Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανέγερση μονοκατοικίας, ερωτήματα


nick damis

Recommended Posts

Γιά να μην πω και εγώ τον πόνο μου , θα σας πω απλά , ότι μόλις τελειώσει το σπίτι και ο ιδιοκτήτης βλέπει τον τραπεζικό του λογαριασμό άδειο , βλέπει τον μηχανικό - κατασκευαστή με μίσος . Οταν ζήσει το σπίτι του και κυρίως όταν του πουν οι φίλοι του , τί ωραίο που είναι , τότε αρχίζει σιγά -  σιγά και αλλάζει άποψη . 

 

Ο χρόνος επαναφοράς της σχέσης , είναι 6-12 μήνες και εξαρτάται από το πόσο άδειος είναι ο λογαριασμός .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ξεκινήσω ανέγερση μονοκατοικίας σε οικόπεδο 180 τ.μ.περίπου και θα ήθελα τις γνωσεις σας σε 2-3 θεματάκια.

Επειδή απ'ότι εχω διαβάσει χρειάζεται να αφήσουμε 4μ. πρασιά σκεφτόμαστε για δημιουργία υπογείου για γκαράζ και αποθηκες και κατασκευή μεζονέτας 75τ.μ + 75τ.μ με ενσωμάτωση ασανσέρ (ίσως)

1)Υπολογισμός κατασκευής υλικά-άδειες-ΙΚΑ(τελειωμενο τελος πάντων) 150000 ευρώ.Είμαστε κοντά;

2)Επειδή η κατασκευή θα γίνει με δάνειο και η τράπεζα δίνει τη 1η δόση με τη κατασκευή της 1ης πλάκας πόσο περίπου στοιχίζει η 1η πλάκα;

3)Γίνεται συμφωνία μεταξύ εμένα και μηχανικού για να ξεκινήσουν οι πληρωμές μετά τη 1η πλάκα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

επεσες στην περιπτωση,εχουμε παρομοια δεδομενα..ξεκινησα 9/2014 και βρισκομαι στα πατωματα..(180τμ οικοπεδο -υπογειο-1οροφος και 2οροφος ενα μικρο διαμερισμα 59τμ)

οσον αφορα τα λεφτα..φοβαμαι οτι θα πεσεις εξω..200 με 250 περιμενω για να μπω...αναγκαστηκα(τυχερος)να παρω αλλον μηχανικο μονο σαν συμβουλο ο οποιος με συντονισε..απο επιβλεπων μην περιμενεις πολλα..επισης θελει να εισαι σχεδον καθημερινα στο εργο...εστω και αν δεν εχεις αποψη..

τα συνεργεια αν ειναι σωστα θα σε βοηθησουν...

να εχεις υπομονη

αν αξιζει τον κοπο?ασχετα με την οικονομικη κατασταση...της χωρας πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να βουτηξεις στα βαθια

ζητα συμβουλες ακομα και απο τον μπετατζη..απο ολους..εμενα με βοηθησαν αρκετα

στις συμφωνιες εβλεπα πρωτα τον ανθρωπο και μετα την τιμη...

αν θελεις βοηθεια πες μου..θα χαρω να βοηθησω καποιον ομοιοπαθη!!

Link to comment
Share on other sites

Είχα καιρό να μπω και τα διάβασα όλα μαζί και μ΄έπιασε ψυχοπλάκωμα.

Εννοείται ότι ακριβής υπολογισμός δεν μπορεί να γίνει,αλλά απ΄ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα σας μια τέτοια κατασκευή ξεπερνάει σίγουρα τις 200000 ευρώ;

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι για μια μέση ποιότητα κατασκευής χωρίς ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά απαιτούνται 1150-1250Ε/τμ. Αντίθετα για μια καλή ποιότητα κατασκευής με μέτρια αρχιτεκτονικά κοιτάς στα 1300-1400Ε/τμ. Μια άριστη ποιότητα κατασκευής με καλά αρχιτεκτονικά είσαι μεταξύ 1450-1600Ε/τμ. Για το υπόγειο εφόσον θα είναι υπόγειο και όχι κάτι άλλο 900-950Ε/τμ.

