Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλήματα της εκπαίδευσης στα ΤΕΙ.


Lalis

Recommended Posts

Καλησπέρα. Με αφορμή μια άποψη που διάβασα στο πολύ δημοφιλές άρθρο Προσχέδιο Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα Αποφοίτων ΤΕΙ Θέλω να πω τα εξής (δεν συνεχίζω από εκεί γιατί θα βγούμε εκτός θέματος και μέρες που είναι ας το κάνουμε ευχάριστο κι όχι αντιπαράθεση). Ακούγονται κάποιες ανακρίβειες για το τι γίνεται μέσα στις σχολές.

Κατ αρχήν πολλοί από τους απόφοιτους ΤΕΙ αποφοίτησαν το λύκειο με μοναδικό τους στόχο ένα από τα πολυτεχνεία. Έχοντας λοιπόν δηλώσει στα μηχανογραφικά όλες τις πολυτεχνικές σχολές και εν συνεχεία όλες τις αντίστοιχες σχολές ΤΕΙ. Μιλάμε δηλαδή για ανθρώπους με υψηλό βαθμό απολυτηρίου αλλά κάποια δέκατα τους στερούν αυτό που άλλοι απολαμβάνουν. Βλέπετε μερικοί σε αυτή τη χώρα κάνουν πραγματικά αυτό που τους αρέσει από παιδιά με οποιοδήποτε κόστος.

Γενικά όμως τα πράγματα δεν είναι πάρτι στα ΤΕΙ. Από προσωπική και μόνο εμπειρία σας ενημερώνω ότι υπήρξε καθηγητής (Επώνυμος Φωστήρας Πολυτεχνίτης) ο οποίος έκανε Face Control για να σε περάσει το μάθημα. Κι όλα αυτά σε προφορική εξέταση ατομική χωρίς δεύτερο καθηγητή (για να μην έχουμε και μάρτυρες). Οι ερωτήσεις του? Πόσο χρονών είσαι ΡΕ? Κι αν ήσουν ώριμος, όπως έλεγε, σε περνούσε. Σοβαρότητα και ευγένεια.

Για να συνεχίσω όμως το ΠΑΡΤΙ που νομίζουν κάποιοι αρκεί να πω ότι υπήρξε καθηγητής (Πολυτεχνίτης) που μας έβριζε δίχως έλεος. Ο λόγος? Μα προφανής. Περάσαμε στη Λάθος σχολή.

Δεν ήταν όλοι έτσι βέβαια.

Υπήρχαν και οι επαγγελματίες. Διάβαζες περνούσες. Με 5. Γιατί όπως έλεγαν το 5 είναι άλλη μια καλή επίδοση..........

Πραγματικά όμως δεν ήταν όλοι έτσι. Υπήρχαν και καλοί. Κάποιοι ωρομίσθιοι (Πολυτεχνίτες) μελλοντικοί Δόκτορες που έδιναν αβέρτα πτυχιακές. Αναρωτήθηκε κανείς που πήγαιναν οι πτυχιακές? Ήταν υποτιμήματα του Διδακτορικού του φυσικά. Και σας ρωτώ. Ποίος Θα ψάξει εάν ένα διδακτορικό είναι κλεμμένο από τη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ? Μα προφανώς κανείς. Η καλύτερη κρυψώνα.

Τι να πρωτοθυμηθώ! Για την άριστα οργανωμένη γραμματεία! Που περνούσες δέκα μαθήματα στην εξεταστική και καρδιοχτυπούσες να σου τα περάσουν όλα στην αναλυτική βαθμολογία? Γιατί Γραμματεία = Ταμείο. Απομακρύνθηκες Τέλος.

Υπήρχαν όμως και crash test. Μεγάλα.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή αφαίρεση μαθημάτων εισαγωγή καινούργιων. Μα εγώ τα είχα περάσει όλα. Και τι έγινε μωρέ. Μόνο 10 μαθήματα βγάλαμε και στη θέση τους βάλαμε άλλα. Ε και? Στα 60 της σχολής τι είναι 10? Ξανά από την αρχή.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ. Από τα ξημερώματα στη σχολή. Ούτε τα καλά πάρτι τέτοια επιτυχία. 5 το πρωί έξω από αίθουσα να περιμένουμε να ανοίξει κάποιος! Έλεος.............

Ή στην πρακτική που ο επόπτης καθηγητής δεν ερχόταν ποτέ. Του πήγαινες τα χαρτιά ότι ολοκλήρωσες τη δουλειά και σου έλεγε: Ναι αλλά εγώ δεν ήρθα να ελέγξω. Ήθελε πρόσκληση ο μικρός...........

