Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κερδοσκοπικά funds θέλουν άρση προστασίας για την πρώτη κατοικία


Recommended Posts

Στην Αμερική πέραν των κέντρων των πόλεων  , ποια είναι η αξία της γης ? 

Ακόμα στην Αμερική άμα πάρει το ενέχυρο η τράπεζα , δεν σου ζητάει τίποτα άλλο , ενώ εδώ είσαι χρεωμένος για το υπόλοιπο μετά τον πλειστηριασμό .

 

Η Αθήνα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πρωτεύουσα  της Δύσης που το κέντρο της είναι φτηνότερο από τα προάστια .

Ακόμα ο ΝΟΚ δίνει τεράστια μπόνους σε περίπτωση που γκρεμιστεί ολόκληρο ΟΤ .

 

Στην πράξη μέχρι τώρα οι τράπεζες ελάχιστους πλειστηριασμούς έχουν κάνει ακόμα και όταν δεν είναι πρώτη κατοικία και αυτό γιατί δεν θέλουν να έχουν θέματα με τις αξίες των ενεχύρων τους .

 

Συμφωνώ απόλυτα για τους έχοντες ελλιπή γνώση και για την σιγουριά που τους προσφέρει αυτή , ιδιαίτερα σε νέους μικρής εμπειρίας . 

ισχύει ;

Edited by varxo
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και βέβαια ισχύει.

Από την στιγμή που η τρέχουσα αξία του ακινήτου είναι μικρότερη από το ποσό του δανείου που υπολείπεται προς εξόφληση στην τράπεζα...

Link to comment
Share on other sites

Κάποια στιγμή θα πρέπει να διαχωρίσουμε αυτόν που πήρε ένα δάνειο ά κατοικίας και εν συνεχεία απολύθηκε (άρα μέχρι τη σύναψη δανείου πληρούσε τα τυπικά) και αυτόν που είναι κακοπληρωτής με την τράπεζα, την εφορία, τη ΔΕΗ κλπ (άρα είναι στη νοοτροπία του να παρασιτεί). Ξέρω πολλούς που έχουν φράγκα και δεν πληρώνουν μέχρι η ΔΕΗ να τους κόψει το ρεύμα.

 

Επίσης είναι άδικο να μεταχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο αυτόν που πλήρωνε 40 χρόνια το ταμείο του με αυτόν που πήρε 15 χρόνια πλασματικά από ΔΕΚΟ που πουλήθηκε και βγήκε στη σύνταξη με 30 χρόνια.

 

Γενικά είναι θέμα μεγάλο ότι κάποια λαμόγια με τα "τυπικά" προσόντα φτωχού κρύβονται πίσω από την καταστροφή εργατικών ανθρώπων που ήταν πάντα εντάξει στις υποχρεώσεις τους αλλά τους χτύπησε η συγκυρία.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ισχύει ;

Ναι, ισχύει.

 Όχι όπως εδώ, που μπορεί να σου πάρει και τα σώβρακα και να σε κυνηγά ακόμα μέχρι β΄ Παρουσίας.

Και στην Πολιτεία της Φλόριδα, ισχύει από ανέκαθεν το ακατάσχετο α¨ κατοικίας, ανεξαρτήτως ποσού.

Μη ανησυχείς όμως, έχουν και εκεί παπαγαλάκια: "Γιατί του φτωχού στο Κάνσας να του παίρνουν το σπίτι και όχι αυτού στην Φλόριδα"

" Η Φλόριδα παράδεισος των απατεώνων" , κ.λ.π.

Όπως βλέπεις όλα τα γουρούνια παντού έχουν την ίδια μούρη.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια ισχύει.

Από την στιγμή που η τρέχουσα αξία του ακινήτου είναι μικρότερη από το ποσό του δανείου που υπολείπεται προς εξόφληση στην τράπεζα...