 

Να στο πω απλά με παραδείγματα. Οι εσωτερικές πόρτες τύπου MDF που αν ακουμπήσει η σφουγγαρίστρα επάνω φουσκώνουν κάνουν 65-85Ε έκαστη. Αν βάλεις καλό ξύλο κοιτάς τιμές >180Ε έκαστη. Αν βάψεις τις εξωτερικές επιφάνειες με βαφή από το σουπερμάρκετ μπορείς να βρεις και 1,8Ε/τμ. Σε 5 χρόνια βέβαια θα την πάρεις στο χέρι και θα ξαναβάλεις σκαλωσιές. Αντίθετα αν βάλεις μια καλή βαφή με ειδικές προδιαγραφές πας στα 6,5Ε/τμ αλλά θα σου κρατήσει 20 χρόνια. Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια παραδείγματα.        

 

 

 

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ενδέχεται να είναι σωστό nickdamis, αν κατάλαβα καλά τα οικονομικά σου είναι περιορισμένα, συν ότι ζητάς δάνειο 100%! Αν είναι αυτό δεν πρόκειται να το πάρεις.

Θα πρέπει και σωστά κάνεις να κάνεις ένα προυπολογισμό, σωστό είναι να υπολογίσεις μια τιμή 1000 με 1500 ανά μέτρο, όμως το υπόγειο μετρά λιγότερο, καθότι δεν έχει τόσα φινιρίσματα όσο το κανονικό σπίτι.

Η άποψη μου είναι οτι ξεκινάς λάθος, καταρχήν με το 75 + 75 + υπόγειο. Εχεις επταμελή οικογένεια?

9 μελή?

Ναι, τα μέτρα είναι πολλά. Βέβαια, ποιός δεν θα ήθελε 150τμ να ζεί μόνος του.

Ομως με 150 χιλιάδες και 225τμ, δεν γίνεται, με σύνηθη οικοδομικά υλικά τουλάχιστον.

Ο λόγος μου ότι θα έπρεπε να ξαναυπολογίσεις την κατασκευή σου, με Αρχιτέκτονα προφανώς και αν δε ο άνθρωπος κατέχει τα οικονομικά και την κατασκευή, ακόμα καλύτερα για εσάς.

Δεν θα πλατιάσω περισσότερο καθώς ο χώρος το απαγορεύει, αλλά η γνώμη μου θα πω, είναι να βάλετε κάτω τις ανάγκες. Τα οικονομικά. Κάποιες προτιμήσεις, ενδεχομένος, θα γνωρίζετε όμως ότι τα  κόστη επιτυγχάνονται μικρότερα όταν καλύπτονται οι βασικές ανάγκες. Σωστά, " οι χρυσές βρύσεις στοιχίζουν".

Και επίσης κ. Ροδόπουλε, σοβαρά υπάρχουν σήμερα κατασκευές που αντέχουν μόνο 20-30 χρόνια ?!

Και το κόστος θέρμασνης κλιματισμού μιας κατοικίας μπορεί να φτάσει τις 3000 με 4500 ευρώ ετησίως? .

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Όταν γράφω μια κατασκευή αντέχει μιλάω για το κόστος συντήρησης, χρήσης και λειτουργίας και όχι για τον ΦΟ (αν και εδώ υπάρχει σοβαρή συζήτηση) .

 

Σαν αρχιτέκτονας βέβαια θα έπρεπε να συμφωνήσεις εξ αρχής με τα 20-30 χρόνια. Ενα κουτί χωρίς ίχνος αρχιτεκτονικών αντέχει 20-30 χρόνια? η άποψή μου είναι ότι ΟΧΙ. Μια τέτοια κατασκευή δεν θα έχει καμία υπεραξία όχι μετά από 30 χρόνια αλλά ούτε μετά από 5 χρόνια.   

 

Αν ζούσαμε σε μια χώρα που έχει σχέση με την κατασκευή σαν εμπορεύσιμο προιόν θα βλέπαμε οτι μια κατασκευή κουτί που γίνετε για να γίνει και δεν έχει καμία αρχιτεκτονική αξία, μετά απο 30 χρόνια θα έχει χάσει σοβαρά την αξία της. Αντίθετα μια κατασκευή με σοβαρά αρχιτεκτονικά ακόμα και μετά απο 30 χρόνια θα έχει αυξήσει την αξία της.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.