισσότεροι δεν άντεξαν και δουλεύουν μαύρα.

Έτσι το κράτος χάνει φόρους και ασφάλεια + ότι μπορεί να πληρώνει και ταμείο ανεργίας.

Άντε βρες υδραυλικό, πλακά, μπογιατζή  κ.τ.λ. με παροχής υπηρεσιών.. Είδος προς εξαφάνιση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μα όπως έχω πει το ΤΣΜΕΔΕ δεν στηρίζεται στους εε. Οι περισσότεροι είναι ΔΥ, ή υπάλληλοι σε εταιρείες που τους τα πληρώνουν για να έχουν συμμετοχή σε διαγωνισμούς κτλ..Ασε που αρκετοί είναι μισθωτοί σε ναυτιλιακές, φαρμακοβιομηχανίες, τροφίμων που δεν έχουν και τόσο θέμα..

Από τους συμφοιτητές μου που έχω κρατήσει επαφή, είμαι ο μόνος εε και ο μόνος που δεν του πληρώνουν τις εισφορές..Τους είπα τις προάλλες για τα αναδρομικά και γέλαγαν ούτε που έδωσαν σημασία...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Έχω απαντήσεις από τα e-mail που έστελα μαζικά!

Εκεί που να γράφετε για τον πόνο σας σε φόρουμ, καλύτερα στέλνετε μαιλ σε υπουργούς.

Ποιος ξέρει...

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.