Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με φουσκωμένα πλακάκια


animalinstict

Recommended Posts

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Το μονο "καλο" στην υποθεση ειναι οτι δεν μενουμε πλεον εκει, και το σπιτι θα αδειαστει και θα νοικιαστει. Απλα εχουμε μεγαλο θεμα με το κοστος της αποκαταστασης. 

Link to comment
Share on other sites

σε αντίστοιχη γνωστή μου περίπτωση πάντως ένας αξιέπαινο  εργολάβος μετά από 7-8 από την παράδοση του έργου

δέχθηκε να διαθέσει το προσωπικό ο ίδιος και οι ιδιοκτήτες να βάλουν το κόστος αγοράς των πλακιδίων

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

τελικά τα πλακάκια βγήκαν με σφυρί και καλέμι. απο τισ 8 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσιμέρι, 2 άτομα είχαν ξυλώσει 100m2 και τα είχαν πετάξει και στον κάδο!

 

Δυστηχός τα χρόνια έχουν περάσει και ο κατασκευαστής δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι. Είναι στην καλή θέληση του  αν θέλει να κάνει κάτι.

Ο δικός μας κατασκευαστής πάντος έκανε την πάπια...

Link to comment
Share on other sites

Με σφυρι και καλεμι ειναι πιο ευκολο να αφαιρεθουν τα πλακακια τοπικα και χωρις να σπασουν; 

Μπορουν να ξανατοποθετηθουν τα ιδια αν τριφτουν απο κατω και καθαριστει η κολλα; Ή ειναι ενα ημιμετρο και παλι θα ξαναβγαλουν προβλημα; Μιλαμε παντα για τοπικη επιδιορθωση, οχι για ολο το σπιτι. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

αν θες να τοποθετήσεις τα ίδια πλακάκια πρέπει να τα βγάλεις πολύ προσεκτικά. Αρα θα πρέπει να κόψεις αρμούς με τροχό (κανονικό ή παλμικό για λιγότερη σκόνη) και μετα σιγά σιγά και με αγάπη να τα βγάλεις. Κατσαβιδάκι + σφυράκι όχι σφυρί + καλέμι. Φυσικά θα έχεις και απώλειες απλά έτσι θα τις περιορίσεις. 

Μετά όπως είπες καθαρίζεις την κόλα και ξανά κολλάς.

Αν θέλεις με μια σπάτουλα καθάρισε υπολείμματα κόλλας από το πάτωμα, σκούπισε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να μην έχει σκόνη και ρίξε ρεβινέξ. Όταν στεγνώσει το ρεβινέξ ρίξε και ένα χαλαζιακό αστάρι και κόλλησε τα πλακάκια με την καλύτερη κόλλα που θα βρεις.

Αυτή είναι η συνταγή για να κρατήσουν όσο το δυνατό περισσότερο. Κάνε και κανα τάμα :)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Kαλησπέρα.

Ξεθάβω το θέμα..Φούσκωσαν τα πλακάκια στο διαμέρισμα μου 20ετιας  στη μέση του σαλονιού και έκαναν ένα τεράστιο λοφάκι .Δεν έσκασε κανένας αρμός και κανένα πλακάκι. Όλα ήταν ενωμένα με τον αρμό τους και ήταν σαν φούσκα το πάτωμα.

Είναι η 2η φορά που έγινε μέσα στα 10χρονια. Την 1η φορά μίλησα με τον κατασκευαστή και μου είπε συστολή διαστολή και έστειλε έναν πλακά και τα έφτιαξε. Το διαμέρισμα τότε ήταν άδειο και δεν ήμουν παρών να γνωρίζω τι έκανε και τι έφταιγε όντως.

Τώρα ξαναέγινε στο ίδιο σημείο και με πλευρική έκταση. Δεν θεωρώ τυχαίο να γίνεται 2 φορές το ίδιο πρόβλημα. Έχω ενοχληθεί πολύ με το γεγονός και θέλω τις γνώσεις σας για να έχω ορθή αντιμετώπιση στο πρόβλημα.

Ακολούθησα τις οδηγίες πιο πάνω για αφαίρεση και κατάφερα να βγάλω 16 πλακάκια  και τα καθάρισα για επανατοποθέτηση.

Ξεκίνησα από το κέντρο που ήταν το φούσκωμα και αναίρεσα και άλλες 2 πλευρικές σειρές γιατί ακουγόταν κούφια μερικά.

Όλα τα πλακάκια βρήκαν με ένα σήκωμα. Στα κεντρικά έλειπε η κόλλα από πάνω τους ενώ στα πλευρικά δυσκολεύτηκα λίγο να την καθαρίσω αλλά έβγαιναν μεγάλα κομμάτια κόλλας. Όλη η κόλλα εν τω μεταξύ που έμεινε στο υπόστρωμα βγήκε με ένα σκούπισμα...τόσο απλά.

Καθαρίζοντας σχολαστικά τη σκόνη παρατήρησα μια μικρή ρωγμή στο υπόστρωμα και μια γραμμή σκοτεινή γκρι στο πάχος ενός δάχτυλου που ήταν σαν να είναι βρεγμένο.Τι είναι αυτό?

Παραθέτω άφωτο και θέλω να μου πείτε τις απόψεις σας και τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνω

20191023_190245.jpg

20191023_205955.jpg

20191024_195329.jpg

20191024_202539.jpg

20191024_202522.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Διαβασα αυτο το thread απο την αρχή αλλά παρατήρησα να αναφέρονται προβλήματα σε σχετικά νέες οικοδομές που έχει γίνει γέμισμα με περλομπετον. Στην δική μου περίπτωση η οικοδομή ειναι κατασκευής 1980 και αρχικά είχε τοποθετηθεί μωσαικό. Πριν από περίπου 20 χρόνια πάνω στο μωσαικό τοποθετήθηκαν πλακάκια με κόλλα. Εντός 10 ωρών τα πλακάκια σε περίπου 10 τετραγωνικά μέτρα σηκώθηκαν κατά 3 εκατοστά. Στο κέντρο της περιοχής έχουν ξεκολλήσει από το μωσαικό και έχουν σπάσει οι αρμοι. 

Σωληνώσεις δεν υπάρχουν (η κεντρική θέρμανση τοποθετήθηκε εκ των υστερων και η οδευση των σωληνώσεων έχει γίνει στους τοίχους. Επίσης υδρευση και αποχέτευση περνάνε πολύ μακριά, στον κάτω όροφο δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος υγρασίας και το μωσαικό στα σημεία που ξεκόλλησαν τα πλακάκια δεν έχει καθολου υγρασία ή ρωγμές. 

Μπορεί να έγινε εξαιτίας της διαστολής από αύξηση θερμοκρασίας; Μου φαίνεται περίεργο γιατί τα πλακάκια τοποθετηθηκαν πριν απο μια 20ετια (γιατί δεν εγινε νωρίτερα)

Δεν με νοιάζει τόσο για τα πλακάκια, όσο με απασχολεί το να μην υπάρχει κάποια κρυφή ζημιά που δεν εντοπίζω μόνος μου. Ενώ περιμένω συνάδελφο ΠΜ να επιστρέψει απο ταξίδι, υπάρχει κάτι που θα μπορούσε κάποιος να μου υποδείξει προς έλεγχο;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.