Μετάβαση στο περιεχόμενο

Excel - απορίες, βοήθεια επί του προγράμματος


GeorgeS

Recommended Posts

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι:

Έχω ένα αρχείο excel από το οποίο μέσω υπερσύνδεσης θέλω να ανοίγω κάποια άλλα αρχεία excel, word και pdf. Το ερώτημα είναι το εξής: Πως μπορώ να εισάγω την υπερσύνδεση ώστε πχ αν μεταφέρω το αρχείο (μαζί με τα excel/word/pdf) σε έναν άλλον υπολογιστή να μην χαθούν οι υπερσυνδέσεις?

 

Θα ήθελα επίσης να ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος ούτως ώστε πχ αν αλλάξω τον φάκελο από τον οποίο θα τροφοδοτώ το κυρίως φύλλο (ο φάκελος θα έχει τα excel/word/pdf) να αλλάζουν εύκολα οι υπερσυνδέσεις στο κυρίως excel (και όχι να χρειάζεται να τις ξαναπεράσω μία μία)..

 

Υπάρχει κάποιος τρόπος? Και αν ναι ποιος?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις... :wink:

 

ΥΓ: Δεν μιλάω για μια/δυο υπερσυνδέσεις αλλά για 200+ οπότε καταλαβαίνετε η ιδέα του να τις περνάω ξανά και ξανά είναι σκέτη ταλαιπωρία..

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου...

Δουλεύει μια χαρά... Το δοκίμασα ήδη σήμερα και έκανα την δουλειά μου όπως ακριβώς την είχα στο μυαλό μου. Πέρασα γύρω στις 350+ υπερσυνδέσεις..

Να 'σαι καλά... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση πρός τους ειδικούς του Excel :

Επειδή εχει μαζευτεί μεγάλος αριθμός αποδείξεων οι οποίες αρχισαν να ξεθωριάζουν , σκέφτομαι να τις περάσω σε ενα αρχείο Excel που να περιέχει 1) ΑΦΜ 2) Ονομασια επιχείρησης 3) Ειδος (π.χ. Κάυσιμα, Τροφιμα , Ρούχα κ.λ.π.) 4) Αριθμό απόδειξης 5) Ημερομηνία και 6) Ποσό . Ρωτάω λοιπόν αν ειναι δυνατόν γράφοντας το ΑΦΜ (κάποιας επιχείρησης που ειναι ήδη γραμμένη προηγουμένως) , να μου συμπληρώνει αυτόματα τα πεδία 2 και 3.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα ειδικού συνάδελφε.

 

Με χρήση της VLOOKUP θα το προσεγγίσεις αυτό που θέλεις . Βολεύει ΜΟΝΟ αν οι αποδείξεις είναι στο σύνολό τους από συγκεκριμένα καταστήματα και επαναλαμβάνονται . Επίσης θέλει και διαφορετική μορφή οργάνωσης των δεδομένων.

 

Άλλες τοποθετήσεις ;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που απαντάω ίσως είναι λίγο άσχετο, αλλά εγώ τις αποδείξεις τις περνάω εδώ : http://www.taxfriend.gr/ και κάνει αυτόματα αυτό που λες να συμπληρώνει τα πεδία.

Η χρήση του είναι δαφορετική από το excel αλλά πολύ απλή, και μπορείς να κάνεις export ανά πάσα στιγμή ότι στοιχεία έχεις κάνει εισαγωγή σε excel αλλά και xml για open office (open office εχω εγώ και δουλευεί μια χαρά κάνω export μία φορά την εβδομάδα να έχω backup και εγώ το αρχείο offline).

Το registration είναι πολυ απλό, αν θέλεις δίνεις και ψευτικο ονοματεπώνυμο (μόνο όνομα - επώνυμο ζητάει και e-mail, να έχεις πρόσβαση στο e-mail που θα δώσεις γιατί είναι το μόνο που μπορεί να χρειαστεί). Download δεν χρείαζεται να κάνεις τίποτα. Ολα δουλέυουν οnline.

Ξέρω ότι είναι άσχετο, αν δεν σε ενδιαφέρει απλως αγνόησε το post, εγώ το χρησιμοποιώ από τότε που ειπώθηκε για τις αποδείξεις τις έχω όλες περασμενές εκέι και με βοηθάει να παρακολούθω τα έξοδα γενικότερα, αφου έχει και κατηγορίες εξόδων, και γραφήματα , μηνιαία ανάλυση ακρίβως ότι χρειάζομαι.

 

Νομίζω πάντως ότι για την εφορία ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ δεν θα ισχύσισει ο νόμος αυτός τελικά αλλά απλώς θα δηλώνουμε το σύνολο των αποδειξέων, γιατί ανακαλύψανε ότι είναι αδύνατον να γίνει έλeχγος σε όλα αυτά τα στοιχεία ούτως ή αλλώς όποτε δεν έχει νόημα να τα ζήτανε. Και από του χρόνου (εισοδήματα 2011) θα ισχύσισει άλλως τρόπος με κάρτες ή δεν ξέρω έγω τι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.