Αλλά η χαρά του καθηγητή είναι στην εξεταστική. Εκεί ξεδίνει βρε αδερφέ. Με μια λέξη Ρεσιτάλ. Όποιος δεν έχει κάνει εξεταστική σε ΤΕΙ δεν ξέρει τίποτα.

Δεν έχει σημασία η ύλη. Το πνεύμα μετράει. Γι αυτό όποιος γράψει υπολογιστικό μάθημα πρέπει να στύψει το μυαλό του σε πράξεις επί πράξεων μέχρι να μην βλέπει την πόρτα. Να τον πάρουν σηκωτό!

Αν πάλι δίνεις μάθημα θεωρητικό πάντα υπάρχει η υποσημείωση της υποσημείωσης.

1ο Θέμα μαθήματος: Εκδόσεις του βιβλίου και ημερομηνία έκδοσης? Αυτό ήταν το εύκολο. Ακολουθούσε και το δύσκολο. Δυο Θέματα όλα κι όλα και φυσικά αρνητική βαθμολογία!

Κι όταν ακόμα δεν υπήρχε αρνητική βαθμολογία δεν υπήρχαν θέματα. Καλά ακούσατε δεν υπήρχαν θέματα. ΘΕΜΑ: Γράψτε ένα από τα θέματα που διδαχτήκατε μέσα στο εξάμηνο και επιλύστε το!

Ένταξη υπήρξε και φορά που τα θέματα ήρθαν με φαξ από νησί λόγω θερινών διακοπών. Φυσικά οι επεξηγήσεις δόθηκαν από κινητό ΝΟΚΙΑ 1600 σε ανοικτή ακρόαση. Hi tech.

Ξέχασα. Δίνω το πρωί, το απόγευμα αύριο μεσημέρι και βράδυ μεθαύριο απόγευμα και βράδυ και καπάκι δεύτερη εξεταστική με το ίδιο πρόγραμμα. Αλλά φυσικά ποιο δύσκολα θέματα γιατί μεσολάβησε Σάββατο και Κυριακή και προετοιμαστήκαμε καλύτερα. Έλεος.......

Κι όταν η κατάσταση ξέφευγε και γινόταν κανά φραστικό επεισόδιο φοιτητών με κάποιον καθηγητή η εντολή ήταν σαφής. ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ από το τάδε εξάμηνο και πάνω. Σαν το στρατό τη πληρώνουμε όλοι μαζί. Δημοκρατικοί θεσμοί εντός του άσυλου!

Μίας και λέμε για στρατό!

Έπαιρνες άδεια για να δώσεις το μαθηματάκι που χρωστάς από το Δήκα αλλά ο καθηγητής έκανε καπρίτσια και δεν σου υπέγραφε το φύλλο πορείας και τη σχετική βεβαίωση. Σε ξέρω από κάπου σου έλεγε? Συγγνώμη αλλά στο στρατό ξέρεται μου έκοψαν τα μαλλιά! Και δεν φτάνει που στα έκοψαν καραφλιάζεις και από τα 10 Φ που σου ρίχνει ο Δήκας γιατί δεν έφερες βεβαίωση. Σου γράφει και την άδεια.........Άντε και Καλός Πολίτης........

Αλλά το καλύτερο στο τέλος. Τελετή ορκωμοσίας. Γονείς ,φίλοι, συγγενείς, τα παιδιά σου (γιατί όλοι έχουν κάνει παιδιά μέχρι να αποφοιτήσουν) κ.α. Περνώντας πριν από τη γραμματεία δεν υπάρχεις! Δεν ορκίζεσαι δεν παίρνεις πτυχίο δεν λες όρκο! Γιατί λείπει ένα χαρτί από το πρώτο έτος που συνόδευε την ακτινογραφία θώρακος!!!!!!

Είναι η πραγματικότητα που είδα όλα τα χρόνια στη σχολή και τώρα που το καλοσκέφτομαι ναι είναι όντως ΠΑΡΤΙ. Ελπίζω όλοι να γελάσατε γιατί όλα τα παραπάνω τα έζησα με τα μάτια μου. Πολλοί μάλιστα από τους εργαζομένους στο ίδρυμα (Απλώς εργαζόμενοι δεν τους αρμόζει ο τίτλος ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ούτε ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) είναι φίλοι μας, γνωστοί μας, συγγενείς μας και κυρίως ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΣΑΣ. Μαζέψτε τους.

Αν τα παραπάνω δικαιολογούν το μίσος των ΤΕΙτζήδων δικαιολογήστε μας. Αν όχι δεν τρέχει τίποτα απλώς γελάστε.

Μόνο που όλα αυτά σε κάνουν να γυαλίζει το μάτι σου. Και πιστέψτε με είναι το καλύτερο πτυχίο. Για αυτό μας προτιμούν στην αγορά εργασίας.

