Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;


ΙΑΣΟΝΑΣ

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;  

485 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;

    • ΝΑΙ
      215
    • ΟΧΙ
      270


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Μήπως οδηγούμαστε σε δικτατορία;

 

Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα δικτατορικά καθεστώτα είναι να δημιουργήσουν εχθρούς στο εξωτερικό και εσωτερικό, ώστε να απομονώσουν τη χώρα και να μην αφήνουν να ακουστεί αντίλογος στο εσωτερικό. Εδώ και μερικά χρόνια γίνεται προσπάθεια να μας πείσουν ότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε πραγματικά το 2009, αλλά διογκώθηκε τεχνητά το έλλειμμα από κάποιους εχθρούς της πατρίδας. Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η δεκαετία 2000 που όλοι ζούσαμε πάρα πολύ καλά, ένα σωρό κόσμος έχτιζε βιλάρες και αγόραζε Cayenne, δεν δημιουργούσε έλλειμμα στην οικονομία μας; Είχε η Ελλάδα τόσο μεγάλη παραγωγή και εξαγωγές ώστε να υποστηρίξει όλο αυτό το lifestyle; Δυστυχώς και η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε την θεωρία της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος για να αθωώσει τον Καραμανλή.

 

Έτσι αντί να τα βάζουμε με τον πραγματικό εχθρό που ήταν η στρεβλή οικονομία μας εξαιτίας ενός μεγάλου και σπάταλου κράτους σε συνδυασμό με την απουσία ελέγχων, αρχίσαμε να τα βάζουμε με τους ξένους. Βοήθησαν σε αυτό και τα σκληρά μέτρα του μνημονίου, μέτρα όμως που ήταν απαραίτητα για να μας ξαναβάλουν σε τροχιά ανάπτυξης. Οι δανειστές βαφτίστηκαν "τοκογλύφοι" παρ' ότι οι περισσότεροι, όπως η Σλοβενία, μας δάνειζαν με μικρότερο επιτόκιο από αυτό που δανειζόντουσαν αυτοί.

 

Όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το μόνο που έκανε ήταν να αυξήσει τα έξοδα προσλαμβάνοντας δημόσιους υπαλλήλους ξαναγυρίζοντας την οικονομία σε ύφεση. Ο Βαρουφάκης με τις διαπραγματευτικές τακτικές του κατάφερε να στρέψει εναντίον μας όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ακόμα και την Κύπρο. Αυτό το παρουσιάσαν σαν επιτυχία, λες και σκοπός της διαπραγμάτευσης δεν ήταν να πάρουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε, αλλά να μην υποχωρήσουμε ούτε βήμα. Μετά από δυο μήνες, όταν ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται γιατί δεν γίνεται καμμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ο Τσίπρας αναγκάστηκε να βάλει στην άκρη τον Βαρουφάκη. Αμέσως οι διαπραγματεύσεις ξεκόλλησαν και φτάναμε όλο και πιο κοντά σε συμφωνία. Ξαφνικά όμως ο Τσίπρας, χωρίς συνεννόηση με την άλλη πλευρά, ανακοίνωσε ότι θα πάει σε δημοψήφισμα, αν και δεν υπήρχε άλλος χρόνος γιατί το 2ο μνημόνιο τελείωνε.

 

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι έτσι διατυπωμένο που σε αναγκάζει να πεις όχι. Θέλετε αυτά τα μέτρα ή όχι; Επιπλέον, αντί η κυβέρνηση να μείνει ουδέτερη και να αφήσει τον λαό να αποφασίσει μόνος του, έκανε εκστρατεία υπέρ του όχι. Σε ρωτάω τη γνώμη σου για κάτι αλλά ταυτόχρονα σου λέω τι να μου απαντήσεις;

 

Η κυβέρνηση έχει ήδη στρέψει τους εταίρους εναντίον της. Με ένα όχι θα το παίξει ακόμα πιο επιθετική. Πιστεύει κανείς ότι θα έχουμε συμφωνία; Η κυβέρνηση θα βρει ευκαιρία να μας πει ότι η μόνη λύση πια είναι να αποχωρήσουμε από την ΕΕ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες ως αντιδημοκρατική. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν πιο δημοκρατικά καθεστώτα αυτή τη στιγμή στον κόσμο από την ΕΕ και τις ΗΠΑ;

 

Μετά έχουμε τον πόλεμο στα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπο να τα φιμώσει. Μας λέει ότι δεν πληρώνουν για τις συχνότητες (ενώ στην πραγματικότητα τα κανάλια νοικιάζουν συχνότητες από έναν ιδίωτη πάροχο, την Digea), ότι δεν είναι αντικειμενικά (κανένας δεν είναι αντικειμενικός, αλλά πρώτη φορά δημοκρατική κυβέρνηση στρέφεται ενάντια σε μέσα που προβάλλουν αντίθετες απόψεις). Ακούμε ιστορίες για δημοσιογράφους που παρακολούθησαν σεμινάρια του ΔΝΤ, το οποίο είναι άλλοτε καλό και άλλοτε κακό, ανάλογα πως συμφέρει την κυβέρνηση. Τώρα αναφέρουν παντού την έκθεση που λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, παραλείποντας όμως να αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται και στην δική τους πολιτική που ξαναγύρισε την οικονομία σε ύφεση.

