Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη θερμανσης με κλιματιστικά


akaliak

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Πρόκειται για ΜΕΑ και η/μ σε κτήριο 51 τ.μ. και όπως καταλαβαίνετε χώρος για λεβητοστάσιο κλπ. δεν υπάρχει. Η λογική μου λέει ότι μπορεί κάλλιστα να γίνει μελέτη μελέτη θέρμανσης με κλιματιστικά. Θεωρεί κάποιος ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Επιπρόσθετα, χαίρομαι Συνάδελφε που ανοίγεις το θέμα και θα πρόσθετα πρακτικά κιόλας σε υπάρχοντα ακίνητα, να προτείναμε ενδυκνυόμενους τρόπους θέρμανσης με κλιματιστικά ή θερμοπομπούς. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και εύχομαι σε όλους τον σχηματισμό μιας καλής γνώμης.

Link to comment
Share on other sites

Ή Α/Θ με fan coil units; Με αντλίες θερμότητας άμεσης εκτόνωσης (είτε τοπικές είτε multi), πιθανόν να έχεις πρόβλημα με το λουτρό και την κατηγορία αυτοματισμών.

Link to comment
Share on other sites

Οι θερμοπομποί είναι απαγορευτικοί, σε ότι αφορά την απαίτηση για κατάταξη στην Κατηγορία Β.

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία χρόνια σε όλες τις μελέτες που κάνω για κατοικίες η θέρμανση γίνεται με κλιματιστικά πλην του μπάνιου όπου πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλον τρόπο θέρμανσης.

 

Αρκεί να λάβεις υπ'όψιν τις απώλειες θέρμανσης τα φορτία ψύξης για να τα επιλέξεις και μετά το ρεύμα τους θα το λάβεις υπ'όψιν στην μελέτη ηλεκτρικών ισχυρών.

 

Στις περισσότερες μονοκατοικίες απαιτείται τριφασικό ρεύμα για να σηκώσει τα φορτία, αν υπάρχουν κλιματιστικά ή αντλίες θερμότητας.

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι!

 

Και εγώ κάπως έτσι θα το αντιμετωπίσω, δηλαδή με τοπικά κλιματιστικά και στα μπάνια ηλ. αντιστάσεις (σώμα ή αερόθερμο). Και θα προδιαγράψω τo CΟP των κλιματιστικών μονάδων τόσο, ώστε να αντισταθμίζει τις απώλειες πρωτογενούς στα μπάνια (λόγω β.α. = 1), προκειμένου να βγεί το κτήριο Β.

 

Κατηγορία αυτοματισμών; Β (εφόσον τα κλιματιστικά είναι inverter) ή Γ λόγω τοπικών συστημάτων (και ειδικά για τα μπάνια); Εγώ κλίνω προς Γ.

 

 

 

Υ.Γ. Εννοείται ηλιακός για ζνχ με εμβαδό συλλεκτών ικανό να καλύπτει το 60% των αναγκών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.