Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα Αρχιτεκτονικών μελετών.


Recommended Posts

Έβαλα αυτό το θέμα εδώ μέσα για να το δουν πρώτα οι αρχιτέκτονες.Κάτι πρέπει να κάνουμε επιτέλους γιαύτο.Δεν θέλω να προσβάλω κανένα συνάδελφο μηχανίκο.Πρέπει να κάνουμε κάτι για να εξασφαλίσουμε το επάγγελμα μας.Έχω κουραστεί να δίνω δουλείες σε Πολιτικούς Μηχανικούς , Τοπογράφους , Μηχανολόγους , και πέρα ελάχιστων περιπτώσεων να μην παίρνω δουλειά απο κανέναν.

Γιατί τον 21 αιώνα οι αρχιτέκτονες να μην έχουμε το αποκλειστικό δικαιωμά υπογραφής των αρχιτεκτονικών , οι τοπογραφοι των τοπογραφικών , οι πολιτικοί μηχανικοί των στατικων και οι μηχανολόγοι των μηχανολογικών????

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

γιατί είναι τα έργα λίγα και οι μηχανικοί πολλοί

γιατί είναι πολλόι οι βολεμένοι μεταξύ των οποίων και Αρχιτέκτονες

γιατί γενικότερα για την Αρχιτεκτονική μπορεί ο καθένα να έχει απαίδευτα και από μια γνώμη

 

αν δε γίνει κανένας σεισμός ή κανένας πόλεμος να ισοπεδοθούν όλα η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει

Link to comment
Share on other sites

Βασικά έχει σχέση κ με το τι κάνετε εσείς για αυτό. Έχετε ένα φορέα που επιβλέπει αυτά τα ζητήματα. Έχετε κάνει κάποια κίνηση για αυτό το σκοπό οργανωμένα κ δεν σας απάντησε;

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ όχι άλλο μπαρούτι...

To forum δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας,αλλα χώρος ανταλλαγής απόψεων, το θέμα που θέτεις είναι πολιτικό. Αν ψηφίζεις στο ΤΕΕ, μπορείς να το συζητήσεις με την παράταξη που υποστηρίζεις για να γίνει κάτι, ή να ζητήσεις τον λόγο που έχει αδρανήσει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, και να μην την ξαναψηφίσεις.

 

Αν υπήρχε δυνατότητα οι απόψεις που παρατίθονται εδώ να γίνουν/συγκροτήσουν πολιτική/συνδικαλιστική επιδίωξη σίγουρα θα ήταν καλό να θέτουμε και τετοια θέματα, από την στιγμή όμως που κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει καλύτερα να μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά για ατέρμονες συζητήσεις που θέτουν σε αντιπαράθεση συναδέλφους που απλά κάνουν την δουλειά τους.

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε ggel1 υπάρχουν οι διάφοροι Σύλλογοι Αρχιτεκτόνων οι οποίοι ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το θέμα. Το μόνο ''κακό'' είναι ότι πρέπει να εγγραφείς και να δίνεις μια συμβολική ετήσια συνδρομή (το ποσό γελοίο...ούτε που το θυμάμαι).

 

Παράλληλα έχε το νου σου και εδώ για την επιτροπή Νέων του ΣΑΔΑΣ (Αθήνα).

 

Η ενημέρωση θέλει και λίγο...τρέξιμο. Τσέκαρε και τα μηνύματά σου (πάνω-πάνω).

 

Το μόνο άξιο λόγου είναι ότι στο χώρο της ΕΕ η κατάσταση εν Ελλάδι περιορίζεται εντός των ορίων της. Σε άλλη χώρα έχεις τα επαγγελματικά δικαιώματα που ισχύουν εκεί για τον κάθε τίτλο (ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς).

 

Εννοείται ότι η συζήτηση δε θα προχωρήσει πολύ (θα το ζητήσω προσωπικά...δε θα βγάλει πουθενά) οπότε μην μπείτε στον κόπο να απαντήσετε πολλοί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.