 

Ελπίζω να κάνω λάθος στις εκτιμήσεις μου και η κυβέρνηση να είναι απλώς ανίκανη. Αλλά φοβάμαι ότι μπορεί η παραπάνω θεωρία να επαληθευτεί. Στο κάτω κάτω και ο Χίτλερ δημοκρατικά εκλέχτηκε. Ελπίζω πραγματικά να μείνουμε στην Ευρώπη γιατί μας έχει δώσει πολλά και θα συνεχίσει να μας δίνει.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη η προπαγάνδα του τρόμου συνεχίζεται, χθές στον ενικό είπανε ότι ο EFSF κάνει απαιτητά τα 130δις και για κούρεμα καταθέσεων και άλλες πίπες.

Ορίστε η αλήθεια:

http://www.esm.europa.eu/press/releases/efsf-takes-note-of-greeces-non-payment-to-imf.htm

http://www.esm.europa.eu/press/releases/efsf-board-of-directors-reserves-its-rights-to-act-upon-greeces-default.htm

Στο πρώτο κείμενο λέει τις 3 επιλογές που έχει ο EFSF (βάσει κανονισμών) μετά την μη πληρωμή του ΔΝΤ.

Η πρώτη επιλογή είναι να ακυρώσει το δάνειο και να κάνει απαιτητά αυτά που έχει δώσει.

Η δεύτερη να παραιτηθεί του δικαιώματος του και

Η τρίτη να επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων του.

Στο δεύτερο κείμενο λέει ότι επέλεξε την τρίτη επιλογή (decided not to request immediate repayment of its loans..) !!!

Και ο πληρωμένος δημοσιογράφος είπε ότι από συνάδελφο του πολύ αξιόπιστο (να χαίρεται την αξιοπιστία του) ενημερώθηκε ότι το EFSF κάνει απαιτητά τα 130 δις!!!

Αυτά να τα βλέπετε έτσι;;;

 

και για να γελάσουμε λίγο

Link to comment
Share on other sites

Για το κούρεμα καταθέσεων δεν με νοιάζει γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα στην τράπεζα. Αλλά τις πίπες θα τις πάρουμε εμείς ή θα μας τις πάρουν αυτοί;

 

Πάντως νομίζεις ότι ο EFSF δεν θα απαιτήσει κάποια στιγμή τα λεφτά του;

Link to comment
Share on other sites

.... Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η δεκαετία 2000 που όλοι ζούσαμε πάρα πολύ καλά, ένα σωρό κόσμος έχτιζε βιλάρες και αγόραζε Cayenne, δεν δημιουργούσε έλλειμμα στην οικονομία μας; ......

 

Πάντως συνάδελφε, όλη αυτή η κουλτούρα του καταναλωτισμού και του νεοπλουτισμού τύπου κλικ και νίτρο, ήταν χτες μαζεμένη στο καλλιμάρμαρο ταγμένη με το ναι, και ο νοών...νοείτο.

Link to comment
Share on other sites

Ενώ στο Σύνταγμα ήταν τα παιδιά τους, ε; Πάντως αυτή η κουλτούρα έχει τελειώσει εδώ και 5 χρόνια γιατί δεν υπάρχουν πια δανεικά.

 

Και κάτι για να μας βάλει σε σκέψεις:

 

Edited by GabeR
Link to comment
Share on other sites

Για το κούρεμα καταθέσεων δεν με νοιάζει γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα στην τράπεζα. Αλλά τις πίπες θα τις πάρουμε εμείς ή θα μας τις πάρουν αυτοί;

 

Πάντως νομίζεις ότι ο EFSF δεν θα απαιτήσει κάποια στιγμή τα λεφτά του;

Άλλο αυτό και άλλο να παραπληροφορείς τον κόσμο και να τον τρομάζεις ώστε να ψηφίσει ναι.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του σύριζα θα διδάσκεται στο μέλλον ως ισάξιος των μεγαλύτερων προπαγανδστικών μηχανισμών της ιστορίας. Η υπογραφή που φέρει λέγεται παππας, άλλος ενας ανεππάγγελτος που γαλουχήθηκε στο σπίτι με εμφυλιοπολεμικά μοτο.

