Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το νέο καθεστώς ίδρυσης φαρμακείου


Engineer

Recommended Posts

Αυτό με το 20% και τις γνωστές λογιστικές λαμογιές, κάτι μου λέει ότι οι φαρμακοποιοί θα γίνουν απλά "αυτοφωράκηδες" και θα λένε και ευχαριστώ αν καταφέρνουν τέλος του μήνα να έχουν τον βασικό μισθό ανειδίκευτου στην τσέπη.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι όσοι φαρμακοποιοί είχαν λεφτά να ανοίξουν μαγαζί θα ανοίξουν και τώρα . Οσοι δεν είχαν και πήγαιναν υπάλληλοι σε φαρμακοποιούς και εταιρείες , τώρα θα είναι μέτοχοι .

Link to comment
Share on other sites

Πανε και οι φαρμακοποιοί πολυ εύκολα πέσανε.. Σε λιγο καιρό τους βλεπω υπαλλήλους με 600€. Πως αλλάζουν οι καιροί.. Απελευθέρωση σε ολα τα επαγγέλματα, ελεύθερη αγορά και οποίος αντέξει

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι, δεν είναι απλά τα πράγματα.

Αν κάποιος "διώξει" τον υπάλληλο-μικρομέτοχο φαρμακοποιό, αυτός παίρνει μαζί του και την άδεια ίδρυσης φαρμακείου, άρα το φαρμακείο ΚΛΕΙΝΕΙ την ίδια μέρα.

Με δεδομένο ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο περιορισμός 1 φαρμακείο ανά 1000 κατοίκους, είναι πρακτικά αδύνατο να ξανανοίξει το φαρμακείο την επόμενη κιόλας μέρα.

Και πάλι βέβαια, υπάρχουν λύσεις (πχ shop-in-a-shop), αλλά αν δεν αλλάξει όλη η νομοθεσία, δεν μπορείς να πεις ότι "έπεσε το κάστρο των φαρμακοποιών".

Μιας κι αναφέρθηκε και παραπάνω το εταιρικό, θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να είναι ετερρόρυθμος εταιρος σε εταιρεία εκμετάλλευσης φαρμακείου, ενώ απαγορεύεται η διαχείριση μιας τέτοιας εταιρείας από μη φαρμακοποιό, ακόμη κι από μη αδειούχο φαρμακοποιό.

Γενικά, με αυτές τις αλλαγές, χάθηκε μια σημαντική μάχη, αλλά ο πόλεμος καλά κρατεί - ακόμα κι αν άλλαξαν οι πιθανότητες.

Τέλος δεν είναι ρεαλιστικό να μιλάμε για αλλαγή κατεστημένου όταν αυτές οι αλλαγές αφορούν κυρίως το 50% των φαρμακείων των μεγάλων πόλεων, μιλώντας για το άμεσο χρονικό διάστημα. Τα δυνατά φαρμακεία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, ενώ τα φαρμακεία στις μικρές πόλεις θα παραμείνουν ως έχουν. Αν πχ σε μια μικρή πόλη υπάρχουν 5 φαρμακεία τα οποία στηρίζονται στην προσωπική επαφή κι εμπιστοσύνη του πελάτη, ειλικρινά περιμένετε να δείτε κάποια σοβαρή αλλαγή;

Link to comment
Share on other sites

..

Αν κάποιος "διώξει" τον υπάλληλο-μικρομέτοχο φαρμακοποιό, αυτός παίρνει μαζί του και την άδεια ίδρυσης φαρμακείου, άρα το φαρμακείο ΚΛΕΙΝΕΙ την ίδια μέρα.

...

Χμ… όλα αυτά θα φανούν στα εφαρμοστηκά… (το μάθαμε το κόλπο)

Αλλα η άδεια αν κατάλαβα καλά δεν είναι στο όνομα του «φαρμακοποιού» αλλά στο όνομα της εταιρείας… άρα δεν κλείνει αυτόματα αν ειδικά κάνει αλλαγή με άλλον «φαρμακοποιό»¨…

Φυσικά όλα αυτά είναι λογιστικά και νομικίστικα παιχνίδια που οι έχοντες το μαχαίρι και το πεπόνι στο χεράκι και είναι έτοιμοι εδώ και μερικά χρόνια για αυτές τις διαδικασίες θα έχουν φροντίσει ήδη να υπάρχουν τα σχετικά δεσμευτικά κείμενα που θα υπογραφούν μεταξύ τους.

Το σενάριο δεν αφορά άπαντες αλλα ήταν γραμμένο εδώ και μερικά χρόνια και απλά τώρα παίρνει σάρκα και οστά.

Όταν αφορά χρήμα και μάλιστα μπόλικο, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Link to comment
Share on other sites

Καλα οταν αρχίσουν τα σουπερμάρκετ να πουλάνε φαρμακα σε ειδικό χώρο με φαρμακοποιό υπάλληλο θα δούμε αν άλλαξε κατι... Μάγκες τελος τα φαρμακεία οπως τα ξέρατε

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Πιο εύκολο είναι να αδειάσεις την θάλασσα με κουτάλι παρά να ανοίξεις φαρμακείο σε μικρή πόλη πάντως,εκτός και αν έχεις γονιό φαρμακοποιό.Η αλλαγή αυτή στις μεγάλες πόλεις θα φανεί περισσότερο.Η ουσία είναι πάντως ότι αν κατέβουν σε απεργίες κάτι θα καταφέρουν σε αντίθεση με εμάς που μας έχουν γραμμένους.Νεκροθάφτες -γιατροφαρμακοποιοί-δικηγόροσυμβολαιογράφοι πάντα θα έχουν δουλεία με καλές αναλογιες για κάθε έναν από αυτούς  για εμάς τους υπόλοιπους δεν ξερω 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.