Μετάβαση στο περιεχόμενο

βεβαίωση λεμβολόγησης σκάφους


Recommended Posts

καλησπέρα , γνωρίζει κανείς τι ειδικότητα μηχανικού μπορεί να υπογράψει την συγκεκριμένη βεβαίωση ?

 

Πρόκειται για βεβαίωση επιθεώρησης σκάφους - κατασκευαστή, συγκεκριμένα αναφέρεται:

 

" Βεβαίωση κατασκευαστή (Νηογνώμονα, κατασκευαστή παρομοίων σκαφών ή διπλωματούχου, πτυχιούχου ναυπηγού). Βεβαίωση του κατασκευαστή ότι το σκάφος κατασκευάστηκε σύμφωνα με όλους τους κανόνες της ναυτικής τεχνολογίας για την κατηγορία του και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη διενέργεια θαλασσίων πλόων. Στην ίδια βεβαίωση αναγράφονται το ύψος εξάλων με πλήρη φόρτο, η ολική χωρητικότητα (για τα υπόχρεα σκάφη), το μήκος των διατιθεμένων σελμάτων, ο αριθμός επιβαινόντων, το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος φορτίου και επιβαινόντων, η ύπαρξη κλειστού καταστρώματος ή στεγανών χώρων που να κρατούν το σκάφος στην επιφάνεια της θάλασσας μετά την κατάκλυση των ανοικτών χώρων καθώς και ο τύπος, το είδος και η μέγιστη συ- νεχής ιπποδύναμη της μηχανής. Για όσα σκάφη τα εν λόγω στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στη βεβαίωση του πω- λητή σύμφωνα με το εδάφιο 5 της παραγράφου 1β του άρθρου 5 του ΓΚΛ 23, εφόσον ο πωλητής είναι και κατασκευαστής, δεν απαιτείται η προσκόμιση της βεβαίωσης αυτής. Για τα εισαγόμενα σκάφη τη βεβαίωση μπορεί να εκδίδει ο αντιπρόσωπος του κατασκευαστή στην Ελλάδα ".

 

 

Μπορώ ως μηχανολόγος αεροναυπηγός μηχανικός να την υπογράψω?

 

Κάθε πληροφορία δεκτή  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:

Link to comment
Share on other sites

Τα ΕΔ μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων και ναυπηγών είναι κοινά.

 

Επομένως μπορείς όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

 

Βέβαια καλά είναι να γνωρίζεις το θέμα, ώστε οι ευθύνες που θα αναλάβεις με την υπογραφή σου, να μη βασίζονται σε κάποια πιθανή παράλειψη ή παρατυπία. 

 

 

Υ.Γ. Προσωπικά σαν ναυπηγός μηχανολόγος, που είμαι αλλά ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα, ποτέ δεν θα υπέγραφα.

Edited by antloukidis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Δεν είναι τίποτα σημαντικό, μια βάρκα βρήκε ο σύζυγος μου, την δηλώσαμε στο λιμεναρχείο πέρασε ο χρόνος που έπρεπε και τώρα γυρίζει στο όνομα του. Η βάρκα είναι μια μικρή ξύλινη χωρίς μηχανή (περίπου 4 μέτρα μήκος 1,20 πλάτος). Έχω την δήλωση σπίτι αν είναι να την υπογράψω εγώ να τελειώνουμε. Το ΤΕΕ δεν ξέρει να απαντήσει, στο λιμεναρχείο άφησα το τηλέφωνο να με παρούν να μου πουν αν μπορώ...  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: Πήγα και από το λογιστή .... σήμερα δεν είναι η μέρα μου...  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Και επανέρχομαι.

 

Το λιμεναρχείο μου απάντησε ότι βάση του ΦΕΚ 231 - 1/3/2000 παράγραφος 16 ότι λέει υπογράφεται από Ναυπηγό Μηχανικό. 

Βάση όμως του "ΝΟΜΟΣ: 6422/34 Περί ασκήσεως του επαγγέλµατος του µηχανολόγου, του ηλεκτρολόγου και του µηχανολόγου – ηλεκτρολόγου µηχανικού, ως και του ναυπηγού. (ΦΕΚ 412/Α/28-11-34)¨ τα 3 αυτά δεν ξέρουν αν έχουν κοινά επαγγελματικά δικαιώματα και για αυτό.

 

Καμιά ιδέα που να απευθυνθώ? να ξαναπάρω στο ΤΕΕ αύριο?  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Τα ΕΔ μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων και ναυπηγών είναι κοινά.

 

Α δηλαδή φτιάχνουν και οι άλλοι δύο πλοία? Εγώ νόμιζα ότι μόνο οι ναυπηγοί μπορούν να κάνουν τους Η/Μ στη στεριά και όχι το αντίθετο...

Link to comment
Share on other sites

μονο ναυπηγος υπογραφει.
 

Ο ναυπηγος εχει τα δικαιωματα του μηχανολογου, οχι το αντιθετο.

Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

Αυτο μου είχε πει το λιμεναρχείο οταν σε παρομοια περιπτωση ηθελα υπογραφη και εγω

 

Αλλα μια ερωτηση. Δε σου ζητησαν CE; Σε βαρκα του παππου μου που δεν ειχε βγαλει ποτε χαρτια δεν τους εκανε βεβαίωση απο ναυπηγο (εχω 10 φιλους) αλλα ηθελε αλλη διαδικασία. Αυτα πριν 2 χρόνια. Λες να μου λεγανε βλακειες;   Και η βαρκα ηταν μικρή, ιδια περιπτωση...

 

Εχει αλλη διαδικασία σε ευρεση; :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

 

Δεν έχω ιδέα τι είναι το CE  :mrgreen: . Μας ζήτησαν υπογεγραμένη μια βεβαίωση που αναφέρει μήκος πλάτος στοιχεία μηχανής και λίγα ακόμα στοιχεία (βεβαίωση κατασκευής την λένε ή βεβαίωση λεμβολόγησης) . Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι αυτή που βρήκαμε δεν είχε μηχανή μόνο κουπιά  :mrgreen: ! Ψήνομαι να την υπογράψω μόνη μου και αν την δεχτούν την δέχτηκαν... 

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπερα,θα ηθελες να μας πεις επι του θεματος τι συνεβει εν τελη?καλο θα ηταν να για τον κοπο ολων οσων ασχολουνται με το site ωστε να διευκολύνουν την καθημερινοτητα των μηχανικων ,να  δειχνουμε τον πρεποντα η εστω υποτυπωδη σεβασμο και αφου κανουμε την δουλιτσα μας.ειδάλλως ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΕΣ συμπεριφορες θα μας χαρακτηριζουν και θα μας ακολουθουν.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.