 

Παιδιά δεν ισχύει αυτό. Το εαν το ενέχυρο είναι αρκετό για να αποζημιώσει την χασούρα της τράπεζας σε όρους κεφαλαίου και επιτοκίου σε περίπτωση χρεοκοπίας του δανειολήπτη κρίνεται με βάση την εκτίμηση του ακινήτου σε μία καθορισμένη χρονική στιγμή.  (κατά την διαδικασία σύναψης του δανείου). Εάν υπάρξει αδυναμία πληρωμών η τράπεζα κατάσχει το ενέχυρο ΜΟΝΟ. Το αν οι συνθήκες της κτηματαγοράς είναι χειρότερες απ'ότι 5 χρόνια πριν, όταν συμφωνήθηκε το ΄δανειο, είναι πρόβλημα (επενδυτικό ρίσκο) της τράπεζας.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και ισχύει . Κάποιοι από εμάς εδώ έχουμε εμπειρία 3 δεκαετιών σε αυτά τα θέματα και το νομικό καθεστώς , ενώ έχουμε και γνωστούς στα ψηλά κλιμάκια των τραπεζών και τους ρωτάμε καθώς και νομική στήριξη .

 

Στην Αμερική η τράπεζα αναλαμβάνει το ρίσκο της εκτίμησης του ακινήτου που είναι ενέχυρο . Εκεί έγιναν και οι κομπίνες με τα golden boys που πούλαγαν υπερτιμημένα τεχνητά ακίνητα με ακριβά επιτόκια .

 

Εδώ αντίθετα το χρέος σε κυνηγάει και προφανώς με κλειστές τις τράπεζες ως προς τον δανεισμό για στεγαστικά , ΔΕΝ επιτρέπεται να έχουμε πλειστηριασμούς και όσοι φωνάζουν υπέρ , είναι παπαγαλάκια λαμογίων .

 

Και τα fund προφανώς δεν θα είναι μόνο ξένα . Θα είναι και δικοί μας μέσα που θέλουν να πάρουν τζάμπα περιουσίες .

 

Ξαφνικά εκεί που οι τράπεζες έδιναν δάνεια μέχρι 60 % της εμπορικής , αποφάσισαν το 2002 με την γιούρο να πρωτοστατεί να δίνουν μέχρι το 120 % και μετά το 2010 θέλουν τα έξοδα του δανειολήπτη , κάρτες και δόση να μην υπερβαίνουν το 30 % του εισοδήματος του .

 

Κανόνες αλαλούμ . Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν δίνουν δάνειο με δόση το μισό του ενοικίου που πληρώνει σήμερα ο δανειολήπτης .

 

Διαβάστε και κάτι καλό . Οχι ότι δεν τα ξέραμε δηλαδή . Αλλά κάποιοι τα αγνοούν . 

http://www.koutipandoras.gr/article/121174/o-talantoyhos-oikonomikos-symvoylos-tis-eurobank

 

 

ο 2013, το ελληνικό κράτος, μέσω του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επένδυσε €5,8 δις στην Eurobank, καταβάλλοντας €1,54 για κάθε μετοχή και αποκτώντας έτσι το 95% της τράπεζας. Επιπλέον, το κράτος αγόρασε επιπλέον προνομιούχες μετοχές αξίας €1,25 δισ. Το κράτος παρέδωσε την Postbank στην Eurobank αφού πρώτα ξόδεψε €4,06 δις για ώστε να καλύψει το «κενό χρη- ματοδότησης» της Postbank αλλά και ακόμη €550 εκ. για την ανακεφαλαιο- ποίησή της.

