Jump to content

Αποστέλλονται 500.000 ειδοποιητήρια με έξτρα φόρο για αγρότες και επιχειρήσεις


Engineer
 Share

Recommended Posts

Στα τέλη Σεπτεμβρίου περίπου 500.000 αγρότες, επιχειρηματίες και υπόχρεοι στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα θα λάβουν ειδοποιητήριο, το οποίο θα τους πληροφορεί ότι στο Τaxisnet έχουν αναρτηθεί νέα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος για το 2014, με έως και διπλάσια προκαταβολή φόρου και αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης έως και κατά 1.146 ευρώ για τους έχοντες ΙΧ μεγάλου κυβισμού.

 

Χθες υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σε εξάωρη σύσκεψη, δρομολόγησαν τις διαδικασίες έκδοσης των νέων εκκαθαριστικών. Οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ αποφάσισαν να τρέξουν τις νέες εκκαθαρίσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος στη συνέχεια και για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στις αρχές Οκτωβρίου.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η εφορία θα απευθυνθεί πρώτα στους αγρότες. Η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες από το 27,5% στο 55% έχει ψηφιστεί ήδη και τώρα έρχεται η ώρα της εφαρμογής. Πρακτικά, για έναν αγρότη στον οποίο με την αρχική του φετινή δήλωση είχε βεβαιωθεί προκαταβολή φόρου 500 ευρώ, με τη νέα εκκαθάριση η προκαταβολή θα διπλασιαστεί στα 1.000 ευρώ.

 

Ανάλογες επιβαρύνσεις έρχονται και για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι ΑΕ και οι ΕΠΕ οι οποίες με τις διατάξεις νόμου που ψηφίστηκαν τον Ιούλιο θα πιάνονταν στην τσιμπίδα της αυξημένης προκαταβολής φόρου από το 2016, με τις προσθήκες που έγιναν τον Αύγουστο με το Μνημόνιο καλούνται να βάλουν από φέτος βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

 

Οι ψηφισμένες διατάξεις ορίζουν αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100% για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες (εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τους οποίους η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 75% από το 55% θα εφαρμοστεί το 2016), επίσης αναδρομικά για τα κέρδη του 2014.

 

Αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης κατά 279 έως και 1.146 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών, ενώ πολλαπλάσιες είναι οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν στην κατοχή τους σκάφη αναψυχής, πισίνες, αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα.

 

Τα νέα φουσκωμένα εκκαθαριστικά αφορούν κυρίως όσους έσπευσαν από τους πρώτους να υποβάλουν τις δηλώσεις τους (έως τις 20 Ιουλίου), καθώς όσοι καθυστέρησαν και υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις μέσα στον Αύγουστο έχουν ήδη φορολογηθεί σχετικά.

 

Οι πρόσθετοι φόροι οι οποίοι θα προκύψουν μετά τη νέα εκκαθάριση, στη βάση των αυξημένων προκαταβολών θα πρέπει να εξοφληθούν μαζί με τις τρέχουσες εναπομείνασες δόσεις του φόρου εισοδήματος, εκτός αν η ΓΓΔΕ αποφασίσει να δώσει νέες προθεσμίες.

 

Πηγή: http://www.e-forolog...medium=facebook

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Tο απόλυτο αλλαλουμ για άλλη μια φορά με το φόρο εισοδήματος. Τι προγραμματισμό να κάνει μια οποιαδήποτε επιχείρηση όταν δεν ξέρει καν πόσο θα φορογήθει για το χθες (καλα για το παρόν και το μέλον ούτε για πλάκα δεν ξέρει τι μέλει γενέσθαι). Τι είπαμε θέλουν οι πολιτικοί τζιμάνια που μας τυρανάν?επενδύσεις? Για να επενδύσει κάποιος εδώ πρέπει ξεκαθαρα να είναι λαμόγιο ή μαφιόζος και να επιδιώκει σε γρήγορο και ευκαιριακό κέρδος που θα μοιραστεί βεβαιώς βεβαίως με τους εδώ νταβατζήδες και ολιγάρχες.

Link to comment
Share on other sites

Mε την αύξηση της προκαταβολής δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αυξηθούν διαχρονικά τα φορολογικά έσοδα. Φέτος θα αυξηθούν , τουλάχιστον σε επίπεδο βεβαίωσης , του χρόνου όμως η φετινή αυξημένη προκαταβολή θα αφαιρεθεί από τον φόρο εισοδήματος και αν δεν υπάρξει αύξηση κερδοφορίας ο συνολικός φόρος θα είναι σταθερός και θα αυξηθεί μόνο λογω της αύξησης του συντελεστή φρολογίας από το 26% στο 29%.

Link to comment
Share on other sites

Έρχεται ένα πολύ σκληρό 3ο μνημόνιο.

 

Κι ο έλληνας ακόμα στον κόσμο του, βλέπω άτομα να ζουν με την ελπίδα οτι αν νικήσει το κόμμα που νομίζει θα του μειώσει τους φόρους και κάτι θα κάνει. Δεν μας σώζει τίποτα.

 

Η φοροδιαφυγή εννοείται οτι θα αυξηθεί, έχω συγγενή μου που τον έσκισαν με 2500ευρώ φόρο από τεκμήριο για 5500ευρώ εισόδημα επειδή έχει ακίνητα και δεν τα δήλωσε στην τελική δήλωση για να μην υπολογιστεί τεκμήριο, ενώ άλλος με μαγαζί που έχει διάφορα προϊόντα δήλωσε λιγότερο τζίρο στην δήλωση για να έρθει μικρότερος φόρος, και οι 2 έχουν ηδη οφειλές που τις πληρώνουν σε δόσεις, μου λένε ας μας ελένξουν να μας βάλουν πρόστιμο, είτε έτσι είτε αλλιώς θα χρωστάνε ληξιπρόθεσμα στην εφορία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.