Μάτι γυαλί και φύγαμε λοιπόν. Καλή χρονιά..........

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όλα αυτά τα έγραψες για να υποστηρίξεις τη σχολή που τελείωσες; Την υποβαθμίζεις όσο δεν πάει άλλο. Που τελείωσες αλήθεια;

Link to comment
Share on other sites

Καλά chihor μην πιάνεσε από το κείμενο για να πεις ότι ο Lalis υποβαθμίζει τη σχολή. Ούτε στόχος ήταν να υποβαθμίσει ή να αναβαθμίσει το τμήμα του. Το κείμενο ήταν μια γλαφυρή περιγραφή των διαφόρων παράδοξων που γίνονται σε όλες τις σχολές. Τέτοια φαινόμενα και άλλα τραγελαφικά γίνονται στα πολυτεχνεία, στα ΤΕΙ, στα πανεπιστήμια κι παντού σε αυτή τη χώρα. Πλήθος αναφορών. Κι μόνο αυτά ? και χειρότερα, μίζες, κονδύλια που εξαφανίζονται, διδακτορικά/μεταπτυχιακά που δίδονται πιο "εύκολα" ή με ανταλλάγματα και άλλα τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω εγώ στη Γεωπονική Αθηνών για καταγγελίες για ΒΙΑΣΜΟ φοιτητριών από καθηγητή, που ξαφνικά όλες προσλήφθηκαν ως μόνιμο προσωπικό της σχολής, στη Πάντειο για ολόκληρο εξοπλισμό ξενοδοχείων καθηγητάδων από λεφτά για έρευνα, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου που για τις κοπέλες που ήθελαν να τελειώσουν γρήγορα πάση θυσία ο βαθμός ήταν αντίστοιχος του αριθμού προφυλακτικών που "κατανάλωναν" μαζί με το καθηγητή τους; Αυτά είναι μόνο όσα έχω ακούσει κ ζήσει εγώ. Ο Lalis απλά περιγράφει μια όψη της ξεφτίλας της 3βάθμιας εκπαίδευσης...

Link to comment
Share on other sites

stayros :

Αυτά είναι μόνο όσα έχω ακούσει κ ζήσει εγώ.

 

! ! !

 

Όχι εντάξει , σοβαρά τώρα , από αισχρά πράγματα άλλο τίποτα . Ώρες - ώρες απορώ πώς υπάρχουμε ακόμα ; :roll:

Ιδίως αν είναι κανείς και σε μικρή πόλη , αυτά μαθαίνονται και είναι πολύ άσχημο ...

Link to comment
Share on other sites

μπουρδες,

 

και στην τελική οι φοιτητές να ανοίγουν το στοματάκι τους να μιλήσουν

 

αλλά όταν έχουν εκλέξει κομματόσκυλα που κάνουν μόκο και κτίζουν από τα 18

από μια καριέρα στο δημόσιο μέχρι την προεδρία ενός κόμματος

 

και οι υπόλοιποι φοιτητές εν μέσω κατάληψεων πάνε εκδρομές

 

ποιός θα διεκδικήσει τα προφανή

Link to comment
Share on other sites

Σωστός . Πέστα myri , διότι δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να τελειώσουν την καταραμένη τη σχολή αλλά δεν τους αφήνουν κάποιοι άλλοι . Από αυτήν την άποψη δεν είναι καθόλου πάρτι .

Link to comment
Share on other sites

Στο τμήμα μου, το ηρωικό Ενεργειακής Τεχνολογίας στην Αθήνα, είχαμε έναν καθηγητή που στην εξεταστική γέμιζε ένα αμφιθέατρο κ 4 αίθουσες. Έχει βγάλει μέχρι κ βαθμολογία -15 στο πίνακα ανακοινώσεων. Μία εξεταστική πλακώνεται με έναν φοιτητή επειδή τον έπιασε να έχει γυρίσει στο φίλο του που καθόταν πίσω του (μόλις είχαμε πάρει τα θέματα άρα δεν υπήρχε πιθανότητα αντιγραφής). Μαζέψαμε πάρα πολλές υπογραφές για να φύγει από το τμήμα αλλά δεν έγινε τίποτα. Άρα τελικά δε μετράει κ τόσο πολύ η γνώμη του φοιτητή...

Link to comment
Share on other sites

τι λετε παιδιά!!!!!

μπορεί να βγάλει ανακοίνωση με βαθμό -15 να κατατεθει γραπτή διαμαρτυρία στον πρόεδρο της σχολής

με τεκμήρια και αρ. πρωτ.

και να μη γίνει τίποτα;;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.