Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποκόλληση δαπέδου με πλακάκια (μετά από αντικατάσταση)


giankar

Recommended Posts

Πριν 3 χρόνια, ακριβώς ίδια ημέρα με τη σημερινή, στο σπίτι μου "έσκασαν" τα πλακάκια. Πρόκειται για πλακάκια τα οποία ήταν κολλημένα με "λάσπη".

 

Κάτω από τα πλακάκια που έσκασαν περνάνε οι σωλήνες των καλοριφέρ και ακριβώς από κάτω υπάρχει πυλωτή όπου τέτοιες περιόδους ποιάνει θερμοκρασίες <-5 τα βράδυα.

 

Τα πλακάκια αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν ίδια αλλά κολλημένα με κόλλα για πλακάκια πισίνας.

 

 

3 χρόνια μετά, σήμερα δηλαδή, τα ίδια πλακάκια ξαναέσκασαν.

 

 

Τι θα προτείνατε στην προκειμένη περίπτωση; Κάποιο είδος μόνωσης της πυλωτής; Κάποια άλλη κόλλα;

Link to comment
Share on other sites

Είναι προφανές ότι στον εν λόγω χώρο σημειώνονται συστολοδιαστολές...Αυτό καταλαβαίνω εγώ.

Η πλάκα είναι μονωμένη;;;

Οι σωλήνες είναι μονωμένοι;;;

Τα πλακάκια έχουν αρμούς μεταξύ τους (έχει συμβεί και το αντίθετο!!!-πιστέψτε με);;;

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον μονώθηκε η πλάκα και οι σωλήνες το μόνο που μένει έιναι να αφήσεις μεγαλύτερους αρμούς ανάμεσα στα νέα πλακάκια και στους τοίχους περιμετρικά. Φυσικά να χρησιμοποιηθεί μια καλή κόλλα πλακιδίων που να προσφέρει ελαστικότητα. Προτείνω τη MAPEI, Keraflex Maxi S1 για μέτριες παραμορφώσεις σύμφωνα με το πρότυπο EN 12002: S1 η την Ultraflex S2 Mono για ακόμη μεγαλύτερες παραμορφώσεις. (Κόστος ~ Χ3 σε σχέση με συμβατικές ) Νομίζω και η Kerakol έχει ανάλογες κόλλες. Δες και τη ποιότητα των πλακιδίων που χρησιμοποιείς. Ίσως το πρόβλημα να μην οφείλεται σε συστολές-διαστολές αλλά μετακίνηση / παραμόρφωση της κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Στο δάπεδο ενός δημόσιου κτιρίου, διαστάσεων περίπου 5mΧ10m πετάχτηκαν τα πλακάκια. Δεν περνούσαν σωλήνες ζεστού νερού από το δάπεδο. Το δάπεδο ήταν στο ίδιο επίπεδο με την γη, άντε να ήταν 0,5m ψηλότερα, χωρίς να υπάρχει υπόγειο από κάτω. Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι είχαν ξεχαστεί τα σταυρουδάκια ανάμεσα στα πλακάκια. Το δάπεδο είχε κατασκευαστεί περίπου το 1995 και το πρόβλημα εμφανίστηκε περίπου το 2001. Τοποθετήθηκαν τα ίδια πλακάκια χωρίς σταυρουδάκια αυτήν την φορά. Πάντως ήδη μερικά από αυτά αρχίζουν να ξεκολλάνε και να ακούγονται υπόκωφα.

 

Εκτός από μεταβολή του μήκους λόγω θερμοκρασιακών διαφορών (που, από όσο μπορώ να ξέρω, δεν υπάρχουν στο εν λόγω δάπεδο) υπάρχει άλλη εξήγηση για το ξεπέταγμα (ανασήκωμα, ξεκόλλημα) των πλακιδίων;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν καθαριστεί πολυ καλά η τσιμεντοκονια, πριν τοποθετηθουν τα πλακάκια, και παραμείνει ένα στρώμα σκόνης πάνω στην τσιμετοκονία, τότε η κόλλα δεν ''πιάνει'' τόσο καλά, και μετα από μερικά χρόνια τα πλακάκια αρχίζουν σιγα σιγά και ξεκολλάνε απο την τσιμετοκονια.Χρειάζεται πολύ καλο καθάρισμα πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε

η καλύτερη λύση στα προβλήματα συστολοδιαστολών του δαπέδου είναι μια ειδική μεμβράνη που λέγεται WATEC και βγαίνει απο την renovat. Eίναι ελαστική και επάνω σε αυτή στρώνεται η κόλα και μέτα τα πλακάκια. Αν μπέις στο site της εταιρείας θα το δείς. Νομίζω θα σου δώσει λύση.

Link to comment
Share on other sites

Ολο συστολοδιαστολές ακούω. Αλλά είναι όντως τόσο διαφορετικοί οι συντελεστές θερμικής διαστολής ανάμεσα στη τσιμεντοκονία και στο πλακίδιο, ή μήπως ειναι τόσο μεγάλες οι θερμικές διαφορές στην περίπτωση όπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΛΗΝΗΝΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ; Αλλά και εκεί όπου υπάρχουν σωλήνες κεντρικής θέρμανσης, η θέρμανση δεν γίνεται σε χρόνο dt. Η πλάκα ζεσταίνεται σιγά-σιγά, τα πλακίδια ζεσταίνονται σιγά-σιγά, και εκτιμώ ότι η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο άνω μέρος της τσιμεντοκονίας και του κάτω μέρους το πλακιδίου ΔΕΝ είναι μεγαλύτερη από 3-4 βαθμούς Κελσίου.

 

Μήπως δεν είναι η αιτία η συστολοδιαστολή για κάθε ξεπέταγμα πλακιδίου;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.