Βοήθησε την Eurobank να απορροφήσει την διεφθαρμένη, πτωχευμένη Proton Bank δωρίζοντας στην Eurobank €760 εκ. για να καλύψει το «κενό χρηματοδότησης» της Proton, και επί πλέον €550 εκ. νέων κεφαλαίων. Δώρισε €760 εκ. στην Eurobank για την κάλυψη του «κενού χρηματοδότησης» της Aspis, απορροφώντας την. Συνολικά, όσο ο κ. Χαρδούβελης τελούσε Οικονομικός Σύμβουλος της Eurobank, δηλαδή κορυφαίο στέλεχος, το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος παρέδωσε στη Eurobank το συνολικό ποσό των €13,3 δις το οποίο μεταφράζεται στο 7,3% του ΑΕΠ. Γιατί; Επειδή η Eurobank πτώχευσε και το ελληνικό δημόσιο αναγκάστηκε να την διασώσει. Θα περίμενε, όμως, κανείς ότι, έχοντας κάνει μια τέτοια τεράστια επένδυση, από το υστέρημα των πολιτών, το κράτος θα προσπαθούσε να διασφαλίσει την περιουσία του. Αντί για αυτό, μερικούς μήνες αργότερα, εκδόθηκαν νέες μετοχές της Eurobank.

Όμως δεν επιτράπηκε στο κράτος να συμμετάσχει (μέσω του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) στην έκδοση των νέων μετοχών. Επιτράπηκε στους ιδιώτες να αγοράσουν αυτές τις νέες μετοχές με έκπτωση 80% (πληρώνοντας το εξευτελιστικό ποσό των 31 λεπτών ανά μετοχή, ενώ το κράτος είχε ξοδέψει €1,54 ανά μετοχή) εντός λίγων μόνων μηνών. Η τιμή αυτή δεν ήταν μόνο πολύ χαμηλότερη από την τιμή που είχε καταβάλει το κράτος λίγους μήνες πριν, αλλά ήταν και χαμηλότερη από την αξία της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τη στιγμή της έκδοσης των νέων μετοχών. Για να καλύψει τα νώτα της, η κυβέρνηση νομοθέτησε την εσαεί ασυλία για τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την κατηγορία ότι ενήργησε εναντίον των συμφερόντων του δημοσίου απέχοντας από την συγκεκριμένη έκδοση

νέων μετοχών. Ως αποτέλεσμα της νέας έκδοσης μετοχών, οι ιδιώτες επενδυτές (συμπεριλαμβανομένων αρκετών hedge funds) πλήρωσαν €2,86 δις και απέκτησαν το 65% μίας τράπεζας για την οποία το ελληνικό κράτος είχε μόλις ξοδέψει €13,3 δις. Έτσι η συμμετοχή του κράτους στην Eurobank μειώθηκε στο 35% του μετοχικού κεφαλαίου, μειώνοντας την αξία των μετοχών του δημοσίου σε μόλις €2 δις. Περιληπτικά, το κράτος διέσωσε την Eurobank με κόστος τουλάχιστον €13,3 δις για να λάβει το 95% της τράπεζας αλλά, λίγους μήνες αργότερα, παρέδωσε τα κλειδιά της τράπεζας σε ιδιώτες θυσιάζοντας το 65% που κατείχε μειώνοντας την περιουσία του στην Eurobank στα €2 δις.

 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλα η εγκυρότητα του Βαξεβάνη είναι χειρότερη απο αυτή του Newsbomb...ιντερνετικες κ....οφυλλαδες.

Για τα δάνεια θα το ψαξω αν ισχυει, που και παλι το θεωρω απιθανο. Αλλα στο Ελλαδισταν ολα να τα περιμενεις. Εαν ομως ισχυει, είναι η πρωτη φορα που θα ταχθω κατα των τραπεζων.

Link to comment
Share on other sites

Α.Κ. άρθρο 1293:

 

"Αν η απαίτηση του δανειστή δεν ικανοποιηθεί στο σύνολο ή κατά ένα μέρος από το ενυπόθηκο κτήμα, ο δανειστής έχει το δικαίωμα να στραφεί με την ενοχική αγωγή κατά οποιουδήποτε υποχρέου. "

Ευχαριστώωωω...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ψέματα τα περί Γιούρο . Εδώ ο πρώην ιδιοκτήτης που την φέσωσε ξεκινώντας τα δάνεια σε κάθε περαστικό , την φόρτωσε στο κράτος και πήγε μετά να πάρει και την Εθνική αντί να πάρει μόνο το κατάστημα Κορυδαλλού για μερικά χρόνια .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.