 

1. Εκμεταλλεύεται στο έπακρον την δικαιολογημένη δυσπιστία των ανθρώπων στα media και κατάφερε οχι μόνο να μειώσει την επιρροή τους αλλά να την αντιστρέψει και πλέον αντί του γελοίου που ακουγες κάποτε "μα αφου το είπαν τα κανάλια!" προεξοφλώντας ότι είναι αλήθεια, τώρα ακούς το εξίσου γραφικο΄  "αφού το είπαν τα κανάλια είναι ψεμματα". Κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις η αμορφωσιά (και φυσικά δεν μιλάω για πτυχία όταν μιλάω για μόρφωση)

 

2. ΜΙσθοφορικά trolls που έχουν κατακλείσει το διαδύκτιο, αν υποθέσουμε ότι αυτή την στιγμή είναι 50-50 οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ τα post σε facebook-forum κτλ είναι 90-10 υπέρ του οχι. Υπάρχει καθοδήγηση των trolls από "ανώτερους "  που προσαρμόζουν τη γραμμη των trolls κατά περίσταση. Σαφής η περίπτωση εδώ, όπου το troll που εγραφε ιδιαίτερα επιθετικά απεσύρθει και υοθετείται μια πιο μετριοπαθής προσσεγγιση.

 

3. Αξιοποίηση των τραμπούκων μπαχαλάκηδων, επίθεση στην εκδήλωση μένουμε Ευρώπη με παλούκια, η οποία δεν παίχτηκε σχεδόν καθόλου από τα κατά τα αλλα εχθρικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ μεσα. Συμπραξη με το αντίπαλο δέος της ΧΑ και έτσι απόλυτος έλεγχος του "πεζοδρομίου." Μοναδικό ανάχωμα το ΚΚΕ γι αυτό και δεν το προκαλούν.

 

4. Ποντάρε σε όλα τα ταπεινά ενστικτα που κυριαρχούν στους ανθρώπους σε περιόδους κρίσης , υπάρχει μεγάλο ποσοστό που επιλέγει το οχι από φθόνο, "αν δεν έχω εγώ τίποτα"  να χάσεις και συ...

 

5. Πηρε υπέρ του ενα κοινό στο οποίο δεν θα είχε ποτέ πρόσβαση, μέσω του Καμμένου.

 

6. Λένε ψεμματα, ψεμματα, ψέμματα, όπως είπε ο Λοβέρδος στον κατρούγκαλο προχτές "λες ψέμματα με τον ίδιο τρόπο που αναπνέεις"

 

7. Ταυτίζουν το Ναι με το αντιπαθέστατο και κλεπτοκρατικο παλαιοκομματικό σύστημα.

 

8. Εβαλε το ΟΧΙ πρωτα από το ΝΑΙ στο ψηφοδέλτιο!!

 

9. Αφησε μονο μία εβδομάδα περιθώριο για το δημοψήφισμα , γιατί το ψέμα ως γνωστόν έχει κοντα ποδάρια.

 

10. Με προσοχή επέλεξε το όριο των 60 ευρώ/ημέρα , ωστε τα χρήματα στις τράπεζες να μην τελειώσουν ως φυσικό υλικό πριν δημοψήφισμα και ξυπνήσει ο κόσμος αλλα σχεδόν αμέσως μετά. (Από την επόμενη Τετάρτη θα δείτε σκηνικά που δεν έχετε φανταστεί είτε με ναι είτε με΄όχι).

 

Καλή τύχη σε όλους.

 

Υ.Γ. το κούρεμα θα γίνει είτε με ναι είτε με όχι , το μέγεθός του μπορεί να διαφέρει ... για όσους καίγονται.

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα κάνεις; Πως θα παραγγείλει ανταλλακτικά ο μηχανικός αφού δε μπορεί να στείλει χρήματα στο εξωτερικό; Εδώ και χρόνια όλοι λειτουργούν με ελάχιστο στοκ. Ξαφνικά θα πούμε πως έχουμε γεμάτες αποθήκες από όλα τα αγαθά και έχουμε επάρκεια στα πάντα;

 

Τέτοια προβλήματα υπήρχαν ήδη. Δε θα πρωτοεμφανιστούν τώρα. Όποιος έχει λεφτά θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα εισαγόμενα προϊόντα. Όποιος δεν έχει, είχε πάψει προ πολλού να τα απολαμβάνει.

 

Αλλά με καλύτερη αξιοποίηση των μεταχειρισμένων και επισκευή των χαλασμένων αντί για πέταμα οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν επαρκώς. Η ανάγκη θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία της εγχώριας βιομηχανίας και θα έχουμε και ανάπτυξη. Ας κουνήσουμε λίγο και το δακτυλάκι μας. Ας φτιάξουμε και κάτι μόνοι μας.

Link to comment
Share on other sites

Χρειαζόμαστε πρώτες ύλες από το εξωτερικό. Αυτό το έχεις σκεφτεί;

 

Με τα φάρμακα τι θα κάνουμε;

Edited by GabeR
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.