Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λήγουν οι άδειες των ενεργειακών επιθεωρητών σε μια εβδομάδα - Η επόμενη μέρα


Engineer

Recommended Posts

Αν το θέλει πραγματικά ο υπουργός δίνει παράταση όποτε θέλει. Απλά ο κύριος Σκουρλέτης δεν έχει καμία έννοια αν κόπηκε το μεροκάματο σε 20000 ενεργειακούς επιθεωρητές. Και μάλλον κάποιους συμβούλους του στη Μεσογείων τους βολεύει αυτό.

 

Μία λύση θα ήταν να κινητοποιηθούμε οι συνάδελφοι ώστε να σταματήσουν οι εξετάσεις στο ΤΕΕ, μήπως και το ΤΕΕ γίνει πραγματικά σύμμαχός μας στο ζήτημα αυτό.

 

Τέλος πάντων. Σήμερα γύρισα από τις διακοπές μου και θα προσπαθήσω τη Δευτέρα να πώ στο υπουργείο. Θα ζητήσω να δω τον υπουργό. Έχω στείλει αμέτρητα email αλλά φαίνεται ότι οι άνθρωποι του υπουργείου δεν θέλουν να απαντήσουν. Θα ενημερώσω άμεσα για το τι θα μου πούν.

 

Πάντως χωρίς κινητοποίηση περισσότερων συναδέλφων δεν είναι εύκολο να δωθεί λύση.

  • Upvote 6
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 182
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Ασχετο αλλά θέλω να ρωτήσω αυτούς που εξακολουθούν και είναι ενεπ και όχι μόνο, υπάρχει καμιά ενόχληση για  ΠΕΑ? Προσωπικά και άσχετα αν απέχω έχω να ενοχληθώ από τον Μάρτιο....

Ασήμαντη έως μηδενική. 

Link to comment
Share on other sites

Ο κοσμας ο Αιτωλός το ειχε προφητευσει και αυτο;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Ο Όσιος Παΐσιος.

http://archangelosmichail.gr/%CE%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%98%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9

Link to comment
Share on other sites

..Kαι βρέθηκα χτες σπίτι του. Οντως αν διαβάσει κανείς τα βιβλία του τα έχει προβλέψει όλα αυτά που γίνονται

 

post-27467-0-82751800-1440326935_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρίν από λίγο γύρισα από το υπουργείο. Δέν πήγα καθόλου στην ΕΥΕΠΕΝ, αλλά πήγα κατευθείαν στο γραφείο του υπουργού και αρχικά μίλησα με τη γραμματέα του.Εξήγησα ότι δεν πρέπει να κρατάνε όμηρους 20000 ενεργειακούς επιθεωρητές προεκλογικά. Εξήγησα ότι τα ενεργειακά πιστοποιητικά ήταν το μοναδικό εισόδημα που μας είχε απομείνει και πολλοί μηχανικοί αντιμετωπίζουμε πραγματικά πρόβλημα επιβίωσης. Η γραμματέας φώναξε έναν σύμβουλο του υπουργού που μου είπε ότι καθημερινά δέχονται πολλά τηλεφωνήματα από μηχανικούς που διαμαρτύρονται και ότι προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα άμεσα με την τροπολογία για την παράταση που είχαν καταθέσει σε κάποιο νομοσχέδιο. Όταν ζήτησα να ξανανοίξει άμεσα το buildingcert με υπουργική απόφαση, αφού ήδη ο προηγούμενος υπουργός είχε ανακοινώσει εξάμηνη παράταση, μου απάντησε ότι οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργού είναι αρνητικοί στο να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά θα το ξαναθέσουν άμεσα το ζήτημα τόσο στον υπουργό, όσο και στους νομικούς του συμβούλους. Σε κάποια φάση βγήκε και ο Σκουρλέτης από το γραφείο του τελειώνοντας μια συνάντηση που είχε και με άκουσε να λέω ότι είμαι ενεργειακός επιθεωρητής και ήρθα να διαμαρτηρυθώ για τον αποκλεισμό μας από τις ενεργειακές επιθεωρήσεις. Έφυγα αφού με διαβεβαίωσαν τόσο ο σύμβουλος του υπουργού όσο και η γραμματέας του υπουργού ότι θα ενημερώσουν άμεσα τον υπουργό και θα προσπαθήσουν αν γίνεται να δώσουν άμεσα κάποια λύση. Μου είπαν ότι το νομοσχέδιο με την τροπολογία για την παράταση στις άδειές μας είχε περάσει από όλες τις επιτροπές της Βουλής και ήταν έτοιμο για ψήφιση από την ολομέλεια, αλλά δυστυχώς λόγω των εκλογών ξανακλείνει η Βουλή. Νομίζω ότι έφυγα απαισιόδοξος. Δεν βλέπω λύση πριν από τις εκλογές. Αν την πίεση που τους έχω ασκήσει πηγαίνοντας συνεχώς εκεί την εξασκούσαν και άλλοι 10 μηχανικοί το ζήτημα θα είχε λυθεί. Νοιώθω ότι φοβούνται να πάρουν την ευθύνη και να πράξουν το αυτονόητο ξανανοίγοντας το buildingcert. Θεωρώ ότι είναι υπεύθυνοι για την παιρετέρω εξαθλίωση των συναδέλφων που προσπαθούσαμε να επιβιώσουμε με αυτό το μικρό εισόδημα από τα ενεργειακά πιστοποιητικά.

Edited by ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.
  • Upvote 8
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

+1 από εμένα για τις προσπάθειες και τις ενέργειες του Βασίλη.Κατά τα άλλα το αντικείμενο των ΠΕΑ έχει πρακτικά πεθάνει,το ενδιαφέρον είναι σχεδόν μηδενικό εδώ και καιρό.Μόνη λύση είναι να εφαρμοστεί η νομιμότητα,να είναι υποχρεωτική η ανάρτηση του ΠΕΑ με τα μισθωτήρια.Αν θέλουν το κάνουν αλλά όλοι ξέρουμε οτι αφενός δε θέλουν, φετέρου μας βρίσκουν μπόσικους και ανοργάνωτους και το αφήνουν έτσι...

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.